kaj onda rikolu ne? 
RIGA, rikula, rokula, rukola (Eruca sativa)                       kao i matovilac samonikla je, ali se također sve više uzgaja 
                      u vrtovima. Posebnog je mirisa i okusa te su oko nje često 
                      podijeljena mišljenja. Malo tko je ravnodušan: ona vam se 
                      ili sviđa, ili ne. Koristi se kao dodatak salatama, umacima 
                      i sendvičima, rijetko samostalno. Sadrži mnogo vitamina 
                      C i dosta karotena. Dobar je regulator probave.
MASLAČAK, "radič" (Taraxacum officinale). 
                      Iako je poznat kao jedna od prvih proljetnih biljaka koje 
                      se u prirodi ubiru za jelo, ima i kultiviranih oblika s 
                      manje gorčine i izdašnijim listovima. Ubire se prije cvatnje 
                      i koristi se za razne proljetne miješane salate (osobito 
                      prija s krumpirom), ali se može dodavati i varivima i sendvičima. 
                      Dobar je izvor vitamina C i karotena, a sadrži više željeza 
                      nego špinat. Potiče tek. Izvrstan je dijuretik, pomaže kod 
                      problema s jetrom, kožom i reumom.
MATOVILAC (Valerianella locusta) uzgaja 
                      se u vrtovima, a raste i samoniklo na čistim, nezagađenim 
                      poljima i livadama. Danas ga je, nažalost, sve manje, a 
                      oni koji su ga iskušali znaju koliko je ukusniji i aromatičniji 
                      od uzgojenog. Po sadržaju vitamina ovo je mnogo vrijednija 
                      namirnica od salate. Sadrži mnogo željeza, provitamina A 
                      i vitamina C.
ja bi tom tvom popisu dodao HIBISKUS (listove i cvjet) frendica mi ima doma drvce pa mi dofura svježe ubran

Ivona je rekla da svojima daje mrkvu i paradajz
Edited by: LeeMoon