Pozdrav drustvu!
Nisam mogao odoljeti i ne staviti slike mojih novih ljubimaca, ili bolje ljubimica.
Ne mogu reci da su mi ovo prvi ciklidi, jer sam ranije imao skalare koji su otisli jer su narasli i uredno jeli neonke i gupije. Takodjer ne mogu reci ni da su miprvi tipicni ciklidi, jer ramirezi nisu uopce tipicni kao sto nisu bili ni skalari, tako da mi nisu ni prvi netipicni ciklidi.

Ali moram reci da mi je drago sto je Jurupari putovao u Francusku na simpozij ciklidofila, jer zahvaljujuci njegovom novom vodenom drustvu, ja danas dijelim stambeni prostor s ovim prelijepim ribicama. Jurupari, pozdrav!

Ovo su cetiri cure, i opet nisu tipicne cure jer imaju malo izrazenije ledjne perajice, nalik na muske ramireze. Dokaz da nisu muki jest roza trbuh. Zasad mi odgovara ova kombinacija jer u akvariju vlada savrsena harmonija medju ribama. Nitko nikoga ne tuce. Mozdaza neko vrijeme odlucim nabaviti kojeg muskog, cisto radi boljeg drustva.

Stoga preporuka svim pocetnicima: ako idete u svijet ciklida svakako udjite s ramirezima. Cak ni voda nije nesto posebno, obicna vodovodna, malo omeksana destiliranom, zakiseljena tresetomiz filtera.
I da, ove ribeobozavaju blic. Svaki puta kad okinem foticem nakupe se ispred objektiva ali buduci da se blic puni par sekundi vise im to ne bude interesantno pa opet odlaze svojim poslom, tako da imam malo dobro zamrznutih fotki.
Fotke slijede:
1. Rami i barbi

2. Rami i moly

3. Rami u grupi

Toliko od mene. Pozdrav!
Korni
Edited by: korni