Lipanj 28, 2025, 19:40:26 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Susjedov pas laje noću  (Posjeta: 15329 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Susjedov pas laje noću
« Odgovori #50 u: Kolovoz 18, 2013, 23:35:48 poslijepodne »
Citat:
kao što rekoh, nikoga ne vrijeđam niti ga nazivam pogrdnim imenima... samo imam svoje mišljenje da velikom psu nije mjesto u kući/stanu ...  :up:

Znas kako se kaze... Misliti je drek znati.
Chilli ti je dobro rekla. Imat dvoriste i bacit psa na njega nece tog psa istrcat
U stanu mu treba njegov kutak i to je to. Jer on sam vise ne trazi.  Koliko god pas velik ili mali bioi koliko god taj stan velik ili mali bio pas se u njemu nece istrcat.
Uostalom, pogledaj jednu dogu. Gdje ju ostavis tu i je, maltene ih moras molit da se pokrenu. Dodje na livadu i legne.
Pruzit psu uvjete za zivot ne znaci imat imanje od kilometra i na njega bacit psa. S psom se treba bavit VAN stanaali SA njim. A ne pas sam sa sobom. Stan je samo za boravit u njemu. Kako i za tebe tako i za njega. Odmor i mir a ne skakanje i djipanje

I zatvorenik u zatvoru ima svoj kutak i svaki dan ga prošetaju po dvorištu, a dobije i jesti .... vjerovatno je zadovoljan takvim životom ...  :up:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #51 u: Kolovoz 19, 2013, 09:57:15 prijepodne »
Ne razumijem Strašilo...
Ne znam dali ti je moj pas prevelik za stan. Cca 20 kg (srednji šnaucer). Imamo dvorište. Ali dolje su svekiji, mi na katu, a pošto je Aron poprilično živ, ne puštam ga baš dolje bez nadzora (zbog kamenjara, cvijeća...). Znači, on je u principu u kući. I što? I kad je u dvorištu, eventualno malo ponjuška i vrati se leći. Kao što bi i u stanu. I kao što je već rečeno, isto bi bilo da ima i 50 kg. On svoje potrebe za kretanjem zadovolji u šetnji/trčanju van dvorišta.
S druge strane, nit smrdi, nit pušta dlaku, nit skače na krevete.

Ali da se vratim na temu. Susjedi iza naše kuće imaju biglicu. Dakle.... Zaista volim životinje, ali to nervozno, neprestano lajanje te stvarno izludi kadje uhvati žuta minuta koja se otegne na nekoliko sati noću. Užas... Dođe ti gađaš nekog. Njene vlasnike npr.
Naš pas je poprilično grlat ( da ga ne vidiš, mislio bi da je puno veći) i ne dozvoljavam lajanje bez veze. On je čuvar i ok. Svakako ga ušutkam kad provjerim zbog čega laje. Promrmlja malo, brunda i ok. :D

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Kolovoz 19, 2013, 10:03:51 prijepodne »
napominjem po neznam koji puta .... nikoga ne vrijeđam, nikoga ne omalovažavam, niti koga napadam ... imam svoj stav i mišljenje zasnovano na iskustvu (nešto manje vlastitom, ali vrlo bogato roditelja i djeda... ;) )

kako se meni "soli pamet" o tome da je nemoguće držati zlatnu ribicu u manje od 50l po komadu, na vrlo sličan način i ja "solim pamet" da velikom psu nije mjesto u stanu ... ;)

A daljnji odgoj i briga o psu (šetnja, istrčavanje, hranjenje, odmor, igra, zabava...) su u cijeloj priči drugi par opanaka... jer pas treba to sve bez obzira gdje se nalazi ...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #53 u: Kolovoz 19, 2013, 10:16:47 prijepodne »
Nisam se mislio javljati u ovoj temi jer vidim da ima oprečnih stavova a ljudi koji imaju pese su obično tanki na živcima kad se nekaj kontra njih napiše... :D....a neda mi se sukobljavati. Ipak, samo ovo, iz vlastitog iskustva sa njemačkim ovčarom 15 godina u centru Zagreba na drugom katu (uspavan još daleke 2002), moje mišljenje je da velikom psu NIJE mjesto u stanu. Nikad više nebi uzimao velikog psa u stan a bome niti malog jer dvoje djece su mi sasvim dovoljni za brigu. :)
Velikom psu je po mom mišljenju i osobnom iskustvu muka u stanu ma koliko se vlasnici trudili da mu olakšaju boravak, to jednostavno nije njegovo prirodno okruženje i on da se njega pita ne vjerujem da bi mu stan bio prvi na listi odabira.
Malom psu (ako je stvarno mini pasmine) s druge strane stan može pružiti prostora da se rastrči koliko toliko ali veliki pas samo leži i gleda. Ne hvala, mislim da je to mučenje životinje.

Naj se srditi vi koji imate velike pese, imao sam ga i ja i jako volio....samo moje mišljenje, ništa više. ;)

A kaj se lajanja tiče cijelu noć mislim da je to sramota za vlasnike koji to dopuštaju.

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #54 u: Kolovoz 20, 2013, 22:53:22 poslijepodne »
Čitam i ne vjerujem....

Renta mom psu je najbitnije da je pokraj gazde (mene) pa makar bili i u 2 kvadrata. Kad mene nema doma, pas samo leži i čeka gazdu.
Psu je najbitnije da se "gazda" pozabavi s njime , poigra , izađe u šetnju , da dobi frišku vodu i klopu.
Znam hrpu pesa koja su u raskošnim dvorištima i 100% su nesretnija nego moj Ron. Zašto? Zato jer jednostavno pas voli da je tu negdje prisutan, da je u blizini svog "čopora" tj. da je uz obitelj čiji je ljubimac. Vjerujem da pas koji je u dvorištu puno manje vremena provodi sa svojim gazdom , nego onaj u stanu. Vjerujte da je onaj u stanu sretniji bez obzira što nemre pretrčavat u krug opsega 20metara, jer zna da če iti kvalitetno prošetan i iztrčan ;)

Što se tiče lajanja, manje me živcira od narodnjaka, pijanog suseda koji se vozika gore-dole sa skuterom, ili mačaka koje se tjeraju
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #55 u: Kolovoz 20, 2013, 23:24:38 poslijepodne »
jel još laje il ga je neko ušutko?  :D :D :D

došao sam samo nabrzinu zakurit pa se vratim  :D :D :P
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Šima

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #56 u: Kolovoz 20, 2013, 23:29:00 poslijepodne »
Čitam i ne vjerujem....

Renta mom psu je najbitnije da je pokraj gazde (mene) pa makar bili i u 2 kvadrata. Kad mene nema doma, pas samo leži i čeka gazdu.
Psu je najbitnije da se "gazda" pozabavi s njime , poigra , izađe u šetnju , da dobi frišku vodu i klopu.
Znam hrpu pesa koja su u raskošnim dvorištima i 100% su nesretnija nego moj Ron. Zašto? Zato jer jednostavno pas voli da je tu negdje prisutan, da je u blizini svog "čopora" tj. da je uz obitelj čiji je ljubimac. Vjerujem da pas koji je u dvorištu puno manje vremena provodi sa svojim gazdom , nego onaj u stanu. Vjerujte da je onaj u stanu sretniji bez obzira što nemre pretrčavat u krug opsega 20metara, jer zna da če iti kvalitetno prošetan i iztrčan ;)

Što se tiče lajanja, manje me živcira od narodnjaka, pijanog suseda koji se vozika gore-dole sa skuterom, ili mačaka koje se tjeraju
:klap: :up:

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Kolovoz 20, 2013, 23:37:15 poslijepodne »

gulaš je bio odličan ... i komšije se najeli ...  :D :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #58 u: Kolovoz 20, 2013, 23:40:44 poslijepodne »
Imam dvoriste i kucu,kad smo vani Kan je sa nama vani,svi uđemo u kucu,ostavimo vrata otvorena da on moze uci i izaci kada hoce
I on dok mi uđemo u kucu,uđe i on i legne na svoje mjesto.
Ako opet netko krene van ide i on,i stalno tako.uglavnom ako smo mi vani i on je sa nama,ako smo svi unutra i on je unutra.
Znaci da imam ne znam koliko dvoriste on nece tamo biti sam.

To sto pas lezi i gleda ne znaci da je on nesretan,jednostavno ako je istrcan,nahranjen,uz svoj copor odmara,dices bolje i ja vjerujem da to njima znaci puno vise nego sto mi mislimo.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #59 u: Kolovoz 21, 2013, 14:05:26 poslijepodne »

gulaš je bio odličan ... i komšije se najeli ...  :D :D
:D :D :D :up: :zagrljaj:
 i ja imam jednog smrdljivca u kući(jorkši) sad..srećom nije moj već od buraza otjera mi đubre mačku svaki put..ali znaš što mi se sviđa..LAJE! laje na svakog tko uđe u kuću,laje na svakog tko je u blizini..lajhe na "komšiju" laje na goste koji misle da je moj đardin javno dobro pa si mogu brat povrće hahha! obožavam malo smrdljivo pseto--.jedino ga trknem kad mi mačku potjera..jebiii ga ipak sam mačkoljubac :D

e da! čak sam naučio i govna skupljat! baš kul!..šeta se uz tebe i onda dođu komadi pored tebe jaaaaaooo šta je slatki...jaoo..što to radi??  :rolleyes: ijuuuuuu fuj! :dead: kaka! hahahha! onda navučem vrećicu i ajmooo  :D
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Kolovoz 21, 2013, 14:32:39 poslijepodne »
Čitam i ne vjerujem....

Evo, čovjek je sve reko :up:.
Admin može lock na ovu temu :).

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Kolovoz 21, 2013, 14:42:52 poslijepodne »
kako u ovoj temi svatko ima opravdanje za svoja hm.... (da ne kažem sranja), dok istovremeno znaju držati takve moralne prodike drugima da je to nevjerovatno ...  :-X

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #62 u: Kolovoz 21, 2013, 17:14:25 poslijepodne »
Svašta... Pa svako brani svoje mišljenje, ali bi  isto tako svatko trebao biti svjestan da možda  i griješi. Katkad budemo nekog uvjerenja i držimo ga se ko pijan plota, pa kroz neko vrijeme naučimo nešto kroz teoriju ili praksu i na kraju nam bude smiješno na koji smo način razmišljali.

Ali na ovo se ipak križam i teško da će me netko razuvjeriti.
Kad vidim da netko drži psa većeg od 3kg u stanu, najrađe bih mu zavalio roditeljsku i poslao na mjesec dana teškog rada (prisilnog naravno)....
« Zadnja izmjena: Kolovoz 21, 2013, 17:17:30 poslijepodne od sarita »

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #63 u: Kolovoz 21, 2013, 18:33:28 poslijepodne »
kako u ovoj temi svatko ima opravdanje za svoja hm.... (da ne kažem sranja), dok istovremeno znaju držati takve moralne prodike drugima da je to nevjerovatno ...  :-X

Jbg o čemu da raspravljam sa tobom kad uspoređivaš zlatnu ribicu sa psom.  :D :D :D
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #64 u: Kolovoz 21, 2013, 19:21:36 poslijepodne »
Nije toliko stvar u veličini psa koliko u pasmini. Bordoška doga ili njemački lovni terijer u stanu? Engleski mastif ili JRT?? Mislim da su razlike očigledne a nemaju veze s visinom i kilažom.

Ali zatukla bi ekipu koja kupi kineskog kukmastog psa ili Perunanskog inka psa u Zg-u ili malamuta/haskija/samojeda uz more. Pa gdje god istog držali - u stanu ili dvorištu.