Srpanj 21, 2025, 17:35:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: postala baka  (Posjeta: 1315 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bibony

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
postala baka
« u: Studeni 15, 2005, 10:26:00 prijepodne »

Evo da se pohvalim kako sam postala "baka". Dva tjedna me nije bilo kuci i cim sam se vratila zasucem rukave da ribicama osvjezim vodu i pocistim akvarij kad ono... malci plivaju ..- ne znam kako se zove vrsta ali vi cete zasigurno znati - cistac stakla koji ima naprijed one velike brkove. Za sada sam vidjela samo dva malca ( kojie je moja kcerkica nazvala Mini 1 i Mini 2 , mozete si zamisliti njeno veselje!!!) ali ih vjerovatno ima vise.

Tata cistac vrijedno cuva jaja u spilji (to sam tek naknadno zakljucila jer ne izlazi iz spilje nikako a inace je stalno bio vani i u akvariju je da tako kazem "policajac" jer stalno pravi reda i napada druge ribe ako dodu na njegov teritorij).

Da li neko ima takvo iskustvo, koliko mogu ocekivati malaca, trebam li na nesto posebno obratiti paznju???

Offline Jasmina

• Punopravni član
postala baka
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2005, 10:42:00 prijepodne »

ancistrus dolichopterus

Da, tata je jaaako dobar i pazi ih dok su ikra i dok su još jako mali pa se s njim skrivaju u špilji.

Ikri treba nekih 3-4 dana da se izlegne i onda malci još tjedan dana ne izlaze iz pećine. No oprez! Oni od 1. dana (još dok su velika narančasta kuglica s repićem) "plivuckaju" tj. nekoordinirano se kreću pa često izlete iz špilje i pojedu ih druge ribe u zajedničkom. I tako ti, umjesto 50-ak mogućih, preživi njih 5.

To je ukratko to.... ali :-\ ako sam dobro razumjela, ti imaš već neke malce koji "plivaju", to nisu somovi...jer oni papaju odmah po staklu i podu...nikada ne "plivaju slobodno" po vodi
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
postala baka
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2005, 11:32:00 prijepodne »
CESTITAM
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava