Ja sam iz nekog drugog doba. kao prvo ja još uvijek mislim, da 180 litrni akvarij nije dovoljna za malavi m'bune. Nekako prosto verujem, da je ulazni akvarij za te ciklide 240 l akvarij. Pa ajde, da progutam litražu, nipošto si ne predstavljam , da bih u takav akvarij stavio 30 ciklida. Ako uzmem u obzir, da svakome ciklidu treba, ajde odokativno, 10 litara vode, u toj kombinaciji fali mi 120 litara vode. Jeste tvrdnja , da gužva smanjuje agresiju, ali u prekrcatom akvariju do agresije nit neče doči, jer če se pre svega voditi bitka za teritoriju...ipak nigdje nisam zaslejdio, da bi ko napisao..."opa Miki, malavi ciklidi su ti jako teritorijalne ribe"...ko da to nije bitno. Osobno sam mišljenja, da neki takvi komentari više idu u "krivu Drinu" i samim time ne pridonose ciklidistiki.
ja sam uvijek za neku otvorenu diskusiju, gdje se neke tvrdnje potkrepe nekim ličnim zapažanjima, primercima, a ne da se nešto napiše, da se napiše. Nemojte zaboraviti, da je ciklidistika jedan divan čin akvaristike i da ciklidaše krasi poziv ;svi za jednog, jedan za sve...no treba u tom ptavcu i davati svjete...a ako se ih prihvati pitanje je na akvarsti koji sebi pravi takav akvarij.
To je samo moje lično razmišljanje, dakle u neku vrstu i apel , da , ako se več savetuje, da to bude neki dobar savet, te da je potkrepljen nekim ličnim iskiustvima.
Ipak na kraju da kažem....snaga ciklida