Lipanj 19, 2025, 22:41:26 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Juwel 180 Tanganyika  (Posjeta: 30536 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aquabot

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
Odg: Juwel 180 Tanganyika
« Odgovori #225 u: Travanj 02, 2013, 22:46:27 poslijepodne »
nije dosadno ni njima ni tebi.  :D proširi im područje kućicama da si mogu napravit teritorije, barem 15 x 15 cm za svakoga.  :up: preko tog kamenja i kriptokorine, prema prednjem staklu.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #226 u: Travanj 03, 2013, 08:50:47 prijepodne »
nije dosadno ni njima ni tebi.  :D proširi im područje kućicama da si mogu napravit teritorije, barem 15 x 15 cm za svakoga.  :up: preko tog kamenja i kriptokorine, prema prednjem staklu.

Aquabot, nije mi dosadno, a ovo do sada nisam vidio.
Veći multifasciatus nađen mrtav, sav u ranama, a imao je blago zalijepljene prednje plivajuće peraje - kao da je bio blago "retardiran" od prije.
Budući da je on sa 3 manje ženke unešen zadnji u akvarij, izgleda da se prije nije dobro provodio, pazio na hranu, a možda je dijete incesta.
Nemojte misliti da pljujem po ribi, dapače, imam velikoga respecta, pokoj mu duši RIP  :dead:

Nakon ovakvoga velikog obrata, kod mene je još uvijek kao na nekakvom ratištu.

Horei najveći mužjak ganja manjega i ženku, toliko munjevito da bih najradije sve rastepo.
Sumbu shell debela i zrela ženka ganja manju čim ju vidi krajičkom oka, a vidim da i ostalima zadaje rane i raparava peraje.

Što je slijedeće, samo more zna, tj. moja, mini Tanganyika  :-[

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #227 u: Travanj 03, 2013, 10:11:25 prijepodne »
e jbg. šteta.
horei bi sad trebao rasparit, i izbacit jednog M van. isto i sa altolamprologusima. nisam shvatio imaš li altolampa M?
po mom skromnom mišljenju to je normalno i očekivano. i ja sam izmjenjao riba i riba, iz istih razloga. i sad mi se u akvariju svi mlate da krljušt leti na sve strane.
u svakom slučaju, obzirom na tučnjavu i za sumbue trebaš više školjaka posvuda u akvariju.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #228 u: Travanj 03, 2013, 10:30:34 prijepodne »
e jbg. šteta.
horei bi sad trebao rasparit, i izbacit jednog M van. isto i sa altolamprologusima. nisam shvatio imaš li altolampa M?
po mom skromnom mišljenju to je normalno i očekivano. i ja sam izmjenjao riba i riba, iz istih razloga. i sad mi se u akvariju svi mlate da krljušt leti na sve strane.
u svakom slučaju, obzirom na tučnjavu i za sumbue trebaš više školjaka posvuda u akvariju.

Za Horei sam gotovo siguran da ih trebam raspariti, a za A. sumbu ne mogu ništa jer su dvije ženkice, mužjaka niti na vidiku.
Što se tiće školjaka, ima ih na sve strane ali Sumbu ih ne koriste jer veća ženka uvijek pliva naokolo i ganja manju pa nema vremena za pospremanja.
Školjaka je sveukupno, 40-ak kućica, možda više...

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
« Odgovori #229 u: Travanj 03, 2013, 10:34:48 prijepodne »
Horei ne diraj. uvijek če ganjati nešto taj mužjak, ako njega makneš. Manji če narasti i onda če on to raditi.
Jednostavno im je to u prirodi. ženka če ti ponekada izgledati koda su joj sve kosti polomljene.
P.S. ste se vratili?

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #230 u: Travanj 03, 2013, 15:34:27 poslijepodne »
Za Horei sam gotovo siguran da ih trebam raspariti, a za A. sumbu ne mogu ništa jer su dvije ženkice, mužjaka niti na vidiku.
Što se tiće školjaka, ima ih na sve strane ali Sumbu ih ne koriste jer veća ženka uvijek pliva naokolo i ganja manju pa nema vremena za pospremanja.
Školjaka je sveukupno, 40-ak kućica, možda više...
ideš, ne vidi se. rekao bih da je uvrh glave 20 kućica...  :D
ma wtf, kad ova naganjana ž skuži neko mjesto za sakrit se, onda ne bu više nervirala ovu naganjalicu. ja nisam horei imao, al sam imao neku blesavu koja je bila živčana i kad je vidjela sebe u staklu. pretpostavljam po izgledu, da je i to neka iber-agresiva :devil:,  nešto kao cvele. naravno da sam ju zamijenio s nekim za neku drugu, manje živčanu ribu. čovjek se uvijek nada da kod njega u akvariju ne bude radila probleme. jbg. 8)

ps. de si cvele kućo stara?

