Što se tiče vode, pitao bi, koju vodu bi ti rađe popila, prokuhanu ili ne?? A mi živimo na zraku, a ribice u vodi!!
Ljutiš se na neke reakcije akvarista, pitao bi, zašto se ne ljutiš na trgovinu, prodavača, ili oni smiju prodati "mačka u vreći", zato što si početnica, zato što neznaju, zato što se ni ne žele potruditi, zato što je njima promet veći ako sutra dođeš po druge ribice, akvarij, ....
Klor šteti ljudima, koji dišu zrak, a ne da ne smeta zlatnim ribicama u vodi, zato su neki podviknuli na kuglu i mijenjanje vode (ma, i za još puno detalja), a ti morat ćeš u kugli mijenjati vodu ribicama možda svakodnevno.
HITNOkuglu stavi u što svježiji dio prostora, stana, neka voda sama polagano dođe na tebi, prostoru, što nižu temparaturu (pa i do 14-15C), u kugli hrani ih minimalno, toliko da prežive, mijenjaj vodu čim vidiš da dišu na površini.
Dobro njegovane zlatne ribice mogu narasti 25-40cm, dobro njegovane mogu živjeti 20-30 godina (pokažite mi Koi-a koji je za 10-15 godina narastao na 1 m), u uvjetima 3,2 litre na cm ribe, prestanu rasti i deformiraju se.
Da napisano je; koja vrsta hladnovodnih zlatnih ribica je (kometa, šlajer, teleskop, ....), veličina (cm, gr), moglo bi ti se pomoči podacima, prijedlogom veličine akvarija, temparatura držanja, .... pa kvalitetom vode, bilja, .... pa hranom za njih, .... Ovako, za hranjenje javi se ponovo kasnije.
Nevjerojatnije je kako ljudi zaboravljaju tuđe početke, "zlobni čangrizavci" spominju, najavljuju "fajt" i nude tekst svojih stranica. A ja koristim priliku da pitam, GDJE SU SADA REVIDENTI=CENZURISTI,DA POMOGNU TOČNIM, ISTINITIM PODACIMA??
Ne odustani, od izrečenog biraj što ti treba, i put do akvarija počinje i kuglom.
Pozdrav