Ja nisam iz ZG, ali sam se isto osjetio prozvan, što mislim da nije u redu... U zadnjih par godina bacio sam kile i kile i kile akvarijskog bilja vrijednosti više tisuća kuna (ok, vjerojatno sam isto toliko kilaže i vrijednosti i poklonio). Ljudi su prokleti, samo to ću reći... Redovito sam stavljao oglase svakih 15-20 dana da poklanjam biljke i nevjerojatno je šta sam sve doživio. Nezahvalnost, da sažmem sve u jednu riječ. Da se ja moram s nekim natezat i reorganizirat svoje obaveze i slobodno vrijeme jer se nekome ne da ustati u 9 ujutro da bi došao po biljke? A da ne govorim o "slanju"... Pa nemam ni vremena ni volje, izgubit 2-3 sata (da, upravo toliko, 2-3 sata!!!) dok sve spakiram, dođem do kolodvora, trošim, naravno, benzin i platim, naravno, parking 10kn. I još se moram jeb... jer svi znamo kako su naše autobusne linije točne pa se redovito desi da bas kasni...
I ove face s kojima se kao pokušavam dogovorit da se nađemo (najčešće ispred Kauflanda jer mi je to najbliže kući, a valjda svi znaju gdje je Kaufland)... I onda one fore: danas ne mogu jer idem van... sutra ne mogu jer spavam jer sam bio/bila vani, danas mi se ne da jer pada kiša, sutra možda ali mogu samo od 17,00 do 17,13h... prekosutra ujutro od 9,00 do 9,05h ili onda popodne između 18,00 i 18,11h... Ma dajte, ljudi, sjašite
Svaka čast nekolicini ljudi s kojima sam se stvarno lijepo uspio dogovorit i za koje mi to nije bio problem poslati nešto basom, jer su to zaslužili, ali većini nezahvalne balavurdije mi ne pada na pamet raditi takve usluge. Nema šanse!
I slažem se da je to žalosno, ali došao sam do te mjere da mi je draže i jednostavnije baciti biljke u smeće nego si komplicirati život i nekome "poklanjat"...
Eto, pa kako tko shvati ovaj moj post...