Pozdrav svima!
Hvala na vasim odgovrima i savjetima.
Ovako stoje stvari.
Jucer ujutro, kad sam ispijao kavu ispred akvarija, primjetio sam da je ona najdeblja zenka (slika prva) jos uvijek jednako debela
ali joj je kod analnog otvora malo ispupceno, a negdje sam citao da je to to!
Nisam je odvajao, racunajuci da nece prije tjedan dana

i tako je i ostalo.
Popodne, kad sam zasjeo ispred da vidim ima li nekih promjena (opcenio u akvariju) gledam nju, a ona "zgoljava"!!!
Trazim okolo, nema nista. Mislim se da nije pobacila (citao sam da se i to desava, sto je normalno) pa su imali gozbu jer maleni nisu jos trebali vani??
I tako ja razocaran, debela vise nije debela a bebica nigdi. Nema veze, pomirim se s tim, da je tako trebalo biti, ali isto sam svako malo se zagledao nebi li
"snimio" nekog malca negdje (bas bi se razveselio) ali kako mi akvarij i nije nesto strasno zasadjen, nemaju se di sakriti od "predatora".
Gledam ja tako i gledam, i tjesim se (bit ce ih jos, necemo ih se moci rijesiti, pisu ljudi po forumima) i u tom trenu jedan sitni sitni pomak primjetim
iza magneta za ciscenje stakla (kako je stajao pri kantunu) i stvarno, jedan malac se uvukao i miruje, ne izlazi van!!! Mene panika hvata, sto sad, kako cu ga ovako sitnog
uloviti s mrezicom a pri tom ga ocuvati od "grabezljivaca" jer moram maknuti magnet.
Lipo ja stavim amlo hrane na skroz drugu stranu akvarija i svi odrasli naravno odjure tamo i ja ga nekako uspijem uhvatiti i lagano ga prebacim u kotilicu (nisam ga htio u drugi akvarij, koji je samo za njih jer sam se bojao velikog soka i jos bi da se ciklira bar koji tjedan (sad su dva prosla)).
I gledam ga, i sretan sam i jedan je jedini i zvat cemo ga NEMO!

Sad sam vec dobio nadu da ima mozda jos negdje neki maleni (kako sam nezahvalan!!!)

I tako je i bilo, iza filtera jos 3 mrvice, i sve sam ih prebacio u kotilicu dok su ovako sitni, dok malo ne ojacaju a onda idu u svoj
akvarij, gdje ih nitko nece gnjaviti

Imamo cetiri prinove, mozda bi ih imali i jos, ali neka, ovako je islo prirodnim putem i ova cetiri su bili najmudriji i zasluzili su zivjeti.
Eto tako dragi moji, znam da vas vjerovatno ovakve stvari i ne uzbudjuju toliko s obzirom da vam je to "svakodnevnica" ali meni je, uf... ZAKON!
Hvala vam jos jednom na savjetima a kad uhvatim vrimena, stavit cu koju sliku...