Kolovoz 08, 2025, 11:31:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: zenke betta  (Posjeta: 3312 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline draken0x

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
Odg: zenke betta
« Odgovori #25 u: Prosinac 14, 2011, 22:16:54 poslijepodne »
Evo ja imam trenutno mužjaka i 2 ženke u 25l i na početku su se malo naganjali, a sad su skupa oko tjedan dana i sad je mir, akvarij je gusto zasađen tak da se imaju gdje skrivati.. To mi je samo privremeno jer manji akvarij nema grijača, idem sutra pogledati, možda kupim i još jedan akvarij

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Prosinac 14, 2011, 22:19:42 poslijepodne »
Skalari če ti napadati sve kaj je manje od njih ako su unutra več od prije....

Ne nuzno. Po toj logici, sto bi drzao sa skalarima, odnosno sto bi smio od riba novo dodati u akvarij - nista?

Imaju tu neke druge fore zasto ne skalari i bete, muske ili zenske, a u svemu najmanji problem je sto ce ih skalari dirati..... Jasno, iz ove definicije su iskljucene ribe koje su dovoljno male da budu rucak-vecera. A prosjecnom skalaru beta moze ici na zivce, ili ne mora, ali je ne vidi kao ukusan obrok, kao uostalom ni jednu ribu te velicine. Skalari uglavnom imaju samo 2 faze -ima hrane, nema hrane, bas ih ostatak akvarija ne zanima ako ne zadovoljava ono "ima hrane". Ili ja imam neke pacifiste od skalara!  :D

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #27 u: Prosinac 14, 2011, 22:30:28 poslijepodne »
Sve radis krivo ! Kupio si 6 zenki i 1 muzjaka , kao 1. muzjak nemoze u 200L max 30l dobro ubiljen , bette nisu jatasice i nemozes ih drazit 6 , kad tad ce se poklati , svaka vladim svojim "dijelom" akvarija , ja bi tu stavio max 3 . Muzjaka si kupio ma neda mi se uopce pisat , sve radis krivo , dat cu ti link od jednog posebnog foruma za Bette pa pitaj tamo , vidit ces losih kritika  >:(  :roll:
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2011, 22:33:39 poslijepodne od Venom »

Offline draken0x

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Prosinac 14, 2011, 22:32:35 poslijepodne »
Ja sam prije imao 4 udovice skupa s skalarom koje sam imao dosta duže od njega, i njih nije ni taknuo, a kad sam dodao još jednu stalno ju je napadao i počela se skrivati. Sad je još samo ona ostala i prvo sam ubacio nju pa onda skalara i ne gnjavi je. neznam sad kak je z betama al eto, takva su moja iskustva.  ;) probao sam i betu ubaciti i odma je krenuo na nju, kad sam se približio akvariju se maknuo pa onda opet, baš me za*ebavo

:D :D
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2011, 23:04:27 poslijepodne od draken0x »

Offline draken0x

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Prosinac 14, 2011, 22:34:34 poslijepodne »
Sve radis krivo ! Kupio si 6 zenki i 1 muzjaka , kao 1. muzjak nemoze u 200L max 30l dobro ubiljen , bette nisu jatasice i nemozes ih drazit 6 , kad tad ce se poklati , svaka vladim svojim "dijelom" akvarija , ja bi tu stavio max 3 . Muzjaka si kupio ma neda mi se uopce pisat , sve radis krivo , dat cu ti link od jednog posebnog foruma za Bette pa pitaj tamo , vidit ces losih kritika  >:(  :roll:

3 mužjaka samo ako je jako, ali baš jaako gusto zasađen inače če se poklat. Bolje nabaviti jedan mali akvarij i ti sretan, betan sretan  ;)

