Srpanj 19, 2025, 23:41:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi sa puno ambicija  (Posjeta: 5574 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Novi sa puno ambicija
« Odgovori #25 u: Siječanj 24, 2013, 20:54:57 poslijepodne »
pa sta im fali ,fali im prostora :)

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #26 u: Siječanj 25, 2013, 20:21:27 poslijepodne »
po cemu ti to znas  ??  koje su naznakde da riba nije sretna ili da joj fali prostora  s obzirom da tvrdis da im fali --  mozda krepaju ?  ili se narazmnozavaju   .. sta je mjera da im fali sta   ili mozda  1 cm ribe  po  litri   onda 99% ljudi ovde  ima nesretne ribe
zanima me pocemu  ti   znas da ribi fali prostora   
« Zadnja izmjena: Siječanj 25, 2013, 20:26:38 poslijepodne od ceh »
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 25, 2013, 21:32:01 poslijepodne »
po cemu ti to znas  ??  koje su naznakde da riba nije sretna ili da joj fali prostora  s obzirom da tvrdis da im fali --  mozda krepaju ?  ili se narazmnozavaju   .. sta je mjera da im fali sta   ili mozda  1 cm ribe  po  litri   onda 99% ljudi ovde  ima nesretne ribe
zanima me pocemu  ti   znas da ribi fali prostora   
bili ti bia sritan u 10 kvadrata prostoriji? isto tako sam na jednoj facebook akvaristickoj grupi vidia lika koji drzi pleha od 50 cm u akvariju od 60 cm duzine, i on tvrdi da nije on kriv sta je toliki da ga je on kupia malenog XD al ako se tebi to svidja to je ukras tvom stanu i tvoja briga ne moja ,ispricavam se ako san te uvridia :) Gl Hf ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #28 u: Siječanj 25, 2013, 23:14:33 poslijepodne »
Enigma,mozda nisi svjestan,ali obracas se covjeku koji ima vrste L-ova koje na ovom forumu neki nisu vidjeli na slici,a vecina nikada u zivotu jer ih ni nema kod nas.
Inace L-ovi vole svoje tijesne špilje,i malo prostora ispred njih,ali zato kvaliteta vode mora biti na mjestu,a kad ti netko kaze da ima 15 odrasli u 54 litre,onda je ta filtracija jako dobra a kvaliteta vode odlicna kad se jos te ribe razmnozavaju
Evo jedan prigodan video pa pogledaj kako to izgleda

Tako da kolega ako se i odlucis za vise ancitrusa,bitno je samo da imaju dovoljno skrovista,jer nisi bas sretni sa djeljenjem istih
I napredak se vidi,svaka cast i samo polako dalje,bez mocenja ruku nema nauke ahaha

I jos bi dodao,da si popravio dramaticno kvalitetu slike,prva ubija volju za gledanjem dok druga pokazuje i privlaci da se pogleda sta je slikano  :D
I jos jedna stvar,stavi iza za pozadinu crni papir ili foliju crnu,sve u akvariju ce biti vise istaknuto

Offline zazui

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 26, 2013, 08:40:02 prijepodne »
Ovo je moje razmišljanje, ne moraju se svi složiti s njim. Kao prvo, ancitrusi nisu ribe koje vole plivati pa im netreba mjesta za plivanje, kao što su neki kolege prije naveli, njima je bitno da imaju skrovita mjesta i panj za cuclanje. E sad, kad je riječ o tetrama ili nekim drugim ribama koje vole plivati i "moraju" imati mjesta da se rasplivaju onda nebi trebalo držati 100 riba u 54 litre.
Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 26, 2013, 15:42:02 poslijepodne »
Ovo je moje razmišljanje, ne moraju se svi složiti s njim. Kao prvo, ancitrusi nisu ribe koje vole plivati pa im netreba mjesta za plivanje, kao što su neki kolege prije naveli, njima je bitno da imaju skrovita mjesta i panj za cuclanje. E sad, kad je riječ o tetrama ili nekim drugim ribama koje vole plivati i "moraju" imati mjesta da se rasplivaju onda nebi trebalo držati 100 riba u 54 litre.
slazem se s tobom i moje razmisljanje je vezano bas uz to sta tih 10 ancitrusa il koliko vec djele istu razinu akvarija dno i da je tu manjak zivotnom prostora ,a kad su ribe  razlicite razine dna sredine i povrisne da je to drukcije,al neki odma krenu u svadju osjete se ugrozeni komentarom :) al ode je tema tvoj akvarij a ne neciji drugi :) ljepo napredujes samo tako nastavi :)

Offline ceh

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 26, 2013, 21:46:31 poslijepodne »
slazem se s tobom i moje razmisljanje je vezano bas uz to sta tih 10 ancitrusa il koliko vec djele istu razinu akvarija dno i da je tu manjak zivotnom prostora ,a kad su ribe  razlicite razine dna sredine i povrisne da je to drukcije,al neki odma krenu u svadju osjete se ugrozeni komentarom :) al ode je tema tvoj akvarij a ne neciji drugi :) ljepo napredujes samo tako nastavi :)
uopce nije svadja ili bilo sto  pogotovo da sam ja ugrozen komentarom  (ako si mislio namene ) ovo je forum di ljudi dijele misljenja   e sad  neko komentira da je   sve vise  od dva ancitrusa previse   ja upita zasto  jer je vezano za temu  ..dobi nekokretne odgovore   koje nemaju veze sa realnoscu  npr  bilise ti osjeco u 10  kvadrata sretan  iskreno  BI  kad bi dijelio sa  jos 3 zene koje mi nisu rod e takose i ancitrusi   boli njih za prostor   bito je njima  pecina   cista voda  i drvo ..  ovde nije rijec o svim vrstama    ovde je konkretno rijec o ovoj vrsti   da nebi bilo zabune  znaci ...  ovo ja nisam izmislio  ovo sam ja naucio  od svoji akvarijuma i od svoji drugova  kolega   sto god  ... akvarista  znaci po mom misljenju plasit nekog  komentarom   tipa  nadamse da ih nemas vise  neg jedan   i  ostalo  je cista glupost  ...  opet naglasavam kad je rijec o ovoj vrsti ..  jer ih dokazano ljudi  pa i sam ja   drze u  malim akvarijumima   i nista im nefali   nepravimse  ekspert ili pamatan   al neke vrste  poznajem ..
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #32 u: Siječanj 27, 2013, 07:22:37 prijepodne »
Lijep akvarij i to je to.