Lipanj 15, 2025, 19:34:54 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: zatišje  (Posjeta: 20021 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline rokimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
Odg: zatišje
« Odgovori #50 u: Veljača 05, 2012, 21:02:32 poslijepodne »
i sa novim motorom 2.0TDI su usrali :D :D :D a stari 1.9 bio ko zmaj nepoderivo
a tko je napravio stari TDI? kinezi :question: ;)
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci
« Odgovori #51 u: Veljača 05, 2012, 21:04:53 poslijepodne »
sve više je njemačkih proizvoda koji se ne rade u njemačkoj nego na istoku evrope pa čak i u kini.i tu više nema kvalitete.

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #52 u: Veljača 05, 2012, 21:10:49 poslijepodne »
a svi kineski proizvodi se rade u kini :D :D.... to je kvaliteta nenadmašna! ja sam uvijek imao nekakve sklonosti za te švabe....u svemu, autima, tehnici...i nisam nikad požalio!
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #53 u: Veljača 05, 2012, 21:43:59 poslijepodne »
haqos 1200 je rađen u kini, pa odrađuje posao kako treba, cak i za nepovjerovat.. nikad se nezna dok se neisproba..  ;)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Veljača 05, 2012, 21:51:37 poslijepodne »
kome treba pravi alat kupuje njemca i japanca, a kome treba tek tolko sto ga zene hebe da nista neradi po kuci i da napokon objesi sliku njemu je i kineska busilica skroz ok i vjerojatno ce ga nadziviti svojom kvalitetom i dugovjecnoscu:)
-nije isto kineski proizvod i 'made in china'  tu nam trgovci mazu oci i zele da vjerujemo suprotno

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Veljača 05, 2012, 21:53:52 poslijepodne »
nekazem ja da hagos nije dobar, koliko kosta super je. ali velika je razlika dal kupis njega za 500kn ili onaj resun od 1200 sto se spominjao..onda omjer ulozeno/dobiveno i nije vise tako dobar

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci
« Odgovori #56 u: Veljača 05, 2012, 21:59:06 poslijepodne »
@ stomed-meni se desilo da sam tražio kvalitetan alat,skup,kako bi rekli,švabu.našao,kupio i kada sam došao kući u papirima sitnim slovima piš proizvadeno u kini.ali original švabo je neupitan.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Veljača 05, 2012, 22:17:48 poslijepodne »
nerade i mercedes danas u kini? ili motor/njegove djelove? tako nesto uglavnom.. pa ipak je mercedes. i meni na mobu pise made in hungary pa nije isto kao madarski mob :) i sony rade u kini, japanske katane(nebi covjek vjerovao :)), raketne djelove za nasu, i tako dalje..ali kako rekoh velika je razlika od kineskog proizvoda i made in china
problem je sto smo mi na prekretnici, ljudi se sjecaju starog vremena a doslo je novo. danas se sve radi da nebude vjecno vec da kupis novo nakon koju godinu, u skolama se uci kako da nenapravis djelove koji ce dugo trajati, nema vise 30god elektronike, tokarenih, kovanih, djelova, danas je sve tako, modernizacija znaci da sve rade da njima bude jeftinije a ne nama bolje. em je proizvodnja jeftinija em zarade kad ides ponovno kupiti sto se pokvarilo.

Offline baica_s

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #58 u: Veljača 06, 2012, 07:54:01 prijepodne »
koliko sam ja vidio fluval fx5 kod nas dođe 2100kn a teško ga kupit i di a Resun CYCLONE 280 1249kn i imaš dostavu na prag kuće :up: razlika je 10W i 850kn
e sad ja da uzimam ja bi sebi uzeo 2xHaqos pošto ga imam već više od godine dana i nemam ama baš nikakve zamjerke :up:
dva manja su bolja od jednog velikog a razloge nemoram objašnjavati sve znate i dođe te 700kn oba ;)
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #59 u: Veljača 06, 2012, 08:54:48 prijepodne »
 :question:
Kupil sam prije god i pol novog eheima kod villia.
Isto sam išel za kvalitetom. PRije 9mj. procuril sam od sebe i napravil stete za jos dva takva.
Vele tvornička greška. 
I
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Veljača 06, 2012, 15:46:37 poslijepodne »
moguce da taj resun trosi i dosta manje od fx jer ima veliki pad protoka ali nije mu on bas pravi suparnik.
-serija pro 3 je imala defekt u dizajnu, to su se zajebali i sami priznali, vjerojatno i izgubili puno korisnika radi toga, nesto sto kosta toliko puno i slovi za sami vrh si nebi smjelo dopustiti ikakve defekte. besplatna zamjena ti puno neznaci kad tebi filter treba sada, i jos kad ti napravi stetu po sobi kao sto je tebi napravilo. samo i dalje, vec izvana se vidi velika razlika u kvaliteti izmedu renomiranih filtera i kineskih. dali se isplati zbog toga dati 3x vise..to je na svakome korisniku osobno. ali bas me zanima sto njim uvoznik koristi :)

Offline Najki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #61 u: Veljača 06, 2012, 17:37:07 poslijepodne »
ja sam isto nedavno vagao koji filter da uzmem, neki kvalitetniji za masne novce ili jeftiniji Haqos expro 1200 kojeg dosta hvalili ljudi koji su ga imali i na kraju sam se odlučio za Haqos... vodio sam se s tim da Fluval možda nadživi jedan Haqos, ali dva nece... :D :D Nadam se samo da sam donio ispravnu odluku  8)

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #62 u: Veljača 06, 2012, 18:06:07 poslijepodne »
Meni nije bilo toliko žal parketa kolko riba. Kak "stomed" veli treba dočekati popravak. U mom slučaju se kompletna glava filtera slala u tvornicu na provjeru , te sam tek kad su oni odobrili zamjenu dobil drugu. Za to vreme bi mi sve ribe (15-tak odraslih riba, među kojima su bila 4 predivna delfina) dobile nekakvu boleštinu il bi pocrkale zbog nedovoljne filtracije. Dobil sam od Villia nekakav zamjenski unutarnji mali filterčić koji bi bio dovoljan eventualno za malce.
Osobno bi kupio Haqosa 1200 l/h pa ako treba i dva. Nebu oba istovremeno riknula, a protok bu sigurno 1600 l/h zajedno ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #63 u: Veljača 06, 2012, 18:28:33 poslijepodne »
nego ljudi, kako prezivljavate ovaj snijeg?  :D

Offline Najki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #64 u: Veljača 06, 2012, 18:44:19 poslijepodne »
konacno je danas i u najsjevernijoj županiji počeo pošteno padat  :D :D

Offline hosen

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #65 u: Veljača 06, 2012, 19:02:34 poslijepodne »
konacno je danas i u najsjevernijoj županiji počeo pošteno padat  :D :D

Kolko citamo i u Splitu dosta ljudi pada :D . Hebat ga nisu navikli na lopate  :) :) te tolke kolicine snjega

Pala je odluka na Haqos EXPRO1200, vjerovatno ce on i ehaim pro 3 2078e bit dovoljni za 648L akvarij :D

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #66 u: Veljača 06, 2012, 20:08:31 poslijepodne »
Kod nas je fino zatrpao, i pada i dalje....

na srecu, s temperaturom od +40 i ostalim popratnim nuspojavama postedjen sam ciscenja snijega do daljnjeg...samo se nadam da ce snijeg popustiti prije nego mene gripa, pa da u potpunosti izbjegnem te zimske radosti.... :up:

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #67 u: Veljača 06, 2012, 20:22:38 poslijepodne »
@ stomed-meni se desilo da sam tražio kvalitetan alat,skup,kako bi rekli,švabu.našao,kupio i kada sam došao kući u papirima sitnim slovima piš proizvadeno u kini.ali original švabo je neupitan.

Eheim najnoviji model unutranjeg filtera kojeg sam bio naručio čim je izašao na tržište je također bio "Made in China" kvaliteta mu ne neupitna, ali za kinesku kopiju takvog filtera ne bih dao ruku u vatru u tome je razlika...

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Veljača 06, 2012, 21:33:21 poslijepodne »
trebali bi na grupno grudanje, za i protiv kineza, svaka ekipa napravi svoj bunker pa udri da vidimo tko je u pravu. i da, nema ledenih kugli decki(.. .. ...k...nema, to sad kazem zbog strateske prednosti :))
-pa i nike koji sam nedavno kupio je made in taiwan pa sigurno nije isto kao i tajvanske sportske patike ;)

Offline rokimon

• Punopravni član
    • malawi by rokimon
« Odgovori #69 u: Veljača 06, 2012, 21:39:09 poslijepodne »
ja bi u ovom ratu bio na strani švaba :D :D ...a inače sam uvijek navijao za Batu Živojinovića, Borisa Dvornika, Ljubišu Samardžića...i ostale "narodne heroje"! :D :D :punch:

Offline dem

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #70 u: Veljača 06, 2012, 22:24:30 poslijepodne »
Na starom akvariu sam imao ehiem godinama i super je odrađivao posao nedavno sam upogonio hagos 1200 i zasada jedino mogu reći da je super tih i ne zagrijava se a računica je bila jednostavna hagos 350kn a konkurencija po našim pet shopovima od 1200kn pa nadalje ili ti 3 - 4 x skuplje.A što se tiče švabe čak i ako piše da je proizvedeno u njemačkoj čisto sumnjam da to znači da su i sve konponente od kojih se proizvod sastoji proizvedene u njemačkoj, vjerojatnije je da su nabavljene od najjeftinijeg ponuđaća a svi znamo koji bi to bio ;)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #71 u: Veljača 07, 2012, 00:58:19 prijepodne »
nego ljudi, kako prezivljavate ovaj snijeg?  :D
ma super, neka pada malo, nista lose necini po zgu, osim u drugim krajevima.. ali kako je vrijeme cudno, ko zna mozda i Zg zatrpa prek vikenda pošto najavljuju novo pogorsanje..
blago nasim ribama, njima uvijek ljeto u akvariju..  :D :D

Offline hosen

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Veljača 07, 2012, 11:45:37 prijepodne »
No da vas odmah pitam....
Kak vi prek godisnjih kad odete na more sa ribam, posto vole cistu vodu...

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Veljača 07, 2012, 11:53:16 prijepodne »
pa koliko si ti na tom moru da se voda zaprlja? tjedan-dva nebi trebalo biti ikakve znacajne razlike, osim ako onaj tko ti hrani ribe nenabaca 3x vie hrane nego bi trebao. promjenis vodu prije puta, ocistis sto se ocistiti da i to je uglavnom to

Offline hosen

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Veljača 07, 2012, 12:01:25 poslijepodne »
pa koliko si ti na tom moru da se voda zaprlja? tjedan-dva nebi trebalo biti ikakve znacajne razlike, osim ako onaj tko ti hrani ribe nenabaca 3x vie hrane nego bi trebao. promjenis vodu prije puta, ocistis sto se ocistiti da i to je uglavnom to

Eh nam je godisnji skoro 4tjedna ak iskoristi sve... Zato pitam, no tek se bacam u ciklide pa da nebi sve ledno plivalo kad se vrnem, jer do sada je sve dobro prolazilo u biljnom...