1. Ispod travice tj. između se nahvata puno smeća, a onda mogu početi problemi (nitriti, amonijak...).
Baš za usisavanje travice sam napravio mini usisivač dna i spasio se. Evo DIY topica:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=91954.0 2. Biljke, posebno one manje uvijek sadi pincetom. Ako je sloj pjeska/šljunka tanji, pincetom unesi biljku skroz do supstrata.
Nema tu nekog pravila... sadiš po osjećaju. Ako zakopaš biljku preduboko, istrulit će stabljika, ali ako je staviš preplitko, brzo će isplivati na površinu

3. Raditi terase i brdašca u akvariju nije tako jednostavan posao. Ako to napraviš samo od šljunka/pijeska, vrlo brzo će se sve poravnati, što zbog izmjene vode, strujanja vode iz filtera, usisavanja i sl. Meni je izdržalo ravnih mjesec dana

Terase možeš napraviti tako da polegneš pločasti kamen koji će držati formu.
Možeš i žensku čarapu napuniti pijeskom/šljunkom i staviti je na dno da glumi brdo.
Isti tako, vidio sam i ideje sa poklopcima od CD/DVD spindle pakiranja (manja, 10-25kom). Napuni se poklopac supstratom i šljunkom, pa sve zajedno položi u akvarij. Onda oko kutije nabacaš šljunak da izgleda kao brdo. Tako nema mogućnosti da se supstrat "otkrije" i sve drži formu i za najžešćih vrtlarenja po akvariju.