Pa jasno, naravno da je poanta imati čistu vodu,nahranjene životinje i konstantan napredak i rast tih životinja to je bit i poanta.
Naravno isto tako treba dodati ono što fali u vodi to mjerimo testovima,drugačije samo nagađamo,za to imamo uglavnom mikroelemente u [
b]najviše 5 bočica[/b],nikako i nema potrebe za 20 ili 30 što sam na svoje oči vidio,a sa druge strane tehnika žali bože novaca ili je fali 50%.
Baš iz razloga što se ne kontroliraju osnovni elementi kako treba periodično još se dodatno nasipava štošta u akvarij i kad dođe do problema onda ili nastaju krepantusi ili ako imaš sreće promijeniš hrpu zasoljene vode da spasiš stvar.
No to nije poanta ni morskog ni slatkovodnog akvarija jer postoji ona dobra stara što manje čačkat po akvariju to su akvariji ljepši i uspješniji.
To je poanata svega,a ne čiji koralj ima floroscentniju boju,a sa druge strane takvi koralji ,a ponekad i ribe uginu zbog overdosinga ili manjka nečega,što je čest slučaj.
Moji akvarij i slatkovodni i morski konstantno napreduju i rastu,kanta soli traje bar godinu dana,trace elemente rijetko dodajem možda jednom mjesečno jer sve odrađuje Careaktor,dodajem jedino Mg ,a i njega ću automatizirati.
Jedino što radim na akvariju je da pobrišem 1 tjedno staklo od algafilma i hranim ribe,kad me nema par dana ili više stavim automatsku hranilicu i kad dođem uvijek se ugodno iznenadim kako su neki organizmi uznapredovali.
Mislim da je to bit akvaristike.
A to nije problem ako se od početka napravi kako treba

Ima jedna velika sličnost svi me pitaju pa što če ti kuća ovo -ono kuća je rupa bez dna

,
da to je to naprave sve da ušparaju novce i usele se unutra što prije,a onda kukaju ne radi ovo ne radi ono ,curi,krpaj ,popravljaj,buši,a
majstor košta, ..

jednom riječju niti se vino nadotače niti se ba..a do jeb..ava

Sve je otkriveno samo treba poštovati proceduru