Srpanj 19, 2025, 04:39:19 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Brzo pomoc hitno je!!!!!!  (Posjeta: 24821 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Beri

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Brzo pomoc hitno je!!!!!!
« Odgovori #125 u: Ožujak 17, 2013, 08:47:23 prijepodne »
Brzo i meni treba pomoć hitno je!!!!!!. Nemogu se isključit iz ove teme "svi pomozite, želim sve znat odmah" . Stalno dobivam nove suvisle odgovore kojima ne vidim svrhu. Pošto se neznam zašto nemogu isključit apeliram na sve da ignoriraju post. Doživotno sam osuđen, taoc ovog ili dok autor ne savlada čitavu akvaristiku kroz ovaj post. Za moje dobro i njegovo ,...
Evo da PONOVIMMMMM

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #126 u: Ožujak 17, 2013, 08:53:29 prijepodne »
Ovakvima stvarno savjeti nista ne znace
Pito si prije za skalare,i dao sam ti odgovor da je premali akvarij,ali si ih svejedno nabavio iako ce te ribe kod tebe zakrzljati
Drugo akvarij se trebao zaciklirati,neki dan si nabavio tek filter a ribe su vec unutra

Mislim da je forum da se ljudima pomogne,ali kad osobe kao ti ne slusaju onda se najcesce vidimo u rubrici bolesti riba gdje ces stavljati naslov isti kao sto si dao ovoj temi,gdje ces cviliti i traziti razlog zasto ti ribe ugibaju i razboljevaju se

No vratimo se temi,gdje smo ono stali???Na diskusim???
Pa zasto ne,kod tebe ce to ici,uzmi najmanje 6 komada i to ako mozes sto veci,dodaj jos 20 guppya,i isto toliko neonki,plavih ili crni ti odluci,mozes i jednog muzijaka bettu,i par zenki,i nemoj zaboraviti i koju zlatnu

Odjava od teme
ZAUVIJEK 

Za skalare sam citao po netu i nece im nista biti u 90l aq isto tako mi je rekao covjek koji se bavi duze vrijeme akvaristikom ima mini biznis od toga....
i za filter ne znam jesi u toku ali akvariji je kod mene od nedjelje navece i u pon. je poceo sa cikliranjem...
Uglavnom misli sto hoces samo znam da pretjerujes ... Ćao

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #127 u: Ožujak 17, 2013, 08:55:56 prijepodne »
Evo za želju svih vas ''opet'' cu krenuti citati -.-''

Offline PepyFishies

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 26
  • Goldfish forever ♥
« Odgovori #128 u: Ožujak 17, 2013, 10:36:12 prijepodne »
Ovakvima stvarno savjeti nista ne znace
Pito si prije za skalare,i dao sam ti odgovor da je premali akvarij,ali si ih svejedno nabavio iako ce te ribe kod tebe zakrzljati
Drugo akvarij se trebao zaciklirati,neki dan si nabavio tek filter a ribe su vec unutra

Mislim da je forum da se ljudima pomogne,ali kad osobe kao ti ne slusaju onda se najcesce vidimo u rubrici bolesti riba gdje ces stavljati naslov isti kao sto si dao ovoj temi,gdje ces cviliti i traziti razlog zasto ti ribe ugibaju i razboljevaju se

No vratimo se temi,gdje smo ono stali???Na diskusim???
Pa zasto ne,kod tebe ce to ici,uzmi najmanje 6 komada i to ako mozes sto veci,dodaj jos 20 guppya,i isto toliko neonki,plavih ili crni ti odluci,mozes i jednog muzijaka bettu,i par zenki,i nemoj zaboraviti i koju zlatnu

Odjava od teme
ZAUVIJEK  

Za skalare sam citao po netu i nece im nista biti u 90l aq isto tako mi je rekao covjek koji se bavi duze vrijeme akvaristikom ima mini biznis od toga....
i za filter ne znam jesi u toku ali akvariji je kod mene od nedjelje navece i u pon. je poceo sa cikliranjem...
Uglavnom misli sto hoces samo znam da pretjerujes ... Ćao

Tko god da ti je rekao da skalari mogu u 90 l sigurno nezna nista o akvaristici.. Pa evo da ti ja malo kazem :
Skalari narastu do 6-7 cm, sto znaci da su ogromne ribe, a mali prostor im sigurno nece dobro doci : postat ce agresivni i napadati ce druge ribe kad odrastu. Ako ti je akvarij u pon. poceo sa cikliranjem, znaci da se nije jos do kraja zaciklirao i mogle bi ribice biti zrtve tvoje nepaznje i neodgovornosti. U pravilu se akvarij ciklira minimalno 3 tjedna.

Također mislim da kolega Tiii uopce ne pretjeruje..covjek ti je samo rekao ono sto misli a ja se potpuno slazem sa njim, kao vecina ovdje..
Everything will be okay in the end.
If it's not okay, it's not the end. ♥

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #129 u: Ožujak 17, 2013, 11:40:20 prijepodne »
Ma i ja se slažem sa većinom Vas,ali ne budimo prestrogi u osuđivanju kolege xxmatićaxx. Očito je da gori u prevelikoj želji za akvarijem i da u tome griješi.
Pa to se događalo većini nas.I očito je da on živi u maloj sredini gdje ima minimalne mogućnosti za nabavu i opreme i bilja i riba, pa trpa u akvarij sve do čega
dođe.Razumite ga..Lako je nama u Zagerbu ili većim Hrvatskim gradovima,gdje za jedno poslijepodne možemo nabaviti sve ono o čemu on može sanjati
cijelu godinu.Da je malo svojeglav to stoji.Meni je njegova tema zabavna i ne razmiškjam o napuštanju iste.Pa kolega se samo želi družiti a to nam i je cilj.
Barem kritike na svoj račum prima bez uvreda i nastavlja druženje sa svima nama.Meni se već polako uvlači pod kožu i svaki dan otvorim Forum da vidim
dali se javio.Treba mu dati priliku da nauči na svojim greškama i uvjeren sam da će od njega postati dobar akvarist,ako neizgori u želji da sve postigne odmah
i ne odustane od ovog lijepog hobija.

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #130 u: Ožujak 17, 2013, 11:46:18 prijepodne »
Ma i ja se slažem sa većinom Vas,ali ne budimo prestrogi u osuđivanju kolege xxmatićaxx. Očito je da gori u prevelikoj želji za akvarijem i da u tome griješi.
Pa to se događalo većini nas.I očito je da on živi u maloj sredini gdje ima minimalne mogućnosti za nabavu i opreme i bilja i riba, pa trpa u akvarij sve do čega
dođe.Razumite ga..Lako je nama u Zagerbu ili većim Hrvatskim gradovima,gdje za jedno poslijepodne možemo nabaviti sve ono o čemu on može sanjati
cijelu godinu.Da je malo svojeglav to stoji.Meni je njegova tema zabavna i ne razmiškjam o napuštanju iste.Pa kolega se samo želi družiti a to nam i je cilj.
Barem kritike na svoj račum prima bez uvreda i nastavlja druženje sa svima nama.Meni se već polako uvlači pod kožu i svaki dan otvorim Forum da vidim
dali se javio.Treba mu dati priliku da nauči na svojim greškama i uvjeren sam da će od njega postati dobar akvarist,ako neizgori u želji da sve postigne odmah
i ne odustane od ovog lijepog hobija.

Realno, jedini si covjek na ovom forumu  koji se razumije u akvaristiku to ja mislim i ne grijesim... Hvala na podršci i već vidim neke svoje greške i ispravljam ih iz dana u dan a sve uz vašu pomoć i hvala vam, a zbog ostali clanova bacam se ponovno na citanje

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #131 u: Ožujak 17, 2013, 11:52:28 prijepodne »
Apsolutno se pridružujem podršci, nisam mislo biti niti pre strog niti pre kritičan, mislim da je i cilj ovog foruma podrška i pomoć ( barem se nadam ).
Samo polako i strpljivo to ti je tako u akvaristici.

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #132 u: Ožujak 17, 2013, 12:21:54 poslijepodne »
ok, hvala i en razumijem neke ljude sto mi tu pricaju stavi ono ciklira toliko  a fino pitao ljude i citao na netu da se ciklira 7 dana ne potrebno je vise i to mi je rekao i covjek od koga kupujem ribice ali eto neki su i pametniji :) bio sam kod covjeka koji drzi skalare u 60l bez ikakvi problema...

Kao što čiča kaže u mojoj regiji skroz slabo mogu ista kupiti za akvariji jedva i hranu nabavljam, a petshop mi je daleko od kuce 15km i slaba im je roba tako da.. Covjek dobro kaze u Zagrebu i drugim gradovima je lakse izadjes vani i to je to jos sam ja na selu...

Offline malimaks

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Ožujak 17, 2013, 12:46:24 poslijepodne »
drzi skalare u 60 litara, sta bebe ili.  :question:
ja imam jednog u 100 i jedva se okrene i misim da ce brzo na poklanjanje

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #134 u: Ožujak 17, 2013, 12:52:30 poslijepodne »
Ja sam isto vidio akvarij sa skalarima, trihogasterom, ancistrusom, neonkama itd. u 60l, ali iskreno meni je to katastrofa iako je dotični govorio da sve funkcionira.
Tako da to nemože nikako izgledati kao neki idilični akvarij sa nekoliko tetri koje su primjerene za manje litraže akvarija ;)

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #135 u: Ožujak 17, 2013, 13:00:01 poslijepodne »
Čemu odgovori i savjeti nekome tko ih ne prihvaća, ima novih u akvaristici kojima zaista treba pomoć i koji će istu prihvatiti, a ne ovo;  pitam za pomoć pa kad dobijem suvisli odgovor ignoriram i dalje po svom, e pa ja mislim da onda takve treba ignorirat jel misle da su najpametniji, da ponovim ranije napisano; čest slučaj iz tih podneblja.

