Novi update:
Došlo još novih stanovnika a u petak će se broj kompetirat. Ali kako sam ove dobio to je prava prica za sebe. Idem uzet ribice i mislim da shop radi do 8 navecer , medjutim nije nego do 3 popodne.A ja upao 2 minute do 3. I naravno cura koja radi jedva ceka kad cu joj ja doci u subotu kad zatvara i onako ne bas ljubazno me pita sta cu. Ja pojma nemam sta da kazem a ona bas raspolozena za dati savjet. I uzmem 10 ribica a da ne znam sta mi je uopće uhvatila sa mrezicom...
Uglavnom imam 5 jedne vrste, 3 druge i po jednu jos dvije vrste... Ali uparit cu ih kad budem isao ponovo, sad bi mi samo trebala identifikacija sta sam dobio

Uglavnom trebale bi biti kompaktibilne jer su skupa bile.
Ovako izgleda akvarij sada:

izbacio sam lozu skroz, ovaj panj mi je super i ovo mi sad igleda super i svidja mi se bas, samo da stabiliziram pučanstvo unutra...
pomozite mi da identificiram svoje stanovnike:
Dakle ove imam 3:
Ist su vrste samo su vjerovatno razlicitog spola..
Ova ljepotiva je sama. Siva je ali ima ljepsu ledjnu peraju bogatiju nekako:

Ovaj u sredini je isto jedini:

Dok ovih oko njega imam 5. 4 su narancaste a jedna je zuckasta. Sve su ista vrsta. I ova sto je zuckasta je dobro debela. Ima veliki stomak, nije valjda da je vec trudna... Prebrze su, stalno plivaju, pa ih nikako ne mogu uhvatiti. ovo su najbolji pokusaji:

Pleho mi radi probleme, prevelik je i pod hitno ga moram udomit. Jeli znate nekoga ko bi ga primio?!? Lijep je bas, ali je velik za ovaj akvarij, svako jutro nadjem bilja gore po vrhu sto on pocupa svojim perajama, pa moram saditi svako jutro:
Evo ljepotana: