Svibanj 03, 2025, 01:20:02 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Uzgoj kukaca za hranu  (Posjeta: 11402 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Thanatos

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #25 u: Ožujak 13, 2006, 15:42:00 poslijepodne »

Jedan kveschn: tek me ceka bavljenje s cvrchcima pa me zanima kak se rukuje s njima, tj kak cu ih prebacit jednog po jednog iz njihovog terarija u drugi terarij?

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #26 u: Ožujak 13, 2006, 16:16:00 poslijepodne »
Rukama

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #27 u: Ožujak 13, 2006, 17:20:00 poslijepodne »

Citat: marin81
Rukama

Dobro kaže čovjek.

Izvadiš sve kartone od jaja, i ostalo krupno smeće (naravno s toga prethodno istreseš cvrčke) i ostane ti box pun cvrčaka i njihovog izmeta. Ondaih fino prebaciš u novi box pazeći da s cvrčcima istreseš što je manje moguće smeća. Tajna je u dovoljno visokim boxovima (30-35cm je OK). Ostalo je na tvojoj vještini i refleksima.

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #28 u: Ožujak 13, 2006, 17:57:00 poslijepodne »
..a i ljepo je kad ti ponoci cvrkucu iz svakog kutka stana, kao kod mene, cak sam pocel radic iza frizidera bacat da nebudu gladni

Offline Thanatos

• Novi član
  • *
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #29 u: Ožujak 13, 2006, 18:49:00 poslijepodne »
A dobro Nist, bacio se ja na posao po uputama Nine G, uzeo stari terarij (cca 35l), ubacio unutra karton od jaja, posudicu s hranom (pseca hrana + komadici jabuke), posudicu s natopljenom vatom za pijacu, te trecu posudicu s natopljenom vatom za polijeganje jajasaca te uzeo 80 cvrcaka za start. E sad ovdje imam vjerojatno extra glupo pitanje, al kak ce cvrcak znat koja posuda s vatom im sluzi za pijacu a koja posuda za jajasca? Probrowsao sam jos nekoliko uputa za njihov uzgoj po netu i vecinom se spominje da se supstrat upotrebljava kao medij za polijeganje jajasaca al ocito Nino G ima i znanja i iskustva pa sam isao njegovom metodom . Uglavnom, terarij za cvrcke stavio na poklopac 200l terarija tak da je temperatura unutra dok je svjetlo terarija upaljeno cca 31C, a po noci dok je ugaseno svjetlo, spusta se na cca 20C. Jos par pitanja: Koliko dugo zivi cvrcak? Koliko jajasaca lijeze jedinka? Koliko puta u zivotu lijeze jajasca i u kojem razmaku? Nakon sto se mladunci izlegnu za koliko postaju spolno zreli, tj nakon koliko pocnu sami lijegati jajasca pri tim temperaturama? To mi zasad pada napamet, ak se jos cega sjetim javim

Offline Kimo

• Punopravni član
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #30 u: Ožujak 13, 2006, 21:37:00 poslijepodne »
Oni ce ti svakako polagati jaja tamo gde oni misle da treba(citaj u obe vate) i gde je vlazno.Zivot cvrcka zavisi od njegovog metablozima tj. od temperature: sto im je toplije to ce brze da rastu legu jaja i zivece krace oko 2,5-3 meseca na visokoj temperaturi, legace jaja non-stop kada imaju gde i to ces videti i sam.Samo im vatu sa jajima vadi svakih 7-10 dana i stavljaj da se inkubiraju(greju) i za 7-10 dana ce ti se izleci mali koji ce ponovo na visokim temp.(30-35) da narastu za mesec dana i budu polno zreli...i opet u krug.
Čovek se uči dok je živ!

Offline Fenix

• Punopravni član
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #31 u: Studeni 24, 2006, 19:01:00 poslijepodne »
Eto da ne otvaram novu temu ukljucit cu se u ovu

Mene zanima koiko cvrcaka stane u jednu kantu. Npr kanta od 15L od farbanja... koliko bi cvrcaka stalo u nju?

Dok su skroz maleni pretpostavljam da ih stane jako puno. Ali malise rastu, a time valjda zahtjevaju i veci prostor.

Zagreb/Malešnica

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #32 u: Studeni 24, 2006, 19:23:00 poslijepodne »

Tek izleglih ličinki može i do 1000. Odraslih 150-200, ali ako natrpaš mnogo kartona od jaja kako bi povećao korisnu površinu po kojoj se mogu kretati.

Offline Fenix

• Punopravni član
Uzgoj kukaca za hranu
« Odgovori #33 u: Studeni 24, 2006, 19:29:00 poslijepodne »
Hvala

znaci dvije kante su mi dostatne za 300 komada, vec sam mislil da sam nadrljao

Zagreb/Malešnica