a gle, ja sam te ledice od 10W i pripadajuće postepeno kupovao tijekom ljeta, nisam imal pojma kako svijetle kao što nisam imao pojma kako svijetle od 3W, nisam kod nikoga vidio kako svijetle osim na netu a to naravno nije meritorno. Tek sam kod Ante1 vidio kako izgleda rasvjeta od 3watnih ledica i kako jako svijetlo daju, iako neznam kako svijetle nad tankom i koliko prodiru u dubinu kroz vodu nego samo na suhom. Kad sam razmišljao o izradi morskog akvarija pročitao sam mnogo postova sa par foruma i svi su na prvo mijesto, poslije skimera naravno, stavljali jaku rasvjetu kao osnovu da tank dobro napreduje pa sam shodno tome zaključio da je bolje da uzmem jače ledice i tek kad sam sastavio ovih 7 komada i postavio nad tank vidio sam njihovu snagu i efekte koji nastaju, to da ima snop koji se vidi istina je ali... kad sam rasvjetu stavio na jedan 65cm visoki tank i podigao je iznad vode cca 10cm svijetlo je prodiralo do dna punom snagom, što znači da rasvjeta kod mene na mom tanku visine 55cm će biti iznad vode cca 20cm sa rasterom od 22cm između svake diode. Samim time neće se vidjeti snop u vodi, bar se nadam

Vidiš na slikama kako jako svijetle ove 10W a kako T5-ice, 70W nasuprot 324W, razlike u osvjetljenju gotovo da nema, naravno ne ulazim u spektar iako mi se čini da je vrlo sličan, a razlika u potrošnji 250W, mislim da je dokaz isplativosti na duže staze vidljiv. Bilo bi dobro kad bi netko koji već ima napravljenu rasvjetu od 3W dioda poslikao akvarij sa upaljenim diodama i sa T5-icama da se vidi razlika. Pamook možda

, naravno sa podatkom o visini akvarija odnosno dubini vode i razmakom iznad vode.