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #231 u: Travanj 03, 2013, 15:41:46 poslijepodne »
Fora je da ima dosta špilja koje ustvari rado koristi Sumbu dominantna ženka, pretvorila se iz školjkaške u špiljsku ribu.
Horei jednostavno titraju na staklu i vidi se da im ovaj vrag ne dozovljava normalan život i razvoj  :down:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #232 u: Travanj 03, 2013, 20:28:48 poslijepodne »
e ovo sam čudovište imao u akvariju - Neolamprologus buescheri  http://www.cichlid-forum.com/articles/n_buescheri.php  

Katastrofa, mrzio je sam sebe, a umislio je da je njegov cijeli akvarij. di i kod koga je završio, ne znam više...

kolko sam pročitao, i ove tvoje horei su lagani agresivci.  :punch:
« Zadnja izmjena: Travanj 03, 2013, 20:32:33 poslijepodne od aquabot »

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #233 u: Travanj 07, 2013, 13:57:00 poslijepodne »
Jutarnji šok sada je već ublažen nedjeljnim ručkom, prosudite sami  :dead:

P.S. U akvariju je idila jer je Horei ispljunuo multića, a čube mu se još nisu vratile u normalan položaj pa ne naganja nikoga  :up:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #234 u: Travanj 07, 2013, 14:12:26 poslijepodne »
LOL! sad sam tek obišao cijelu temu, pa nisam mogao da ne primjetim prijašnji objed horeia. srećom, ovaj objed je završio kao pokušaj. i kaj sad?  di si uopće kupio te horeje?

btw, čube kod takvih avantura ribama znaju ostat zblokirane, pa ih onda treba ručno odštekavat. tak da opet može rokat po multićima.  :D
« Zadnja izmjena: Travanj 07, 2013, 14:16:48 poslijepodne od aquabot »

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #235 u: Travanj 07, 2013, 14:26:16 poslijepodne »
3 komada Horei sam kupio od Cveleta i prirasli mi srcu, tj. akvariju makar nakon ovoga moram nekaj promjeniti ,definitivno.
Divne, šarene, veličanstvene ribe  :up:

P.S. čuba se vraća u normalu, a ukoliko će trebat budem intervenirao  ;)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #236 u: Travanj 07, 2013, 14:36:32 poslijepodne »
da, u redu imati multiće koji će svojom mlađu hraniti altolampove i dr, al baš da deru po odraslim multićima, to nije u redu.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #237 u: Travanj 07, 2013, 17:43:33 poslijepodne »
da, u redu imati multiće koji će svojom mlađu hraniti altolampove i dr, al baš da deru po odraslim multićima, to nije u redu.

Problem kod mene da odrasle ženke multića dosegnu jedva 1,5 - 2 cm, a samo se nadam da nije maznuo mladu mamu jer će bebeki biti siročići  :-[

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #238 u: Travanj 07, 2013, 17:52:31 poslijepodne »
nemaš beda. svugdje su ženke multića otprilike tih veličina. obzirom da se ovo dogodilo već drugi put, za očekivati je da se opet dogodi. ne bih zadirao u tvoju ljubav prema jednima i drugima, ali mislim da su ove horeje shvatile da mogu jesti ono kaj ne bi smjeli, pa prema tome treba i pravovremeno reagirati.
horei ziher izgledaju naočitije od multića i daju izražaj akvariju, pa ako ti se više sviđaju, za shelldwelerse probaj lagano tražiti veću i robusniju vrstu. možda brevise ili ocelatuse.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #239 u: Travanj 07, 2013, 22:40:23 poslijepodne »
nemaš beda. svugdje su ženke multića otprilike tih veličina. obzirom da se ovo dogodilo već drugi put, za očekivati je da se opet dogodi. ne bih zadirao u tvoju ljubav prema jednima i drugima, ali mislim da su ove horeje shvatile da mogu jesti ono kaj ne bi smjeli, pa prema tome treba i pravovremeno reagirati.
horei ziher izgledaju naočitije od multića i daju izražaj akvariju, pa ako ti se više sviđaju, za shelldwelerse probaj lagano tražiti veću i robusniju vrstu. možda brevise ili ocelatuse.

