Lipanj 25, 2025, 00:46:48 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Koi 2013  (Posjeta: 5451 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Koi 2013
« Odgovori #25 u: Svibanj 14, 2013, 21:40:20 poslijepodne »
Vidio sam slučaj kod jednog frenda da je pokusirao sa dva velika plcostomusa. Ubacio ih je u vrtno jezerce da vidi hoće li će preživjeti zimu... :roll:
Naravno nisu... :'(
Ali kad bi i recimo mogli preživjeti niske temperature, otprilike 5-6mjeseci uslijed niske temperature ne jedu, obzirom da njihov metabolizam nije naviknut na to, rezultat je ugibanje od gladi.
Tako da do jeseni van s njima ako ih želiš na životu. Ako su par onda će se vjerovatno izmrijestiti. Ali moraju imati starost. Navodno nekih 6 godina, ako je istina. -?

Offline koiman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #26 u: Svibanj 15, 2013, 08:28:52 prijepodne »
Koliko znam izdrže do 15-16°C. Nadam se da ću ih uspjeti uhvatiti s obzirom gdje su se uvukli.

Offline drlee

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #27 u: Svibanj 18, 2013, 16:01:23 poslijepodne »
jel bi se moglo sljedeci tjedan cetvrtak ili petak naletit do tebe vidit ribe i kupit koju ja sam iz nasica pozz
ludilo bralee

Offline koiman

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Svibanj 20, 2013, 07:58:50 prijepodne »
Može petak posljepodne. Na poslu sam do 15.00.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #29 u: Srpanj 04, 2013, 21:58:38 poslijepodne »
Gledam sad malo tvoje slike i pokušavam odgonetnuti šta bi moglo boti uzrok končaste s kojom se stalno boriš.
Rekao si da rogolista ima dovoljno, lopoča isto, jezerce bude u hladovini u popodnevnim satima.
Ali ipak končasta se konstantno pojavljuje što je znak da je biološka ravnoteža narušena. Zaključak bi mogao biti loša filtracija. Koi sami po sebi su prave svinje među ribama i još ako se radi o većim komadima, odnosno prenapučenosti, dolazi do nagomilavanja otpadnih produkata iako je voda vizualno čista. Tako da je moguće da nemaš dovoljno filter medija u kome bi se mogle nastaniti korisne bakterije da bi se uspostavila biološka ravnoteža i još s tim ako nema dovoljne cirkulacije vode u svim dijelovima jezerceta, dolazi do pojave končastih algi.
Kakva ti je filtracija?

Offline khodalic

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Srpanj 05, 2013, 07:02:33 prijepodne »
Gledam kako su vam se koii izmrijestili te kak su malci već veliki. Meni se prije 2 dana izmrjestili i to tek kad ih je buraz pocijepio. Nadam se da će ličinke brzo sasati!

Offline klinci4

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #31 u: Srpanj 05, 2013, 10:24:39 prijepodne »
Gledam sad malo tvoje slike i pokušavam odgonetnuti šta bi moglo boti uzrok končaste s kojom se stalno boriš.
Rekao si da rogolista ima dovoljno, lopoča isto, jezerce bude u hladovini u popodnevnim satima.
Ali ipak končasta se konstantno pojavljuje što je znak da je biološka ravnoteža narušena. Zaključak bi mogao biti loša filtracija. Koi sami po sebi su prave svinje među ribama i još ako se radi o većim komadima, odnosno prenapučenosti, dolazi do nagomilavanja otpadnih produkata iako je voda vizualno čista. Tako da je moguće da nemaš dovoljno filter medija u kome bi se mogle nastaniti korisne bakterije da bi se uspostavila biološka ravnoteža i još s tim ako nema dovoljne cirkulacije vode u svim dijelovima jezerceta, dolazi do pojave končastih algi.
Kakva ti je filtracija?
totalno sam friški u ovom hobiju i nemam toliko staža ali jednom kroz priću sam i ja rekao da bi vjerojatno tome mogao biti filter jer njegova veličina filtera je  kao i moja s tim što ja imam duplo manje jezero. Kod mene se dno vidi a kod njega ne, kod mene je cijeli dan na suncu kod njega ne itd i nisam imao prepostavku o količini i veličini tih algi dok se nisam uživo uvjerio (to je strašno). Ne vjerujem da je prenapučenost jer mu je jezero i više nego dovoljno za to što ima u njemu već 99% filter, on ima u planu postaviti filter jedno 500 litara ali to malo više košta a i vjerojatno će narušiti sam izgled okoline
Skyp-klinci9    ako tko ima potrebu bržeg komuniciranja

Offline mrki13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zg
« Odgovori #32 u: Srpanj 05, 2013, 21:13:34 poslijepodne »
Kakva ti je filtracija?

Jako je bitno od čeg je jezero i koliko hrani ribice te koliko ih ima u jezeru.
Ja imam končaste alge ali mi je betonsko jezero i tu je problem, a uzrok je obilato hranjenje nekih 40 riba od kojih su neke i do 2,5 kg. (linjaci šarani i koići). I da nemam riba unutra bi se stvarale alge zbog betona. Ukoliko bi ga prebojao bojom za beton rijršio bih problem.

Offline koiman

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Srpanj 06, 2013, 09:29:54 prijepodne »
Filter je 120l pumpa 3500l/h + protein skimer + UV lampa. Svaki tjedan promjenim bar 1500 - 2000l vode. U filteru se nalazi drobljeni blok i plastična mreža. To je filter gdje su odrasli šarani. Šarane hranim samo jednom dnevno i to malom količinom hrane. U manjem jezeru s mladim koićima trenutno nemam filter, samo aeracija vode. U oba dva jezera imam problem s končastim algama, ali problem nije isti. U većem jezeru alge narastu 10-20cm i raspadaju se, tanke su i mekane. U popodnevnim satima počnu isplivavati na površinu i to izgleda baš "krasno". U manjem jezeru alge su čvrste i dugačke i guste 50cm pa na više i njih je lako izvaditi rukom, kao da vučem mrežu. U jednom potezu izvučem po dva tri metra algi težine barem 10-15kg.

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #34 u: Srpanj 06, 2013, 17:09:26 poslijepodne »
Kod mene je obrnuti slučaj. U donjem desnom uglu se vidi končasta koju sam namjerno ubacio da ju koi grickaju, jer to im je jedini izvor prirodnih vitamina. Sasvim malo se proširila ali samo na tom mjestu.