Srpanj 28, 2025, 00:36:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: klopa  (Posjeta: 4591 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Loki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
klopa
« u: Siječanj 05, 2006, 20:00:00 poslijepodne »
gdje se u zagrebu može kupitisitna hrana za pauke? mali brašnari napr. za malog paukića?

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
klopa
« Odgovori #1 u: Siječanj 05, 2006, 20:27:00 poslijepodne »
Najbolje ti je otić pogledat u Heinzlovu. Od njih ćeš dobit poprilićnu mjericu brašnara za 15kn, a za 20kn mjericu žohara (cca 40 komada). Gledaj na to da u drugim shopovima svrčke prodaju 1-2kn komad. Imaš još u Tukanu (Lesnina)

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
klopa
« Odgovori #2 u: Siječanj 05, 2006, 21:31:00 poslijepodne »
di u heinzelovoj? U petcentru? Od kad tam dilaju živu hranu? I da kakvih žohara ima u heinzelovoj?
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
klopa
« Odgovori #3 u: Siječanj 05, 2006, 22:09:00 poslijepodne »
Ma sory,opće ne razmišljam što pišem...ne žohara nego cvrčaka. Ne znam od kad imaju živu hranu ali zadnje vrijeme samo tam kupujem.Kod njih je jedna mjerica brašnara kao u tukanu 2-2 i pol

Offline anči

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #4 u: Siječanj 05, 2006, 22:52:00 poslijepodne »

Citat: Saša
di u heinzelovoj? U petcentru? Od kad tam dilaju živu hranu? I da kakvih žohara ima u heinzelovoj?

Moram te zezati pa čak i ja z Istre znam da tamo imaju živu hranu-seka mi je tamo kupila brašnare

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
klopa
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2006, 09:53:00 prijepodne »
Pa tam sam vrlo često i znam ja njih i oni mene znaju, ali ja nisam znao da dilaju živu hranu..
Tu mi se možete javiti

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
klopa
« Odgovori #6 u: Siječanj 06, 2006, 12:32:00 poslijepodne »
najekonomicnije i najbolje i naj naj ti je uzgajati ih doma u plasticnoj posudi stavis posije ubacis malo njih i posije pokrijes nekom krpom i kad dignes krpu jooooj da vidis izbora, najmanji pa veci pa kulkuljice odrasli, mrtvi odrasli
† BLACK RAIN †

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
klopa
« Odgovori #7 u: Siječanj 06, 2006, 13:42:00 poslijepodne »
Ma brašnara imam jedno 4-5kg... mene zanimaju žohari.
Tu mi se možete javiti

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
klopa
« Odgovori #8 u: Siječanj 06, 2006, 14:04:00 poslijepodne »

Citat: Loki
gdje se u zagrebu može kupitisitna hrana za pauke? mali brašnari napr. za malog paukića?

Ako misliš da ti pauk umire od gladi jer nemaš ga s ničim hraniti odi u bilo koji ribički dućan i kupi crve od muhe ,al to baš i nije preporučljivo jer mogu imati bakterije ne sebi pošto im mama voli drek, al ja još nisam imao nikakvih problema sa svojim malim mališanima

Offline Striček Matija

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #9 u: Siječanj 06, 2006, 14:10:00 poslijepodne »
nije problem tolko u tome što crvi od muha imaju bakterije po sebi... nego kaj im je hranjiva vrijednost nula... da hraniš pauka samo sa tim crvima..pauk bi zakržljao i uginuo .. pa pomogučnosti sa tim crvima netreba uopće hranit... pošto se brašnari mogu kupit ili uzgojit bez problema...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
klopa
« Odgovori #10 u: Siječanj 06, 2006, 18:24:00 poslijepodne »
Hmm...larve muha su visoko vrijedna hrana i gotovo čisti protein. Sve češće se koriste u intenzivnom uzgoju peradi i drugih kultura upravo zbog svoje visoke hranjive vrijednosti (prethodno su termički obrađene radi sterilizacije). Problem je u tome što se larve masovno uzgajaju na trulom mesu (obično otpatcima mesne industrije), te su pune patogenih bakterija koje mogu ozbiljno ugroziti zdravlje naših kućnih ljubimaca. Osobno ih ne bih preporučio, iako sam vidio da ih neki veliki uzgajivačitarantula koriste za ishranu malih paukova.

