Srpanj 30, 2025, 19:29:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moja crvenouha kornjačica  (Posjeta: 8093 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kori

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Moja crvenouha kornjačica
« Odgovori #25 u: Siječanj 14, 2012, 20:42:54 poslijepodne »
Tnx na odgovorima!
Magljenje smo riješili po preporuci mark088-a i sad funkcionira i super izgleda  :AkTer:
Dimenzije su otprilike 110 x 50 x 60, nisam mjerila ali tako je pisalo na oglasu ;)
Kori, tvojim odgovorima se uvijek veselim, jer uvijek imaš konstruktivne savjete a to je upravo što mi treba sad, pošto ne znam puno o kornjačama, pa učim po putu... grijač i filter su skriveni iza tog kamena, da. Znam da je osvjetljenje loše, u 2. mjesecu joj planiram kupiti uva uvb lampu, a malu lampicu za sunčanje  ćemo ugraditi idući tjedan.
Što se tiče količine vode, trebala bih nabaviti neko veće kamenje, pa bi joj napunila vodu do pola akvarija, al moram prvo nabavit to kopno da ima gdje izaći van..
btw prestala se zabijati u staklo =) možda se napokon navikle na novi smještaj  :up:

Hvala, trudim se sve objasniti jer znam da se vecina novih vlasnika izgubi u svemu tome.
Kod grijaca gledaj da oko njega imas dobar protok vode jer inace nece ravnomjerno grijati i moze pregoriti.
U akvariju bas nemas mjesta na bacanje tako da ti preporucam da napravis nekakvo umjetno kopno koje ne zauzima prostor, ispod kojeg ce kornjaca moci plivati i iskoristiti svih 110 cm duzine akvarija. Uz ideju od deki00 mozes pogledati jos par solucija za kopno ovdje: LINK
Ako zelis zadrzati prirodan izgled onda bi ti jos najbolje bilo naci plosnati komad akvarijskog drveta, probusiti ga i zicama objesiti da visi na povrsini vode.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Evach

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Siječanj 14, 2012, 23:23:32 poslijepodne »
Tnx na savjetima, deki00 jako mi se sviđa tvoja solucija, jer imam dojam da moj korni ne bi mogao bez plićaka, da mu ne bi bilo dobro, nekako mi djeluje da nije baš vješt plivač, ali možda se i varam.. smislit ću mu ja neko umjetno kopno, i povećat količinu vode, pa ćemo vidjeti

btw. napravila sam i video svog ljepotana, pa tko želi, može pogledati ovdje na linku:
Znam da sam malo dosadna, ali tako sam fascinirana njime da ga želim zabilježiti svim mogućim medijima  :D
Ugl. na videu se vidi kako on papa, što mi je uvijek iznova fascinantno, jer se u tom trenutku baš vidi da su kornjače grabežljivci. :) I da, vidi se i ribica na videu, njegova dobra frendica, koju već 2 tjedna nije pojeo, pa mislim da ni ne bude   :zagrljaj:

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #27 u: Siječanj 15, 2012, 21:47:59 poslijepodne »
Crvenouhoj kornjaci nije nuzno potreban plicak i mjesto za odmaranje jer je izvrstan plivac. Sada imas dojam da kornjaca ne zna plivati jer u tako plitkoj vodi niti ne moze plivati.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Siječanj 16, 2012, 18:09:30 poslijepodne »
Ja nisam napisao da pogleda moj smještaj zbog pličaka! Kod mene pličak služi da se kornjača lakše popne na kopno! A i primjetio sam da noću odlazi tamo da spava!
Mislio sam ako ima negdje takav plastični stolić kao što je kod mene u akvariju, pa da na njega stavi tako nešto da izigrava kopno bar za početak!  Ovo krupno kamenje samo zauzima mjesta u akvariju!

Offline kali

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #29 u: Siječanj 23, 2012, 21:33:30 poslijepodne »
bok! Nisam znala da crvenouhe kornjace jedu svinjetinu!? -?
kali

Offline Evach

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Siječanj 24, 2012, 22:34:33 poslijepodne »
to je piletina na videu

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #31 u: Siječanj 25, 2012, 15:21:48 poslijepodne »
bok! Nisam znala da crvenouhe kornjace jedu svinjetinu!? -?

Pa jesti ce je ako im das, ali s obzirom da je masna ne preporuca se. Tu imas popis prehrane: Prehrana vodenih kornjaca (popis)
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline TurtleFan

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Benkovci
  • To je moja Kornjača
« Odgovori #32 u: Veljača 01, 2012, 17:34:22 poslijepodne »
Zakon ti je Kornjača.Ja sam od uzgajivača dobio Čančaru(koji ima dozvolu)Radim joj jos terarij od pola Kvadratog metra :)
Ja Zakon....