Srpanj 20, 2025, 14:40:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zemlja u akvariju ??  (Posjeta: 8253 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zoomba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
Odg: Zemlja u akvariju ??
« Odgovori #25 u: Siječanj 29, 2012, 13:52:41 poslijepodne »
kuhao sam ja onu kvazi bezbojnu, svjetlo, i voda je bila boje kao caj..samo dodas malo secera i...  :)
kako si spoji tu cijev? ide van vode? a kako ulazi kroz podlogu?
ide van...instalirao sam je prije postavljanja podloge i to par dana...izbusena je na puno mjesta uzarenim vrhom malih skarica (naravno, samo taj dio koji je u podlozi)
preko nje spricom utisnem dvije trecine profita kojeg dodajem...
na nekom forumu koji se bavi biljnim akvarijima sam pronasao tu metodu...aquascaperikoji su je koristili tvrde da tim nacinom prihrane gotovo da nemoze doci do predoziranja zato sto podloga postepeno ispusta gnojivo. osim toga mozes puno duzeodrzati podlogu hranjivom...mislim da neizmisljaju...po njihovim radovima nebih bas rekao da su neki sabani...
na kraju...nije me nistak ostalo, a htio sam pokusat...ja tocno nemogu reci dali je ta metoda jako dobra ili neposto jos uvjek ima slabu rasvjetu i nemam neke ludjacke rezime gnojenja...
ako uspijem naci link, poslat cu ti...
TikaTaka, MadaFaka

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Siječanj 29, 2012, 16:11:54 poslijepodne »
Nebu niš od najlonke akvariju. I najlonke se ne kuhaju. Mislim da im ime sve govori.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 29, 2012, 17:37:49 poslijepodne »
pa kuham se ja po ljetu i na +40..nemoras odma nafrljit sporet kolko ide :)

Offline Microsorium

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #28 u: Veljača 01, 2012, 19:28:41 poslijepodne »
kuhao sam ja onu kvazi bezbojnu, svjetlo, i voda je bila boje kao caj..samo dodas malo secera i...  :)
kako si spoji tu cijev? ide van vode? a kako ulazi kroz podlogu?
ide van...instalirao sam je prije postavljanja podloge i to par dana...izbusena je na puno mjesta uzarenim vrhom malih skarica (naravno, samo taj dio koji je u podlozi)
preko nje spricom utisnem dvije trecine profita kojeg dodajem...
na nekom forumu koji se bavi biljnim akvarijima sam pronasao tu metodu...aquascaperikoji su je koristili tvrde da tim nacinom prihrane gotovo da nemoze doci do predoziranja zato sto podloga postepeno ispusta gnojivo. osim toga mozes puno duzeodrzati podlogu hranjivom...mislim da neizmisljaju...po njihovim radovima nebih bas rekao da su neki sabani...
na kraju...nije me nistak ostalo, a htio sam pokusat...ja tocno nemogu reci dali je ta metoda jako dobra ili neposto jos uvjek ima slabu rasvjetu i nemam neke ludjacke rezime gnojenja...
ako uspijem naci link, poslat cu ti...

ovo mi je novost. prihranjuje se u korjenu dakle. hmmm a pretpostavljam da ulijevaš malu količinu pa nema podizanja podloge. ono što me brine je stigne li gnojivo do kraja cijevi' znam da ni ti ne možeš znat, ali u svakom slučaju zanimljivo rješenje

Offline Tomek_87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #29 u: Veljača 19, 2012, 19:53:12 poslijepodne »
Može li ovo umjesto vulkanita ? vreča je 150kn pa sam mislio stavito to ali muči me to što je u velikim granulama