Offline Loki

• Punopravni član
  • **
klopa
« Odgovori #11 u: Siječanj 06, 2006, 20:39:00 poslijepodne »
Ma imam doma svojih, uzgojenih brašnara, ali nemam malih više... rastu brže od pauka a nešto su se prestali razmnožavat... a pauk je stvarno mali i izbjegava ove velike... nudi li pet-centar i male? ako ne, može li mi netko prodat svoje, samo male

Offline Striček Matija

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #12 u: Siječanj 06, 2006, 21:04:00 poslijepodne »

Citat: Nino G
Osobno ih ne bih preporuèio, iako sam vidio da ih neki veliki uzgajivaèitarantula koriste za ishranu malih paukova.

prošle godine pričao sa čovjekom (meni dovoljno pouzdan ) koji je "testirao" crve od muha... dakle skupinu paukova je hranio samo sa njima... pokrepali kod drugog presvlačenja mislim... (ne svi.. preživjelo ih je par..ali sa nekim deformacijama nakon presvlačenja )

mogu bit "hranjivi" kolko oće.. za neku drugu živortinju... kod mojih beba ni blizu

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #13 u: Siječanj 06, 2006, 21:56:00 poslijepodne »
loki ako imas odgovarajucu temp oni ce se stalno razmnozavati barem se moji stalno jasu hehe! dakle stalno se pare polazu jaja licinke rastu odralsi se pare imas puno generacija da to tako nazovem u toj plasticnoj skatuli i doista imas izbora samo moras malo kopat po posijama ja kad sjednem ko ludjak izgledam na podu sa sitom pincetom....hehe
† BLACK RAIN †

Offline Loki

• Punopravni član
  • **
klopa
« Odgovori #14 u: Siječanj 07, 2006, 07:30:00 prijepodne »

Ma zeznula sam stvar... bili su na hladnom i prestali se razmnožavat... imam samo kukuljica... a od njih do buba... preko jaja... do malih crva... predugo... moram kupiti...

i još sam bila dobra i dala hrpu susjedu da nahrani neku ptičurinuEdited by: Loki

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #15 u: Siječanj 07, 2006, 12:08:00 poslijepodne »

pticurinu hehe... pa sad te kukuljice stavi na toplo i oni ce se razmnoziti stavi ih na visu temp nekioh 28 i da vidis kad se pocnu jah.. parit!

a do tad kupi malo tenebrija ali ja ne znam koliko ces dobit onih najmanjih.....
† BLACK RAIN †

Offline low-budget

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #16 u: Siječanj 07, 2006, 13:00:00 poslijepodne »

OK a gdje se u zg moze nabavit malo veca hrana? za vece gutace. sad sam se vratio iz f.... zoo citija na velesajmu i teta me kulturno odj.... kaze da nemaju pinki misice. a (s)kakavce? nemamo ni (s)kakavce. a f.... CRVE?!?!? nemamo ni crve. PA KAKO MOZETE PRODAVAT PAUKE I GMAZOVE A NE PRODAVAT HRANU ZA NJIH?!?!?!?!?! razumijem manje pet shopove sa 2*2 metra prostorom gdje drze jedan akvarij sa saranom i stukom, jednu vrecu pedigrea za cucke i zdjelice za vodu. ali ovi veci bi se trebali sramit . ajme kak sam zivcan.

pa nemrem vise pauku od 15 cm davati neke jadne zivotinjice. sad cu si odrezat prst pa cu mahati njime ispred gladne geniculate, mozda uzme. ozbiljno.

za male pauke imam brasnare svih vrsta ali trebam nesto vece. malo mesa.

Offline st-zero

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #17 u: Siječanj 07, 2006, 13:18:00 poslijepodne »

Offline Loki

• Punopravni član
  • **
klopa
« Odgovori #18 u: Siječanj 07, 2006, 19:13:00 poslijepodne »
Citat: ozzy osbourne

a do tad kupi malo tenebrija ali ja ne znam koliko ces dobit onih najmanjih.....

ŠTO JE TO?

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
klopa
« Odgovori #19 u: Siječanj 07, 2006, 21:44:00 poslijepodne »
To su ti brašnari (Tenebrio molitor).

