1.Nikad ne bi dao robu bez para! = JEDINA GREŠKA PRODAVAOCA!
2.Princip VIDI-PLATI-NOSI! = GREŠKA KUPCA!
3.Ako roba ima "skrivenu manu" odmah vrati sve (zovi da prodavaoc dođe po svoje, s obzirom da
ti još nisi platio) = GREŠKA KUPCA!
4.Nikakvo pregovaranje oko spuštanja cijene i sl. ako smatraš da ti je prodavaoc pokušao uvaliti feleričnu robu! = GREŠKA KUPCA!
Moje mišljenje, iako nisam pozvan da sudim ikoga, je da je kupac nekorektan i da nešto muti i pokušava "zamračiti". Roba se vidi i prekontrolira prije nego se uzme. Ako si previdio nešto, tvoja greška. Kažu: "Sam pao sam se ubio!" Ako si kao kupac otkrio neku skrivenu manu, trebao si odma
strogo tražiti da ti se dođe po tu robu jer je nećeš platiti i ne treba ti takva! Ako si kao kupac smatrao da te je prodavaoc pokušao preveslati, zašto si s njim uopće nešto pregovarao-dogovarao-odugovlačio-obećavao itd. Sve mi to nekako smrdi na kupčevo mućenje i preseravanje.
Uostalom zar bi netko tko je nekoga pokušao prevariti i preveslati stavio ovu temu na forum! Zar bi svoju sramotu obznanio svima!?
Mislim da nije problem u novcu nego u dostojanstvu i osjećaju bespomoćnosti. Čovjek je odlučio to podijeliti s nama. I neka je!