Lipanj 22, 2025, 23:02:35 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Moji dlakavi ljubimci :)  (Posjeta: 12285 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Moji dlakavi ljubimci :)
« Odgovori #25 u: Ožujak 01, 2012, 20:39:18 poslijepodne »
jesu ta ćuda od pauka otrovna? dobro izgledaju, al pauci su mi među zivotinjama kojih se bojim..iskreno!  :nerd:

Svaki ima određenu dozu otrova. Još nije zabilježen slučaj da je osoba umrla od ugriza tarantule. A sad ako te gricne sve zavisi o tebi i tvom imunitetu, dal imaš kakve alergije na ubode kukaca (plela,osa) Ako nemaš onda bude naotečeno, boli manje - jače - prejako zavisi i o vrsti koje ta gricnula.
Zbog svega toga se ne preporučuje hendlanje tarantula ! ! !
ah nebi se ja s njima igrao.. zeznute su one.. kako kolega iznad kaze, samo su za gledanje kao ribe.. ali moje ribe negrizu, one se umiljate..  :D

Offline Grozota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #26 u: Ožujak 01, 2012, 20:56:51 poslijepodne »
jesu ta ćuda od pauka otrovna? dobro izgledaju, al pauci su mi među zivotinjama kojih se bojim..iskreno!  :nerd:

Svaki ima određenu dozu otrova. Još nije zabilježen slučaj da je osoba umrla od ugriza tarantule. A sad ako te gricne sve zavisi o tebi i tvom imunitetu, dal imaš kakve alergije na ubode kukaca (plela,osa) Ako nemaš onda bude naotečeno, boli manje - jače - prejako zavisi i o vrsti koje ta gricnula.
Zbog svega toga se ne preporučuje hendlanje tarantula ! ! !
ah nebi se ja s njima igrao.. zeznute su one.. kako kolega iznad kaze, samo su za gledanje kao ribe.. ali moje ribe negrizu, one se umiljate..  :D

E kad bi svi početnici bili kao ti i slušali savjete - to mislim na ovo da se slažeš da nisu za držanje po rukama nego promatranje u njihovim terarijima. A ne bi pametovali okolo naokolo što se tiče hendlanja tarantula ovaj hobi mi nebi popio toliko živaca.
15-ak godina s tarantulama pa valjda imam neko iskustvo i znam o čemu pričam.
Ovo što kažeš zeznute su one vjeruj mi nisu nimalo zeznute ako se odnosiš s njima kako spada. A dok su mali da vole zbrisat dok ih hraniš i makneš pogled na sekundu to stoji. Ko da imaju nitro pogon u toj maloj guzici  :D :D
:devil-smiley-029:

Offline T-boy144

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #27 u: Ožujak 01, 2012, 21:19:28 poslijepodne »
@Grozota alergija na taranulin otrov nema veze sa alergijom na pcelinji ili osinji otrov. Pcele i ose ubrizgaju otrov u obliku posebnih proteina. Tarantule nemaju "pravi otrov" nego pri ugrizu ubrizgaju probavne sokove cije su molekule nekoliko puta manje od proteina te prolaze "ispod radara" naseg imunoloskog sustava. Samo je 0.0001% ljudi alergicno na tarantulin otrov. Ovo sto sam napisao sam procitao na Arachnoboardsu tamo malo prosurfajte i naci cete sve odgovore.

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 01, 2012, 21:31:09 poslijepodne »
@Grozota alergija na taranulin otrov nema veze sa alergijom na pcelinji ili osinji otrov. Pcele i ose ubrizgaju otrov u obliku posebnih proteina. Tarantule nemaju "pravi otrov" nego pri ugrizu ubrizgaju probavne sokove cije su molekule nekoliko puta manje od proteina te prolaze "ispod radara" naseg imunoloskog sustava. Samo je 0.0001% ljudi alergicno na tarantulin otrov. Ovo sto sam napisao sam procitao na Arachnoboardsu tamo malo prosurfajte i naci cete sve odgovore.

Ma znam da nisu isti ali su najsličniji s čim sam mogao usporediti od insekata na našem području. Ok ajmo ovako, recimo da se radi o osobi koja nije alergična na nikakve ugrize kukaca i sl  i da imamo neku tablicu jačine ugrica od 1-10 pčela i osa bi recimo bile na 4-5 a tarantula zavisi o veličini i vrsti od 2-4 mladi primjerci , 4-6 neke terestialne dok odrasle arborealne 7-10 .  
U životu sam imao jedan ugriz. Ugrizla me odrasla Lampropelma Violaceopes vjerujte tu bol ne želite doživiti. Dva i pol dana ludila. Ako sam se ikada isplakao u životu e tad sam  :'( :'( :'(