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
klopa
« Odgovori #20 u: Siječanj 08, 2006, 11:04:00 prijepodne »

Citat: low-budget

OK a gdje se u zg moze nabavit malo veca hrana? za vece gutace. sad sam se vratio iz f.... zoo citija na velesajmu i teta me kulturno odj.... kaze da nemaju pinki misice. a (s)kakavce? nemamo ni (s)kakavce. a f.... CRVE?!?!? nemamo ni crve. PA KAKO MOZETE PRODAVAT PAUKE I GMAZOVE A NE PRODAVAT HRANU ZA NJIH?!?!?!?!?! razumijem manje pet shopove  sa 2*2 metra prostorom gdje drze jedan akvarij sa saranom i stukom, jednu vrecu pedigrea za cucke i zdjelice za vodu. ali ovi veci bi se trebali sramit  . ajme kak sam zivcan.

pa nemrem vise pauku od 15 cm davati neke jadne zivotinjice. sad cu si odrezat prst pa cu mahati njime ispred gladne geniculate, mozda uzme.    ozbiljno.

za male pauke imam brasnare svih vrsta ali trebam nesto vece. malo mesa.

Ne smije se do zadnjeg trenutka ćekati da se hrana potroši, ujedno kad nema hrane u zoo cityu onda vjerojatno nema u cijelom zagrebu, zato jer u zagrebu ima  jedan odnosno dva dobavljaća, a kad hrane nema, to znaći da ih nema ni za uvesti iz vana.

...a zašto si ti sad ljut na cijeli svijet? Pa krivi malo sebe što sam ne uzgajaš hranu ili zašto to nisi nabavio dok je toga bilo.  
Tu mi se možete javiti

Offline low-budget

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #21 u: Siječanj 08, 2006, 18:39:00 poslijepodne »

[/QUOTE]

Ne smije se do zadnjeg trenutka ćekati da se hrana potroši, ujedno kad nema hrane u zoo cityu onda vjerojatno nema u cijelom zagrebu, zato jer u zagrebu ima jedan odnosno dva dobavljaća, a kad hrane nema, to znaći da ih nema ni za uvesti iz vana.

...a zašto si ti sad ljut na cijeli svijet? Pa krivi malo sebe što sam ne uzgajaš hranu ili zašto to nisi nabavio dok je toga bilo. [/QUOTE]

sasa ali ja sam rekao da sam tamo isao po miseve. hoces reci da ih doma sam uzgajam?!?!

a inace uzgajam doma hranu. brasnara imam pola kile svih dobnih i etnickih skupina. trebas?

a baj d vej nakon sta sam se izviko na sve oko sebe otiso sam u Belugu i kupio (s)kakavaca. a manji su od zoo citija. o tome sam i govorio. ovi najveci bi trebali imati barem kakav takav izbor a neljude potjerati van na foru nema nicega.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
klopa
« Odgovori #22 u: Siječanj 08, 2006, 19:20:00 poslijepodne »
A zašto ne bi miševe uzgajao? Pa većina nas uzgaja i miševe i štakore. Tak da ne vidim u čemu je problem?!

...što se tiće ponude za brašnare... ne znam da li si pročitao osmi u post u ovoj temi...

A o živoj hrani po dučanima ..... to je jaaaaaako duga politika... pa stoga to prepuštam vlasnicima dučana...
Tu mi se možete javiti

Offline Loki

• Punopravni član
  • **
klopa
« Odgovori #23 u: Siječanj 08, 2006, 20:22:00 poslijepodne »

Citat: Nino G
To su ti brašnari (Tenebrio molitor).

HVALA!

Offline low-budget

• Punopravni član
klopa
« Odgovori #24 u: Siječanj 08, 2006, 22:11:00 poslijepodne »

ma sve znam. opet se sve vraca na ono staro : ako zelis nesto napraviti, napravi to sam.

ne zelim se prepucavati s nikim nego sam jos malo raspižđen. nemogu uzgajati i miseve jer nemam gdje to staviti. kod mene se samo povecava broj pauka.

procito sam sve ovo jer me bas zanima tema. ak neko ima kojeg pinkija viska a ne trazi 50 kn za njega neka mi javi na pm.