Offline malimaks

• Punopravni član
« Odgovori #136 u: Ožujak 17, 2013, 13:00:33 poslijepodne »
ma dobro ali to je malo jaci debilizam drzati skalare, mnozina, znaci vise komada u 60......
ponavljam ja imam 1 kom u 100 l i stvarno nemogu shvatiti kako to funkcionira. moj skalar ima visinu od cca 18 cm, a tank je 45 cm visine.
mozda covjek ima udovice, a misli da ima skalare  :D

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #137 u: Ožujak 17, 2013, 13:06:10 poslijepodne »
držao sam skalare i naravno da im treba mijesta ,ja sam u 260 lit imao jedan mrijesni par, iskreno neda mi se više pisati o tome ima dosta tema o skalarima i njihovom držanju, a i o gupijima i ...

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #138 u: Ožujak 17, 2013, 13:16:54 poslijepodne »
Kulikuli
slobodno otidji s teme nisi potreban

Offline tomo84

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: čakovec
« Odgovori #139 u: Ožujak 17, 2013, 13:31:00 poslijepodne »
bok, probaj shvatit ove iskusnije akvariste, i ja sam počeo prije par mjeseci i imao skori identične probleme=želje. tako da te razumijem al savjet da se više informiraš o stanovnicima akvarija ti stoji :up: npr. pretpostavljam da bi htio, pošto imaš više skalara, da ih i razmožiš a to nije moguće ako nemaš skoro idealne uvjete a to tvoj akvarij nije. barem za te ribe. ima još mnoštvo drugih manjih riba koje su živahnih boja i "neobičnih" oblika a da se ih da držat u tvojoj litraži. skalari žive u malom/niskom akvariju ali i zaroblenik živi u zatvoru pa ako ga bace i u tamnicu. :down:
moj savjet je da makneš skalare i staviš nezahtjevne kozice koje ima ovdje na forumu za dobit. al kao što sam rekao i ja sam još početni pa molim iskusnije za komentare. ;)

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #140 u: Ožujak 17, 2013, 17:52:26 poslijepodne »
nastojim da ih razumijem :)  a skalari ce biti maketi i to sam vec naglasio odmah mozda nisam na ovoj temi ali eto ugl. bit ce maketi nakon nekog vremena sad su jos mali

Offline tomo84

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: čakovec
« Odgovori #141 u: Ožujak 17, 2013, 18:08:08 poslijepodne »
ok, samo nemoj opet žurit i punit akvarij,  ;), stvarno ima dosta manjih ribica pa potraži na forumu sve o njima i onda ih te idi nabavljat. čitaj teme po forumu i ući  :nerd:
pozz i obavještavljaj nas o promjenama a i slike su dobro došle

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #142 u: Ožujak 17, 2013, 20:32:06 poslijepodne »
znam, za par dana počinjem sa renoviranjem aq :) javim se nece biti gresaka sigurno -.-''

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #143 u: Ožujak 27, 2013, 03:09:29 prijepodne »
ha! i meni je simpa se vratiti na tvoju temu...

samo nemoj zuriti i prije svake odluke se dobro informiraj. internet je pun  odgovora. manje vise je svako pitanje, barem za pocetnika, vec odgovoreno i nema nikakvih nepoznanica.

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #144 u: Ožujak 27, 2013, 08:35:14 prijepodne »
ha! i meni je simpa se vratiti na tvoju temu...

samo nemoj zuriti i prije svake odluke se dobro informiraj. internet je pun  odgovora. manje vise je svako pitanje, barem za pocetnika, vec odgovoreno i nema nikakvih nepoznanica.

heh, dobrodosao  :klap:

znam, znam danas ili sutra krecem sa radom :)

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #145 u: Ožujak 27, 2013, 11:24:09 prijepodne »

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #146 u: Ožujak 28, 2013, 18:06:52 poslijepodne »
Evo imam savrsenu ponudu sto vi mislite?
covjek odnosno dijete u blizini mi daje 13 neonki za 3 pelcera moje biljke mi...huj ne znam tacno hehe uglavnom cijena joj je 4kn (1km) a ja sam racunao 4KM odnosno cca 16kn
eh sad me zanima kakva ce biti situacija s ostalim ribama;
3 gupi (1 muzijak 2 zenke)
1 ksifo(zenka)
2 koi skalara manja srednja dob

hoce li sve biti ok? skalari su u redu nisu agresivni

Offline Čiča

• Punopravni član
« Odgovori #147 u: Ožujak 28, 2013, 20:28:37 poslijepodne »
Situacija će biti odlična.To je pravo jato neonki i neće biti gužva u tvom akvariju. SAMO PAZI, neonke su jako,ali jeko osjetljive
i ne podnose nove akvarije.Akvarij mora biti cikliran najmanje mjesec dana.

Offline xxmaticxx5

• Punopravni član
« Odgovori #148 u: Ožujak 28, 2013, 20:35:41 poslijepodne »
eh hvala ti... hoce li biti problema da ih ubacim kad zavrsim s onim radovima oko akvarija ... voda ce biti ova sto je sada

Offline Čiča

• Punopravni član
« Odgovori #149 u: Ožujak 28, 2013, 20:59:01 poslijepodne »
Najbolje bi bilo da urediš akvarij i daj te biljke tom dečku, a on neka tebi pričuva neonke bar 14 dana
 pa ih onda stavi u akvarij.