Inače Alen ako te tarantule počnu zanimati ozbiljnije da bi si neku i nabavio obavezno pročitaj The Tarantula Keepers Guide. Biblija za sve ljubitelje tarantula. Tamo imaš odgovore na sve što ti padne na pamet a tiče se tarantula 375 stranica , kod nas košta 120 kn.
« Zadnja izmjena: Ožujak 01, 2012, 22:10:38 poslijepodne od Chilii »

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #29 u: Ožujak 01, 2012, 21:38:08 poslijepodne »
Tarantule su stvarno lijepe životinje i stvarno imaju lijepe boje...ali nebi mi bilo ugodno da mi se nađe na ruci, ko zna možda sam ja jedan od tih 0.0001 ljudi. :D
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline gusteroljubac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #30 u: Ožujak 01, 2012, 21:42:31 poslijepodne »
Ljepi pauci..setup je jednostavan,ali ljep i dobar ;)
Gmazovi su ZAKON

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #31 u: Ožujak 01, 2012, 21:47:50 poslijepodne »
ma i istina kako leopard gekon Trevor kaže ...

vjerujem da je Grozota htio reć da ljudi mogu bez medicinske pomoči ako su alergicni na otrov i biti komplikacija jako velikih zbog pčelinog otrova ...

pa evo vidio sam da po forumu pise da je ugriz euscorpiusa jacine pcelinjog a kada je mene upiknuo je bilo dosta jace od pcelinjog ...

ali svaki je organizam drugačiji pa nemožemo znati sto ce se tkome dogotit kod nekog ugriza.
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Ožujak 02, 2012, 10:53:38 prijepodne »
Uglavnom neće ugristi ako ih hendlaš, al je malo neugodno kad ti puste dlačise s abdomena pa imas jedno vrrijeme problema sa svrbežom  -?

Zati ih pustiš nek one šetaju terarijem, a ti ih gledaš i uživaš   ;)
0.1.0. B. Boehmei  0.0.1. B. Klassi  0.1.0. G. Pulchra  0.0.1. B. Smithi  0.0.1. P. Maculata     
0.0.1.  L. Parahybana  0.0.1. P. Mammilatus  0.1.0. P. Irminia  0.0.1. A. Versicolor

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #33 u: Ožujak 02, 2012, 12:03:59 poslijepodne »
Kad se prica o otrovima nema tu "SLICNIH", pogotovu ne izmedju tarantule i pcele! Otrov je strogospecifican za odredjenu vrstu, a reakcije koje se javljaju mogu da budu slicni, cak i isti, sto ne znaci, ponavljam - da su ta dva otrova ista ili slicna! Alergiska reakcija - anafilakticki sok - anafilaksa, moze da bude i je itekako opasna. Najveci broj slucajeva anafilakse ne uspevaju da stignu ni u bolnici, pa kazemo da je covek naivno umro od obicne pcele! Jacina otrova se ne meri tablicom 1-10, to je apsolutno laicki, neobjektivno - subjektivno. Ovo govorim, zato sto jedan isti covek moze da u razlicitim prilikama reagira razlicito na isti ubod, ujed (otrov), cak u medjuvremenu i da postane alergican a da to nezna. Jacina otrova se izrazava u DL ili dosis letalis, ali i to nije presudno, jer veliki uticaj ima i kolicina ispustanja tog otrova. Tako moze da odredjena vrsta ima jaci smrtonosni otrov, ali je ne daje kao smrtna doza zdravog coveka, a kod druge vrste da je situacija suprotna......Ukoliko pricamo o anafilaksi, onda i naizgled bezopasni ujed moze da bude fatalan ukoliko se brzo ne reaguje! Do sada, smrtnih slucajeva od tarantule nisam cuo, ali i pored toga, ja stojim na stajaliste da se tarantula ne uzima u ruke, nego da je to zivotinja koja se iskljucivo gleda, posmatra isto kao i ribe u akvariumu!
« Zadnja izmjena: Ožujak 02, 2012, 12:07:22 poslijepodne od Igor Velevski »

