Srpanj 28, 2025, 09:42:58 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: diskusi problem  (Posjeta: 6218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dzems

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
Odg: diskusi problem
« Odgovori #50 u: Lipanj 07, 2013, 13:13:30 poslijepodne »

ak stane na usis, zašto ne . Stvar je stvarno više nego odlična.
E pa koliko je sirok usis,na Hagosu je 16 mm
Totalna Steta

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #51 u: Lipanj 07, 2013, 13:20:23 poslijepodne »
ako je 16 onda ide, pa piše ti da ide 12/16 i 16/22 mm

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #52 u: Lipanj 07, 2013, 13:27:09 poslijepodne »
bolje pitati...
Totalna Steta

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Lipanj 07, 2013, 13:28:52 poslijepodne »
naravno  :up: :up: :up:

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #54 u: Lipanj 07, 2013, 14:00:23 poslijepodne »
http://www.aquashop.hr/Product-Eheim-predfilter_9259.aspx  - 70 kn.  

Vjeruj mi vrjedi i 150kn , jer filter ne moraš prati mjesecima 90% zmazanoće ostane na njemu.

mozeli taj predfilter na Hagos Expro 1200 ?

Zar ti nije jednostavnije kupiti spuzvasti filter medij koji se koristi na unutarnjim okruglim filterima, ili naci komad spužve, izbušiti rupu i nataknuti na ulaz vode?
Isti efekt, puno jeftinije i jednostavnija upotreba i održavanje. to sam ja koristio kod akvarija sa kozicama da sačuvam male kozice da ih filter ne pokupi.
Također kod upotrebe bilo kojeg prefiltera na ulazu vode u kanister filter a pogotovo kod akvarija koji se puno hrane i imaju puno otpada treba taj filter redovito ispirati, on se zapuni relativno brzo i blokira ulaz vode u filter, sa druge strane pumpa na filteru izbacuje vodu istom brzinom i može se dogoditi da se filter isprazni a pumpa i dalje radi što može dovesti do problema sa filterom i pumpom.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #55 u: Lipanj 07, 2013, 14:16:56 poslijepodne »
"Blue" neki vole fancy :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #56 u: Lipanj 07, 2013, 14:30:13 poslijepodne »

Zar ti nije jednostavnije kupiti spuzvasti filter medij koji se koristi na unutarnjim okruglim filterima, ili naci komad spužve, izbušiti rupu i nataknuti na ulaz vode?
Isti efekt,
osim kaj ako imas samu spuzvu gro tog smecja ispadne van dok ju skidas sa cijevi a kod ovoga se to ne dogadja jer ima plasticni okvir.

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #57 u: Lipanj 07, 2013, 14:55:58 poslijepodne »
ispada i kod njega,imam eheim aquaball princip je isti,kad ga vadis isto ispada,mozda ne kao na samoj spuzvi,ali ispada :)

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Lipanj 07, 2013, 14:56:52 poslijepodne »
kako plastični okvir sačuva smeće, da ne ispadne?? :punch:

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #59 u: Lipanj 07, 2013, 15:03:23 poslijepodne »

ispadne možda 1 % smeća, a kod same spužve bi ti se ocjedilo najmanje 30%.

Da li si proučio sliku ?,  to je kao plastična čaša sa rezovima po cijelom tijelu i kad ti filter usisava nabija smeće na spužvu. i tako sabito se ne može preko tih plastičnih rezova otrest u akvarij.

Ja sam prije filter prao jednom mjesecno, sad nakon 9 mjeseci korištenja pred filtera 2 puta s time da nije bilo bog zna što smeća za izbaciti iz kanistera.

A sad mi kanister služi kao bio filter. Eheim 2073 - prva komora spužva, druga ehaim supstrat pro, treća supstrat pro + symbiont.
O kvaliteti vode govori to da mlađ diskusa zna živjeti 2-3 dana u zajedničkom akvariju. ( a onda je lagano hrana )
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #60 u: Lipanj 07, 2013, 15:14:31 poslijepodne »
kako plastični okvir sačuva smeće, da ne ispadne?? :punch:
zato jer ne pritisnes spuzvu kod skidanja nego hvatas plastiku. Ja sam jedno vrijeme koristio ovaj sistem sa navucenom spuzvom ali jedini nacin da to skines a da pola toga ne zavrsi u vodi je bio da vadim cijeli usis van pa onda skidam spuzvu.

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Lipanj 07, 2013, 15:16:36 poslijepodne »

Pa nije bas fancy imati onakav ulaz u filter ali to je samo moje misljenje naravno.
Kod spužve je čišćenje puno lakše, kod ovog original ulaza moraš gasiti filter, dosta dizati cijev da mozes izvuci prefilter, izvaditi je od gumenih priljepaka ... dok kod spužve malo podigneš cijev, izvadis spužvu, filter i dalje radi jer nema bojazni da će pokupiti neku malu ribicu pošto je zaštitna košarica i dalje na ulazu u filter, samim time kako filter i dalje radi kada vadiš spužvu ako i ispadne otpad od nje filter će je odmah pokupiti. Poštosama spužva  nema plastiku oko sebe kao ovaj eheimov površina filtriranja mu je puno veća i kasnije će se zapuniti, ovaj plastični ima 80 % površine plastiku ....
dakle imaš nešto što je puno jeftinije ili čak besplatno ako imaš pri ruci stari unutarnji filter od kojeg uzmeš spužvu a većina diskus akvarista ima dosta ekstra filtera i spužva sa strane, jednostavnija upotreba i bolje perfomanse ...

