Kolovoz 06, 2025, 10:55:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Parenje Neonki?  (Posjeta: 2579 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Parenje Neonki?
« u: Siječanj 06, 2012, 13:19:14 poslijepodne »
Otkako sam (oslobodio)rijesio problem prenapucenosti akvarija,Neonke kao da su zivnule i nakon par dana pocelo je natjeravanje.E sad mislio sam da se svadjaju i tuku,medjutim sad sam vidio da se skupe po 2 i 3 jedna do druge,jedna nesto ispusta a ovi to jedu,dosao je i Algar i on ih slijedi i jede iza njih,nesto sitno kao mali zuckasti baloncici,ne uspijevam uslikati a na videu se to desava prebrzo.....Da li je to razmnozavanje?Ako je nemam mogucnosti sad za mrijescenje i drugi akv....bas steta,molim za savjet sta se to desava?

Offline TKD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Parenje Neonki?
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2012, 13:28:46 poslijepodne »
jeste to ti je bacanje ikre, ali nebi trebao puno da zalis jer i onako to je jedna od najtezih riba za mrijest, tako da bez RO aparata tesko da bi ti mrijest uspio, a ako i hoces da pokusas nebrini za 15-20 dana ce se opet mrijestiti, samo treba da znas da muzjaci kasnije sazrijevaju najmanje sa 1 god, dok zenke sa nekih 8-9 mjeseci
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2012, 13:35:12 poslijepodne »
jeste to ti je bacanje ikre, ali nebi trebao puno da zalis jer i onako to je jedna od najtezih riba za mrijest, tako da bez RO aparata tesko da bi ti mrijest uspio, a ako i hoces da pokusas nebrini za 15-20 dana ce se opet mrijestiti, samo treba da znas da muzjaci kasnije sazrijevaju najmanje sa 1 god, dok zenke sa nekih 8-9 mjeseci
Super,valjda do sad to nisu radili jer nisu mogli u guzvi....Samo da ne polude ove zenke Bette od njihovog ludiranja?

Offline TKD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Siječanj 06, 2012, 13:38:50 poslijepodne »
pa bice malo gozbe u akvi :D a radile su to one i ranije jer ako su odrasle ribe cesto bacaju ikru skoro svakih 15tak dana samo mozda nisi primjecivao ;)
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2012, 13:51:13 poslijepodne »
pa bice malo gozbe u akvi :D a radile su to one i ranije jer ako su odrasle ribe cesto bacaju ikru skoro svakih 15tak dana samo mozda nisi primjecivao ;)
Primjetio bih ja to da su to radile...bile su ko bubice mirne do neki dan,nisu znale sta ih je snaslo kad su ostale same,jer tesko su dolazile do hrane pokraj "prozdrljivaca"Mollya i Companije,sad su na cudu....Zena mi je rekla da sta se sad to desava,nisu to nikad radile....

Offline zec-kiki

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Pakrac
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2012, 05:09:32 prijepodne »
super ja sam ih jedanput uhvati i stavi ikru nako par dana izasli mali ali su umrli tjedan poslije :( nadam se da ces uspjeti jednom :)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2012, 11:47:18 prijepodne »
super ja sam ih jedanput uhvati i stavi ikru nako par dana izasli mali ali su umrli tjedan poslije :( nadam se da ces uspjeti jednom :)
Nisam ni pokusao,to niti na pod ne padne a vec se nadju gladna usta.Sve ribe su standby,cim vide da nesto pada,odmah su tu,nista im ne promice.Bette su radoznalice i sve moraju vidjeti,vise ne mogu nista prckati po akvariju a da mi ne smetaju....

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 31, 2012, 13:03:11 poslijepodne »
Nisam ni pokusao,to niti na pod ne padne a vec se nadju gladna usta.Sve ribe su standby,cim vide da nesto pada,odmah su tu,nista im ne promice.Bette su radoznalice i sve moraju vidjeti,vise ne mogu nista prckati po akvariju a da mi ne smetaju....
Neonke aktivne,nagurao sam iza panja dosta rogolista i na jos jednom mjestu,guraju se unutra i ............tko zna? :P

Offline stjepan.poturica

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Veljača 02, 2012, 20:06:19 poslijepodne »
pozdravljam vas iz osijeka. zanimam se za kupovinu 50-ak neonki. molim za informaciju o najpovoljnijoj cijeni i kvaliteti.  hvala.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 02, 2012, 21:10:08 poslijepodne »
pozdravljam vas iz osijeka. zanimam se za kupovinu 50-ak neonki. molim za informaciju o najpovoljnijoj cijeni i kvaliteti.  hvala.
Nazalost,kod mene nista,inace kod nas su cijene plavih od 10 kn na vise i crvene su svugdje oko 20 kn

Offline dubravec mario

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 08, 2012, 19:27:14 poslijepodne »
Parenje neonki je vrlo lako vidjeti u svakom akvariju koji bar minimalno zadovoljava uvjete za njihovo drzanje. Uspjesno izlijeganje vec sasvim druga prica, a njihov uzgoj je tezak zadatak za nas prosjecne akvariste(bez uvrede).Jos od osamdesetih godina Cesi i Slovaci su otkrili nacin njihovog uspjesnog uzgoja i u Evropi su najveci izvoznici plavih i crvenih neonki.Moj prijatelj Penang i ja smo bili prije vise od 20 godina kod jednog "farmera" u Pragu koji je u svom malom uzgoju imao na stotine tisuca neonki svih uzrasta. Kako to otprilike izgleda mozete vidjeti ovdje:http://www.youtube.com/watch?v=wAmJg_j29nc

Offline dubravec mario

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 08, 2012, 19:29:27 poslijepodne »

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #12 u: Veljača 08, 2012, 19:38:30 poslijepodne »
kakve su ovo žute koih ima malo nisu valjda oni nekakvi izuzeci koji su rijetki ili je to odsjaj  -?

Offline dubravec mario

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 08, 2012, 20:02:08 poslijepodne »
to je samo igra svjetlosti, nije nova varijanta neonki.

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #14 u: Veljača 08, 2012, 20:07:45 poslijepodne »
i mislio sam  :)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 09, 2012, 07:33:52 prijepodne »

Offline Laki8472

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #16 u: Veljača 13, 2012, 00:34:47 prijepodne »
stavi mahovimu na dno ili na jedan dio klikere(spekule) da imas sanse da ti prezivi barem dio mladih, premda je to najbolje raditi u odvojenom AQ i cak da ti i uspije, jaja su im fotosenzibilna, trebaju biti u mraku tako da nevjerujem da u zajednickom mozes ocekivati nest uz dodatak da ima puno nitrita nego u cistom odvojenom AQ posebno pripremljenim za mrijest.