s vremenom ces ga mjenjat...nazalost mislim da sam u pravu

ja imam 54 litarski akvarij koji ima vjerojatno samo 45 litara vode kad odbijes podlogu, drvo, filter i onaj centimetar i pol - dva na vrhu akvarija...mislio sam da je serijski filter koji imam dovoljan...to je takodjer bio eheim filter, malo manji model od tvog i takodjer je imao samo spuzvu...
u pocetku je ok, ali kasnije je nist koristi...spuzva se jako zaprlja, a jedini nacin da je dobro ocistis je da je dobro isperes...ako to radis njezno, ostane prljava i protok ti bude slab...ako je isperes zesce, unistis kolonije bakterija...
tako sam ja uzeo drugi filter...i tek sam sad zadovoljan...protok filtera je 600l/h...kad udje u filter voda prvo prolazi kroz vatu...na njoj se fizicki ocisti...nakon toga prolazi kroz spuzvu...nakon spuzve prolazi kroz prvu hrpu keramickih valjcica i odlazi u drugu komoru gdjeje jos jedna, ali manja kolicina keramickih valjcica...
vatu promjenim jednom tjedno, kad radim izmjenu vode...ostale filter materijale prakticki nemoram da diram jer svo smece ostane na vati...