Hvala na savjetima.
Nekako i ide u tom smjeru.  :-[

P.S. Za multiće već imam novi dom makar u sadašnjim nastambama, tj. školjkama ima malih predivnih ribica

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #240 u: Travanj 08, 2013, 11:01:30 prijepodne »
Horei je danas potpuno u svom elementute mlati i nemilice naganja svoj rod.
Obojan je za poludit i u naponu snage.  :star:

Welcome back chief  :clown:

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #241 u: Travanj 09, 2013, 18:37:56 poslijepodne »
Apsolutno mi je zanimljiv ovaj uradak gdje Horei živi sa Ocelatusima i srodnim školjkašima, a ne pokazuje interes da kojega ponjupa

Offline hrhonda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #242 u: Travanj 09, 2013, 20:25:58 poslijepodne »
To je neki vegetarijanac... :D :D :D

Offline galo

• Punopravni član
« Odgovori #243 u: Travanj 09, 2013, 20:38:39 poslijepodne »
ovaj bi pozdero samog sebe  :P ..leptosome su mi prekarsne  :up:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #244 u: Travanj 10, 2013, 17:01:22 poslijepodne »
ma niije, baš izgleda pitomo, a tak se i ponaša...   ko kompresiceps iznad kolonije multića.  :g018:

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #245 u: Travanj 12, 2013, 09:29:47 prijepodne »
Dragu mi familiju multića, preuzeo je stari znanac Bojan s kojim sam ustvari tada trampao i akvarij Rio180 za neki manji Cayman, vjerujem 80.
U nadi da će im biti bolje, moje jezero sada izgleda još siromašnije.
U postavu su 3 C.horei, 2 A.compressiceps "Sumbu shell", 1 N.caudopunctatus i vanzemaljski ancistrus koji ustvari uživa u algama.

Kako mi se čini, trebaju mi neke opake ribe koje će živjeti u skladu sa postojećim
ili
bum pak opet rastepo imanje i krenuo ispočetka - ponavljač  :clown: :clown: :clown:

Offline hrhonda

• Punopravni član
    • Tanganiyika 840l Frontosa zaire kitumba
« Odgovori #246 u: Travanj 12, 2013, 12:45:36 poslijepodne »
Ideju za postav riba u tolikoj kolicini vode mislim da bi nakorisnije bilo da pogledas ako vec nisi akvarij od ' kovaos' vidjeo sam njegov tank uzivo i rastura... postav riba mi je kod njega fenomenalan ali vjerujem da si vec vidio...

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #247 u: Travanj 12, 2013, 17:03:17 poslijepodne »
za srednji i gornji dio akvarija bih rekao jato leptosoma, ako je riječ o akvariju sa samo tanganjikancima. mada sam ja , dok nisam nabavio leptosome, u akvariju držao solidno jato zebrica. obzirom da ti imaš horejske gladuše, ne znam kak bi se zebrice provele, ali, zebrice i nisu skupe ni da se horeje njima zabavljaju. bilo bu ti interesantnije kaj horeje i compresicepsi narasti , pa kad im nutra metneš gupija.  :D ;)

- kaj god od riba srednje-gornjeg dijela akvarija ubaciš, akvarij će oživjeti. ovak, imaš samo vrebače koji su u zasjedama, a kad bilo kakve ribe okolo landraju, landrat će i ovi..  8)
« Zadnja izmjena: Travanj 12, 2013, 17:08:53 poslijepodne od aquabot »

Offline Irusnjak

• Punopravni član
« Odgovori #248 u: Travanj 12, 2013, 18:13:47 poslijepodne »
Ideju za postav riba u tolikoj kolicini vode mislim da bi nakorisnije bilo da pogledas ako vec nisi akvarij od ' kovaos' vidjeo sam njegov tank uzivo i rastura... postav riba mi je kod njega fenomenalan ali vjerujem da si vec vidio...

Vidjeh njegov akvarij i pravo je nadahnuće makar je to ipak više nego dupla litraža  :-[

za srednji i gornji dio akvarija bih rekao jato leptosoma, ako je riječ o akvariju sa samo tanganjikancima. mada sam ja , dok nisam nabavio leptosome, u akvariju držao solidno jato zebrica. obzirom da ti imaš horejske gladuše, ne znam kak bi se zebrice provele, ali, zebrice i nisu skupe ni da se horeje njima zabavljaju. bilo bu ti interesantnije kaj horeje i compresicepsi narasti , pa kad im nutra metneš gupija.  :D ;)

Teško meni, doista mi je teško.
Izgleda da će Horei ipak u neki veći akvarij jer mi frend čuva, mazi i pazi, čitaj dohranjuje, 15 leptosoma.
Još su poprilično malene pa da ne bi bili srdela snack za Horeie, izgleda da će oni vanka...teška srca :'(

- kaj god od riba srednje-gornjeg dijela akvarija ubaciš, akvarij će oživjeti. ovak, imaš samo vrebače koji su u zasjedama, a kad bilo kakve ribe okolo landraju, landrat će i ovi..  8)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • codename franjo
« Odgovori #249 u: Travanj 12, 2013, 19:47:24 poslijepodne »
zakaj si me quotao?  :punch: