Srpanj 27, 2025, 21:57:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Anketa

Koje je vaše mišljenje

Apsolutno da
27 (73%)
Ne!!!
0 (0%)
Nepotrebno
10 (27%)

Ukupno Glasova: 37

Autor Tema: Koloniziranje marsa  (Posjeta: 3089 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline leopard gecko Trevor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Koloniziranje marsa
« u: Ožujak 15, 2012, 22:06:52 poslijepodne »
Želim vidjet što drugi misle da ljudi budu stalni stanovnici marsa za 50-100 godina. :)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
Odg: Koloniziranje marsa
« Odgovori #1 u: Ožujak 15, 2012, 22:09:33 poslijepodne »
haha tko ce znati kako ce Svijet biti za 50-100 godina ... ako ce jos postojat ... buducnost je neprividljiva ...  :up:
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Ožujak 15, 2012, 22:10:23 poslijepodne »
Naravno da da , ja bih da mogu več sad tamo preselio,  teška mi je budučnost na ovoj kugli zemaljskoj

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 15, 2012, 22:11:54 poslijepodne »
Po meni je to jako dobra stvar jer je zemlja postala pre mala za sve nasi i skroz smo ju iscrpili, a ako ljudi nasele mars nakon nekog vremena ce ga teraformati i napraviti pogodnog za ljude.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #4 u: Ožujak 15, 2012, 22:12:18 poslijepodne »
:) Jednog dana vjerojatno (ako se ne istrijebimo prije), ali po meni će biti potrebno malo više godina od 50, pa i od 100. A i možda se Mjesec nameće kao logičniji izbor pošto je ipak malo bliže. Ili neke veće strukture u orbiti tipa ogromne stanice s umjetnom gravitacijom kao u Star Treku :D
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 15, 2012, 22:13:41 poslijepodne »
Aha, ti govoriš o teraformiranju, a ne o nekakvim stanicama na površini. Onda je Mars bolji izbor, ali ne tako brzo. Kroz 1000 godina možda
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 15, 2012, 22:14:27 poslijepodne »
:) Jednog dana vjerojatno (ako se ne istrijebimo prije), ali po meni će biti potrebno malo više godina od 50, pa i od 100. A i možda se Mjesec nameće kao logičniji izbor pošto je ipak malo bliže. Ili neke veće strukture u orbiti tipa ogromne stanice s umjetnom gravitacijom kao u Star Treku :D

Umjetnu gravitaciju nismo još razvili kako treba...

Mjesec je puno manje pogodan čak i ako je bliže, nema atmosferu i gravitacija je jako mala.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 15, 2012, 22:16:05 poslijepodne »
Aha, ti govoriš o teraformiranju, a ne o nekakvim stanicama na površini. Onda je Mars bolji izbor, ali ne tako brzo. Kroz 1000 godina možda

Prvo bi došle male stanice kao Bio sfera 2, a kasnije kroz 1000-2000 godina ćemo ga teraformirati.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #8 u: Ožujak 15, 2012, 22:20:04 poslijepodne »
Ako te zanima ta tematika pročitaj Mars trilogiju (Crveni Mars, Zeleni Mars i Plavi Mars) od Kim Stanley Robinson-a.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 15, 2012, 22:25:53 poslijepodne »

Mjesec je puno manje pogodan čak i ako je bliže, nema atmosferu i gravitacija je jako mala.

Mislim na privid gravitacije koja nastaje zbog centrifugalne sile. Evo, TU ima nešto o tome. O Mjesecu sam pričao u kontekstu stanica na površini, ali imaš pravo za gravitaciju. :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 15, 2012, 22:28:58 poslijepodne »

Mislim na privid gravitacije koja nastaje zbog centrifugalne sile. Evo, TU ima nešto o tome. O Mjesecu sam pričao u kontekstu stanica na površini, ali imaš pravo za gravitaciju. :)

Znam za taj princip da se letjelica vrti i stvara lažnu gravitaciju, ali nije samo problem u tome što ljudi neće moći stajati nego će im zakržljati mišići na tako maloj gravitaciji.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 15, 2012, 22:33:01 poslijepodne »
Ako te zanima ta tematika pročitaj Mars trilogiju (Crveni Mars, Zeleni Mars i Plavi Mars) od Kim Stanley Robinson-a.

Jeli znaš možda gdje ima za kupit?
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 15, 2012, 22:41:05 poslijepodne »
a kad koloniziramo mars kakve sam srece gospoda ce ostat na zemlji a mene ce poslat da kopam neku otrovnu rudu po njemu :D
-mozda se uopce nece ni ici na mars, dok to bude moguce valjda cemo imat i puno napredniju tehnogliju prevoza pa nademo pogodniji planet od njega, ovaj nam je samo najblizi za sada ali nista bas posebno nema po njemu(osim neki piramida :D)

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 15, 2012, 22:44:49 poslijepodne »
a kad koloniziramo mars kakve sam srece gospoda ce ostat na zemlji a mene ce poslat da kopam neku otrovnu rudu po njemu :D
-mozda se uopce nece ni ici na mars, dok to bude moguce valjda cemo imat i puno napredniju tehnogliju prevoza pa nademo pogodniji planet od njega, ovaj nam je samo najblizi za sada ali nista bas posebno nema po njemu(osim neki piramida :D)

Nije istina Mars je kao Zemlja iznimka i mogući planet sa životom, gle brzina svjetlosti je najbrža stvar u svemiru i kada bih mogli ići tako brzo trebalo bi nam 4 godine do najbliže zvijezde Alpha Centaura.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #14 u: Ožujak 15, 2012, 23:29:16 poslijepodne »
Nista od toga, nema se niti ce uskoro biti para za takve zahvate - prosao je period od nekoliko desetljeca koja ce ostati zabiljezena u ljudskoj povijest kao najprosperitetnije doba ikada u svim aspektima, a svemirski program je u tim zlatnim dobima uzivao plodove dostignuca sezdesetih i sedamdesetih bez ikakvih kapitalnih ulaganja ili razvoja.  Isto tako je malo poznata cinjenica da je u svom vrhuncu sedamdesetih americki svemirski program gutao toliko novca da je ondasnju mocnu Ameriku doveo gotovo do bankrota, dok je SSSR ionako odavno prosao tu liniju sto se vidjelo koje desetljece kasnije. 

Mars je cca. 50% velicine Zemlje, a surova statistika kaze da kad bi svakom stanovniku ove planete zeljeli pruziti kvalitetan europski standard zivota da nam treba resursa puta deset nego sto ih sada imamo.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 15, 2012, 23:34:35 poslijepodne »
najbrza stvar za koju mi znamo da putuje kroz poznati dio svemira...ali sta ako budemo imali tehologiju za svijanje vremena i prostora, teoretski i danas radi a sta ce bit u sljedecih 1-2000god nemozemo ni zamislit, nasa cjela fizika i moderna tehnologija za koju danas znamo postoji puno manje god. od tih rokova. mozda su i crne rupe precaci po svemiru koje cemo moci koristit, itd. a uz to mi sada nemozemo ni zamislit izdaleka sto ce sve biti  i novo se otkrit u tako velikom roku, pa prije 100god ni poletit nismo znali kako treba

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #16 u: Ožujak 15, 2012, 23:43:26 poslijepodne »
I nismo se previse pomaknuli od tehnologije bazirane na otkricima od proje stotinjak godina, a danasnji svemirski program se sastoji od lansiranja sondi i satelita.
Prilicno sam siguran da sve svjetske sile danasnjice nemaju dovoljno resursa da ponove sljetanje na Mjesec tj. ono sto je odradeno prije pedesetak godina.
Naravno da je svasta moguce za par stotina ili tisuca godina, ali na zalost ova civilizacija jednostavno nema toliko vremena.

A govoriti o terraforming u doba kad potonuce jednog tankera moze trajno unerediti bilo koje more jer nemamo tehnologiju s kojom bi to sanirali je u najmanju ruku vrlo optimisticno.

« Zadnja izmjena: Ožujak 15, 2012, 23:53:01 poslijepodne od AndrejX »

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Ožujak 15, 2012, 23:54:22 poslijepodne »
koji bi i bio cilj naselit drugi planet? zbog guzve na planetu sigurno nije, i bolji zivot nam sigurno nece dat, oni isti sto vode svjet su i napravili globalnu glad i unistavaju maticni planet svakog dana tako da seljenje po drugim iz nekog moralnog razloga...
-a i to sto kazes za tehnologiji, voze auto na daljiski po marsu pa njim se pokvario jedan kotac i zapnu u krateru, a sad da mi ti isti jos naprave umjetnu gravitaciju, vade vodu i kisik iz leda, i sta vec sve mastaju po dokumentarcima

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Koloniziranje marsa
« Odgovori #18 u: Ožujak 16, 2012, 00:27:43 prijepodne »
Hah,one way ticket for Mars!odes tamo sa ekipom iii super..malo pokrenes zivot malo znanstvenici istrazuju i tako.Al da!postoji kvaka,ne mogu te vratit na zemlju em je preskupo em..
E koja fantazija,ovo sam citao prosle godine
Hahaha!
 http://www.washingtonpost.com/national/science/one-way-ticket-to-mars/2011/05/13/AFI6L49G_story.html

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #19 u: Ožujak 16, 2012, 00:27:59 prijepodne »
ak ima cevapa i pive..... sutra dajem otkaz...
R-46

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Ožujak 16, 2012, 08:20:13 prijepodne »
koji bi i bio cilj naselit drugi planet? zbog guzve na planetu sigurno nije, i bolji zivot nam sigurno nece dat, oni isti sto vode svjet su i napravili globalnu glad i unistavaju maticni planet svakog dana tako da seljenje po drugim iz nekog moralnog razloga...
-a i to sto kazes za tehnologiji, voze auto na daljiski po marsu pa njim se pokvario jedan kotac i zapnu u krateru, a sad da mi ti isti jos naprave umjetnu gravitaciju, vade vodu i kisik iz leda, i sta vec sve mastaju po dokumentarcima

Cilj bi bio da će se zemlja potrošiti za par 1000 godina a da ne govorim da će za 10 milijuna godina sunce prasnuti. Iz vode se moze vaditi kisik za disanje i vodik kao gorivo nije uopće teško a Mars je pun željeza za obradivanje.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #21 u: Ožujak 16, 2012, 08:29:03 prijepodne »

Di ima čevapa i pive???!!!!!

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #22 u: Ožujak 16, 2012, 09:20:45 prijepodne »

Di ima čevapa i pive???!!!!!

na Marsu :D

Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Mrnja

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 16, 2012, 10:15:18 prijepodne »
Nikada čovijek nije kročio na mjesec, a ni na koju drugu planetu, niti ikad bude, u ovom našem grubom tijelu od "krvi i mesa".Čak ni uz pomoč neznam kakvih skafandera, niti svemirskih letjelica koje je napravio čovijek.Svi ti svemirski projekti su samo još jedan način da naivnima zamažu oči i poberu pare.Čista znanstvena fantastika.Maštu, astralne projekcije i slična putovanja umom, odnosno našim suptilnim tijelom tu ne računam. ;)
...a uostalom, kaj mislite da bi marsijanci dozvolili da im se kolonizira njihov dom, ili vi i dalje mislite da su sve planete u ovom sunčevom sustavu, osim Zemlje, nenaseljene? :o
 :abducted:

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #24 u: Ožujak 16, 2012, 10:27:04 prijepodne »
Želim vidjet što drugi misle da ljudi budu stalni stanovnici marsa za 50-100 godina. :)

Gle prvo piše se sa velikim m, "Mars" planeti i božanstva zaslužuju bar toliko poštovanja. Kako sada stvari stoje postoje dobri izgledi da poneka ekspedicija stupi na tlo Marsa u slijedećih 50 godina, ako im rikne raketa onda budu i stalni točnije doživotni stanovnici makar malo protiv njihove volje - ne znam da li se to računa?