ako su ova ocitanja tocna, jedino sto te treba brinuti je no2.
osim ako je akvarij jos u fazi cikliranja, onda je to jos sve ok. ako je cikliranje "zavrseno", ti vec imas ribe, normalno uspostavljen akvarij i sve, nesto ti s filtracijom debelo ne stima.
No2 u stabilnom sistemu je 0, odnosno vec neka kolicina koju manje vise svi hobi testeri smatraju nulom.
Dakle, ili si jos u fazi stvaranja potrebnog broja bakterija za razgradnju no2-no3, ili ti filtracija ne moze podnjeti opterecenje, premali filter, malo/los filter materijal, previse hrane, lose odrzavanje.....puno mogucnosti, ali, ponavljam, ako su podatci tocni, no2 nebi uopce trebala imati.
sto se ph,kg,i gh tice, sve ovisi, sto drzis, kako drzis (mislim na ribe i ostali zivot), ja tu vrlo vjerovatno nebi apsolutno nista poduzimao ako nije neophodno, ovo su brojke koje meni izgledaju ok, i nalaze se u vecini akvarija, osim ako se ciljano s ro vodom ne ide na snizavanje vrijednosti, a to pretpostavljam da ti i nije neophodno. A svakako nije nesto s cime ces se igrati i raditi iz zezancije, bez stvarne potrebe i bez da tocno znas sto radis.