Takoder ne bi se smjelo dozvolit da puno otpada od njega ispadne, neovisno koji se koristi jer to znači da je prefilter jako zapunjen a to nije dobro za filter, osnova kanister fitlracije je da dovod vode bude što stabilniji bez blokade, ulaz i izlaz mora biti ujednačen, ako manje vode ulazi nego što izlazi može doći do prekida usisa vode, filter se isprazni  i radi na suhom

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #62 u: Lipanj 07, 2013, 15:51:15 poslijepodne »

Pa nije bas fancy imati onakav ulaz u filter ali to je samo moje misljenje naravno.
Kod spužve je čišćenje puno lakše, kod ovog original ulaza moraš gasiti filter, dosta dizati cijev da mozes izvuci prefilter, izvaditi je od gumenih priljepaka ... dok kod spužve malo podigneš cijev, izvadis spužvu, filter i dalje radi jer nema bojazni da će pokupiti neku malu ribicu pošto je zaštitna košarica i dalje na ulazu u filter, samim time kako filter i dalje radi kada vadiš spužvu ako i ispadne otpad od nje filter će je odmah pokupiti. Poštosama spužva  nema plastiku oko sebe kao ovaj eheimov površina filtriranja mu je puno veća i kasnije će se zapuniti, ovaj plastični ima 80 % površine plastiku ....
dakle imaš nešto što je puno jeftinije ili čak besplatno ako imaš pri ruci stari unutarnji filter od kojeg uzmeš spužvu a većina diskus akvarista ima dosta ekstra filtera i spužva sa strane, jednostavnija upotreba i bolje perfomanse ...

Takoder ne bi se smjelo dozvolit da puno otpada od njega ispadne, neovisno koji se koristi jer to znači da je prefilter jako zapunjen a to nije dobro za filter, osnova kanister fitlracije je da dovod vode bude što stabilniji bez blokade, ulaz i izlaz mora biti ujednačen, ako manje vode ulazi nego što izlazi može doći do prekida usisa vode, filter se isprazni  i radi na suhom

Blue bez uvrede , ti imaš brdo iskustva ali ovaj put pričaš  :down: :down:

Kod ovog predfiltera se ne gasi filter, i skida se jednom rukom barem ja.
Meni još nikad filter nije usisao neonke, a baš ne vjerujem da ima microrasbore sa diskusima.

A i sam si rekao dobiješ jeftinije sa spužvom, a svi znamo šta je jeftinije u akvaristici . I da kad vadiš spužvu dobiješ i masu smeća natrag u akvariju .

A ako nemaš spužve onda ti komad spužve košta cca 100 kn, pa dve tri vezice.

Taj predfilter čistim svaka 3-4 dana nekad i jednom tjedno i što se mojeg akvarija tiče funkcionira besprijekorno. Još par ljudi tu sa foruma je oduševljen sa ovim predfilterom.
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Lipanj 07, 2013, 15:56:37 poslijepodne »
vec se neki diy nazire....

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #64 u: Lipanj 07, 2013, 17:03:41 poslijepodne »
jebes 70 kuna (da prostis ),vjerujem ljudima koji ga imaju i kazu da vrijedi.Diskusari velike pare trose za svoje ljepotane,ovo je kap u moru.
Totalna Steta

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Lipanj 07, 2013, 20:02:43 poslijepodne »

Blue bez uvrede , ti imaš brdo iskustva ali ovaj put pričaš  :down: :down:

Kod ovog predfiltera se ne gasi filter, i skida se jednom rukom barem ja.
Meni još nikad filter nije usisao neonke, a baš ne vjerujem da ima microrasbore sa diskusima.

A i sam si rekao dobiješ jeftinije sa spužvom, a svi znamo šta je jeftinije u akvaristici . I da kad vadiš spužvu dobiješ i masu smeća natrag u akvariju .

A ako nemaš spužve onda ti komad spužve košta cca 100 kn, pa dve tri vezice.

Taj predfilter čistim svaka 3-4 dana nekad i jednom tjedno i što se mojeg akvarija tiče funkcionira besprijekorno. Još par ljudi tu sa foruma je oduševljen sa ovim predfilterom.

Cuj ja nisam napisao da ti pricas gluposti ali ok, valjda mislis da nikada nisam koristio takve prefiltere u akvaristici, koristio sam ih koliko hoces i obicna spuzva mi je jednostavno bolja i jednostavnija za upotrebu. Ne moraš gasiti filter niti itko mora ali ja osobno sam gasio jer ne volim da mi otvorena ulazna cijev stoji u akvariju u radu, naravno ako imas velike ribe nije problem, ako imas mlade diskuse e sad ne znam da li je to pametno ali opet sve je to svejedno, po mom mišljenju je bolje ugasiti filter nego ga ostaviti sa otvorenom cijevi u radu.
Meni je vise smeca ispadalo od takvih prefiltera nego od spužve, ne vidim razloga zasto bi manje ispadalo od prefiltera nego od  spužve osim ako prefilter zbog svog dizajna i blokade sa plastikom ne pokupi manje otpada.
U ovom slucaju sa jeftinijim ili besplatnim proizvodom dobijes potupno isti efekt kao i sa skupljim, naravno svatko moze koristiti što želi, to uopće nije upitno.

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Lipanj 07, 2013, 23:00:09 poslijepodne »
mislim da nema smisla prepirat se oko vlastitih iskustava.