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Ožujak 02, 2012, 13:17:28 poslijepodne »
Kad se prica o otrovima nema tu "SLICNIH", pogotovu ne izmedju tarantule i pcele! Otrov je strogospecifican za odredjenu vrstu, a reakcije koje se javljaju mogu da budu slicni, cak i isti, sto ne znaci, ponavljam - da su ta dva otrova ista ili slicna! Alergiska reakcija - anafilakticki sok - anafilaksa, moze da bude i je itekako opasna. Najveci broj slucajeva anafilakse ne uspevaju da stignu ni u bolnici, pa kazemo da je covek naivno umro od obicne pcele! Jacina otrova se ne meri tablicom 1-10, to je apsolutno laicki, neobjektivno - subjektivno. Ovo govorim, zato sto jedan isti covek moze da u razlicitim prilikama reagira razlicito na isti ubod, ujed (otrov), cak u medjuvremenu i da postane alergican a da to nezna. Jacina otrova se izrazava u DL ili dosis letalis, ali i to nije presudno, jer veliki uticaj ima i kolicina ispustanja tog otrova. Tako moze da odredjena vrsta ima jaci smrtonosni otrov, ali je ne daje kao smrtna doza zdravog coveka, a kod druge vrste da je situacija suprotna......Ukoliko pricamo o anafilaksi, onda i naizgled bezopasni ujed moze da bude fatalan ukoliko se brzo ne reaguje! Do sada, smrtnih slucajeva od tarantule nisam cuo, ali i pored toga, ja stojim na stajaliste da se tarantula ne uzima u ruke, nego da je to zivotinja koja se iskljucivo gleda, posmatra isto kao i ribe u akvariumu!
:up:
0.1.0. B. Boehmei  0.0.1. B. Klassi  0.1.0. G. Pulchra  0.0.1. B. Smithi  0.0.1. P. Maculata     
0.0.1.  L. Parahybana  0.0.1. P. Mammilatus  0.1.0. P. Irminia  0.0.1. A. Versicolor

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Ožujak 08, 2012, 17:02:33 poslijepodne »
A zna neko dal se moze na temelju vanjskog izgleda odprilike naslutiti dal je paukic muski il zenka? npr na temelju velicine abdomena? tipa da zenke vise jedu pa da imaju vidljivo veci abdomen?

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Ožujak 08, 2012, 17:15:05 poslijepodne »
http://www.seriousbite.com/sexing_your_tarantula.htm evo link

pa pitam kako su malci ? može jos koja slika?  :up:
Eliptorhina Javanica x2

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Ožujak 08, 2012, 17:19:07 poslijepodne »
budem drugi tjedan stavil nove slikice od murinusa i versicolora jer su se friško presvukli.. na versicoloru se vec pozna crvenkasta boja  :)

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Ožujak 08, 2012, 17:20:34 poslijepodne »
samo bi htel da su cyano i pulchra ženkice pa si si ih mozda ostavil a neke bum moral prodati jer se bude selil a doma ih nebum imal kam staviti  :(

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #39 u: Ožujak 08, 2012, 20:35:49 poslijepodne »
Boehmei je predivna, cestitam  :zagrljaj:

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Ožujak 09, 2012, 11:39:00 prijepodne »
Thnx  ;) Ima i pravo biti jer je jedina sigurna ženkica hehe  8)   super je jer puno jede i ima ogromni abdomen tak da mi ju je i strah dalje hraniti da se ne raspukne

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #41 u: Ožujak 09, 2012, 14:36:55 poslijepodne »
Thnx  ;) Ima i pravo biti jer je jedina sigurna ženkica hehe  8)   super je jer puno jede i ima ogromni abdomen tak da mi ju je i strah dalje hraniti da se ne raspukne

Ma samo neka ona jede, nek ostane ljepa, velika i zdrava :)

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Ožujak 17, 2012, 11:05:51 prijepodne »
Uhvatil sam G. Roseu na staklu i poslikal (slike mi mutne ispadnu na macro pa nisam mogle veće poslikati)

Bi se na temelju ove slike dal odrediti spol (makar znam da se loše dosta vidi)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #43 u: Ožujak 17, 2012, 12:33:22 poslijepodne »
Meni izgleda muškasto, ali pričekaj košuljicu pa provjeri  ;)

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Ožujak 17, 2012, 18:29:59 poslijepodne »
A kaj velite na G.pulchru... bi se dalo kaj naslutiti?

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #45 u: Ožujak 17, 2012, 21:33:38 poslijepodne »
Meni lici na zenkicu :) !

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Ožujak 17, 2012, 21:57:26 poslijepodne »
ja bi isto rek'o da je zenka   ;)
Eliptorhina Javanica x2

Offline Grozota

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Ožujak 17, 2012, 23:23:20 poslijepodne »
ja bi isto rek'o da je zenka   ;)

Po čemu bi ti rekao da je ženka ?

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Ožujak 18, 2012, 10:35:36 prijepodne »
pa koliko vidim nebi as rekao da je tamo potpuno ravno ... http://www.seriousbite.com/sexing_your_tarantula.htm po tome i ako me razumijes na sto mislim s ovom slikom .... cini mi se kao da je grbica ....
Eliptorhina Javanica x2

Offline hrvo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #49 u: Ožujak 19, 2012, 11:03:06 prijepodne »
evo košuljica od G. Rosea.. meni to liči na momčića.. sam možda u krivu?

Ako je mužjak, ima još nade da je ženkica, budući da ima 7 cm sad ??
« Zadnja izmjena: Ožujak 19, 2012, 11:18:55 prijepodne od hrvo »