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #30 u: Prosinac 14, 2011, 22:37:52 poslijepodne »
Sve radis krivo ! Kupio si 6 zenki i 1 muzjaka , kao 1. muzjak nemoze u 200L max 30l dobro ubiljen , bette nisu jatasice i nemozes ih drazit 6 , kad tad ce se poklati , svaka vladim svojim "dijelom" akvarija , ja bi tu stavio max 3 . Muzjaka si kupio ma neda mi se uopce pisat , sve radis krivo , dat cu ti link od jednog posebnog foruma za Bette pa pitaj tamo , vidit ces losih kritika  >:(  :roll:

3 mužjaka samo ako je jako, ali baš jaako gusto zasađen inače če se poklat. Bolje nabaviti jedan mali akvarij i ti sretan, betan sretan  ;)
Nisam govorio o 3 muzjaka nego 3 zenke  :D , tesko da bi ikako mogao 3 muzjaka kad tad bi doslo do pokolja i  :dead: , no da neidemo offtopic , NEYMAR si stavio sve bette zenke i muzjaka u kotilicu zajedno , jer ako jesi onda ce bit  :dead:

Offline Orlando du

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #31 u: Prosinac 14, 2011, 23:22:40 poslijepodne »
Covjece nemogu jednostavno ne mogu vjerovat sta radis :-X.Prvo si pitao jeli mogu zenkice, kad smo ustanovili da mogu, nisi se udostojio reci koje ribe vec imas unutra.onda odes i kupis 6 zenkica i muzijaka, ma covjece jednostavno mi nije jasno zasto ne poslusas. Svi mi koji ti odgovaramo na pitanja ipadamo glupani :-X, svaki od nas je pravio grske slicne tvojima, i  bas zato je ovaj forum vise nego dobro dosao. Kad ti tri-cetri covjeka kazu da nesto ne radis onda to nemoj radit.Opet ponavljam akvarij i akvaristika su za strplijve ljude,strpi se malo i vidt ces imat ces deset puta bolje rezultate nego do sad.

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #32 u: Prosinac 15, 2011, 00:18:22 prijepodne »
mužjak sam u malom aq, ženke ako je vise njih u sto veci aq onda (kako bi se sto manje tukle)
 i nema između ili tako ili ribe ispastaju i pate ;)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #33 u: Prosinac 15, 2011, 08:49:55 prijepodne »
Ja sam prije imao 4 udovice skupa s skalarom koje sam imao dosta duže od njega, i njih nije ni taknuo, a kad sam dodao još jednu stalno ju je napadao i počela se skrivati. Sad je još samo ona ostala i prvo sam ubacio nju pa onda skalara i ne gnjavi je. neznam sad kak je z betama al eto, takva su moja iskustva.  ;) probao sam i betu ubaciti i odma je krenuo na nju, kad sam se približio akvariju se maknuo pa onda opet, baš me za*ebavo

Oke, ovdje onda pricamo o teritorijalnosti, a ne o hrani.  ;) Ali iz ovoga se da naslutiti da imas jednog, eventualno 2 skalara u akvariju, dok svoju "agresivnost" i dokazivanje primjenjuju na ostalim stanovnicima. Kad ih je vise, prezauzeti su svojim mislima i rasporedjivanjem teritorija da bi se bavili tamo nekom malom ribicom, koja uz sve, bas i nije rucak.

Jedan moj, najmanji, je uhvatio ancistrusa duplo veceg od sebe na zub, kad god se ovaj pojavi, mali ga bocka i gura. I sve je bilo divno dok se nije nasao na putu velikom skalaru. U par sekundi, malac je doveden u red, ancistrus veselo haraci posvuda, a mali ga vise ne smije ni pogledati.... :D Tako da, jasno je, ukoliko teritorijalnu ribu drzis samu, ili u nekom manjem broju gdje nemogu uspostaviti svoju hijerarhiju, da ce to pokusavati sa ostalim stanovnicima, u vecini slucajeva.

A ove sheme, bete u kubicima vode, muzjak i 20 zenki, 48 zenki u 18.000 litara - cemu? Hoces betu? Zna se kako se ona drzi, i sto se litraze tice, i sto se musko-zensko odnosa tice, cemu komplicirati i forsirati neke kombinacije u kojima nitko bas i nece biti sretan??

Offline NEYMAR

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • MOJ AKVARIJ
« Odgovori #34 u: Prosinac 15, 2011, 13:16:30 poslijepodne »
ovako muzjaka bette sa mstavio u akvarij od 15 litara samo za njega a zenke sam stavio u ak od 60 litara koji je jaaaako gusto zasadzen i nemam vise 6 zenki zat sto sam poklonio 3 znaci 3 su mi ostale

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #35 u: Prosinac 15, 2011, 15:17:41 poslijepodne »
@:venom sa tobom se ne slažem ženka bette možeš imat koliko ti srce želi ali će se tuć u početku za hirearhiju ali će to s vremenom prestat  ;)

Offline draken0x

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Prosinac 15, 2011, 17:15:39 poslijepodne »

Oke, ovdje onda pricamo o teritorijalnosti, a ne o hrani.  ;) Ali iz ovoga se da naslutiti da imas jednog, eventualno 2 skalara u akvariju, dok svoju "agresivnost" i dokazivanje primjenjuju na ostalim stanovnicima. Kad ih je vise, prezauzeti su svojim mislima i rasporedjivanjem teritorija da bi se bavili tamo nekom malom ribicom, koja uz sve, bas i nije rucak.

Jedan moj, najmanji, je uhvatio ancistrusa duplo veceg od sebe na zub, kad god se ovaj pojavi, mali ga bocka i gura. I sve je bilo divno dok se nije nasao na putu velikom skalaru. U par sekundi, malac je doveden u red, ancistrus veselo haraci posvuda, a mali ga vise ne smije ni pogledati.... :D Tako da, jasno je, ukoliko teritorijalnu ribu drzis samu, ili u nekom manjem broju gdje nemogu uspostaviti svoju hijerarhiju, da ce to pokusavati sa ostalim stanovnicima, u vecini slucajeva.

A ove sheme, bete u kubicima vode, muzjak i 20 zenki, 48 zenki u 18.000 litara - cemu? Hoces betu? Zna se kako se ona drzi, i sto se litraze tice, i sto se musko-zensko odnosa tice, cemu komplicirati i forsirati neke kombinacije u kojima nitko bas i nece biti sretan??

Bio je prije par, a ovaj je još ostao. Preuređujem akvarij tak da i za njega tražim dom.

Tak je  :up: Kad več imaš dosta veči akvarij imaš jako velik ibor zanimljivih ribeka, a za betu uvjek možeš srediti neki nano.

ovako muzjaka bette sa mstavio u akvarij od 15 litara samo za njega a zenke sam stavio u ak od 60 litara koji je jaaaako gusto zasadzen i nemam vise 6 zenki zat sto sam poklonio 3 znaci 3 su mi ostale

:klap: :klap: mada bi ja probao još koju udomiti. Imaš još kaj od riba u tom akvariju ili je to to?

@:venom sa tobom se ne slažem ženka bette možeš imat koliko ti srce želi ali će se tuć u početku za hirearhiju ali će to s vremenom prestat  ;)

Je, može, s tim da češ imati hrpu počupanih nesretnih beta, ali ako ti je svejedno u kakvom su ribe stanju, sve se može. Možeš ju i pofarbati, riba neče dugo živjeti, neče biti zdrava.. al može se  :D :D   :not_i:

Offline Orlando du

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #37 u: Prosinac 15, 2011, 19:10:44 poslijepodne »
 :klap: :klap: :klap: :klap:Bravo majstore tako treba.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #38 u: Prosinac 18, 2011, 02:08:17 prijepodne »
Kak ste dobro sve naucili, joj sto sam ponosna na vas :D  :zagrljaj:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...