Prvo bih rekao da mi je žao što niste odmah u startu ovako napravili, te da ste barem akvarij odgurnuli više desno, tako da vam sump veæi stane...
(znam da ste išli na opciju sa 2 sumpa, al eto...pokazalo se lošim.)
Onda bih rekao da mi se rockscape i sviđa i ne sviđa.
Sa estetske strane, meni je prekrasno i zaslužili ste jedan

, no sa filtracijske strane...

... neznam, izgleda mi položeno jedno na drugo sa puno mrtvih zona koje onda rade probleme kasnije.
Slika zna zavarat, ja se nadam da vama neæe radit nikakve probleme, jer mi se uistinu sam izgled akvarija jako sviđa... izgleda tako prirodno...
Što se filtracije tièe, pa super za skimmer, izgleda moæno i ocijenjen je istim, jedino æu ti dat savjet da pripaziš di æe ti se u sumpu detritus akumulirat, pa da eventualno probaš si olakšat nekako put do njega.
Mislim, detritus æe ti se vjerojatno akumulirat, i onda kad radiš izmjene mora, samo ga sifoniraš van iz sumpa, no zbog podosta nagruvanog mjesta, nadam se da to neæe bit problem...
Koliæina spužvi je nepotrebna u smislu filtracije, no ako pomaže u smislu "ubijanja" mjehuriæa i zvuka, svakako bi ju ostavio...
Što se tiæe prehrane... za ribe bi ti savjetovao jednom dnevno i to po malo... neæe umrijet od gladi, a to im je dosta.
Za koralje, pa s obzirom da imaš veæinu nefotosintetièkih, možda bi bilo dobro da ubacuješ fitoplankton koji možeš od veselog nabavit, iako ima i polemika oko vrijednosti tog fita u morskim akvarijima...
Što se pak anemona i moruzgvi tiæe... jednom tjedno komad lignje uvrh glave.
Eto, sve pohvale za trud i oèekujem nove slike za 2 tjedna... da vidimo kako situacija napreduje!

Ha ha, nek ti to bude domaæa zadaæa!

P.S. rasvjetu neću komentirat, ova folija izgleda katastrofa

al da je jeftina solucija - je!

Edited by: Stina