Lipanj 05, 2025, 07:22:49 prijepodneNajnoviji Član: Osman123

Autor Tema: problem sa filterom Haqos expro 1200 - molim pomoc!  (Posjeta: 9009 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: problem sa filterom Haqos expro 1200 - molim pomoc!
« Odgovori #25 u: Listopad 24, 2011, 16:11:40 poslijepodne »
E sad kontaktiraj blua i pitaj ga za savet. Mozda je on to rastavljao.
rastavio sam ga ja sada, koliko vidim kroz gumice na spojevima od crijeva u gornjoj kapi curi, pa sam stavio gumice malo u vrucu vodu, pa cu vidjet poslije kad ga ponovo pokrenem.. Nadam se da ce bit bolje!
« Zadnja izmjena: Listopad 24, 2011, 16:50:46 poslijepodne od alen_zgb »

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Listopad 24, 2011, 16:24:39 poslijepodne »
Nadam se da ce ti to pomoci.
Mozda mozes kupiti takve/slicne gumice za neki drugi filter ili u nekoj radnji sa vodovodnom opremom.

Ako ti se bude dalo slikaj za nas ostale. Cisto ako nam ne daj Boze zatreba!
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #27 u: Listopad 24, 2011, 16:35:34 poslijepodne »
evo upravo sam ga pokrenuo ponovo, mislim da nisam bas nista napravio, cini se da su gumice bas otisle, ili se izlizale, pa se nemogu uklopiti unutra kak treba.. Slikat nisam uspio, ali vjerujem da cu ih nabavljati, ako nema bas orginala za njega nigdje, onda cu pokusat od nekog drugog filtera koji je slican ili otici uzeti negdje na nekom odjelu gdje ima tih gumica po bauhausu... i td..
a slike cu staviti kad budem kupovao i mjenjao, a za sada neka stoji tako, curi pomalo.. al koliko mi se cini, morat cu ipak uzimat novi, sta je tu je.. al ovaj je filter prva liga sto se tice odrađivanja u 200lit..
ako tko ima viska filtera, ili ima koji dio za njega, ili ovu gumicu koja ide na tom spoju za crijeva, neka se javi na pp..  :)

Zahvaljujem se svima koji su zeljeli pripomoc!  :up:
« Zadnja izmjena: Listopad 24, 2011, 16:55:38 poslijepodne od alen_zgb »

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #28 u: Listopad 24, 2011, 16:54:58 poslijepodne »
nadam se da ce tetra ex 700 bit dovoljan kao rezerva za sada za mojih 200lit.. ima li tko iskustva s njom i dal ce bit dovoljan neko vrijeme? hvala!

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #29 u: Listopad 24, 2011, 18:27:32 poslijepodne »
sad sam isao provjeriti filter i vidim da oko njega i na njemu nigdje necuri niti je mokro, hm.. mozda je na pocetku kad sam ga pokrenuo ipak bio jos malo mokar pa se je iscjedio kad je poceo raditi.. pricekat cu jos koji sat pa vidjet dal ce se kapa filtera napunit vodom pa onda pocet curiti ili je stvarno stao problem nakon stavljanja gumica u vrucu vodu..  :)

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #30 u: Listopad 24, 2011, 19:00:59 poslijepodne »
Da, samo imaj na umu da je prokuhavanje brtvi samo privremena solucija dok ne nabavis nove, iz mog iskustva prokuhane brtve nisu dugo drzale.
Mislim da je veca vjerovatnost da ti je prestao curit zato sto ti je priming gumb konacno vani. Objasnjenje da je gumb bio zaglavljen zbog pritiska nije logicno jer cim kroz filter moze teci voda ona otvara dva seta vratasca koja sluze kao nepovratni ventil i gumb bi trebao odmah iskociti. Tako da ti je sam gumb vjerovatno mehanicki zaglavio i kako je dosta velik dovoljno se nakrivio da pokraj njegove brtve prođe voda. Tko zna, moguce je da se i sama brtva koja klizi po stijenkama komore od gumba zaglavila i nakratko izasla iz lezista. Iz mog iskustva sa Tetrama to mi je najlogicnije objasnjenje, sam sustav Haqosa ne moze biti puno drugaciji.
Svi priming sustavi koji se temelje na velikom gumbu sa gumom koja se svakim pritiskom tare o stranice komore je podlozna ovom problemu i da se izbjegnu ovakve situacije treba ih redovito podmazivati prilikom svakog ciscenja, Eheim Silicon Spray je odlican za to i jako dugo traje.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #31 u: Listopad 25, 2011, 02:24:10 prijepodne »
da nadodam, upravo malo prije sam provjerio filter i mogu reci da je poceo jos jace curiti, znaci malo vise nego inace, sada curi sa obije strane na kapi, tako da cu ga sutra sigurno iskljuciti i na njegovo mjesto bi trebao doci drugi filter, a o tome cu jos sutra razmisliti, pa ga uzet.. odsluzio je valjda svoje kod kolege malkya i kod mene :) ali mislim da imam rjesenje za njega da ga ipak nekako popravim, ali ce ostati bez zatvaraca za vodu, njih cu morati ipak poskidat, pa cemo dalje vidjeti kako ce funkcionirati..  :up:

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #32 u: Listopad 25, 2011, 10:27:01 prijepodne »
pa jednostavno od blua naruci nove spojnice i sibaj misko

ja imam doma jedne rezerve al ne dajem ih nikome jer nemam pojma jel ih blue ima druge na rezervi, a tko zna mozda meni nekad zatrebaju  :D

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Cakovec
« Odgovori #33 u: Listopad 25, 2011, 11:55:17 prijepodne »
samo da se zna i ja sam imao problema s curenjem vode,ali meni je ulazni ventil (taj što si ga zaokružio) pukao skroz poprijeko kao da si ga nožem odrezao odjedanput i iz čistoga mira i to kad sam bio na poslu, bilo je jako zabavno kad je iscurilo 100lit vode po parketu,dobro
da nije po noći.kao što sam već i prije pisao blue mi je isti dan skinuo ventil sa svog filtera i poslao mi tak da nije bilo veće štete za životinjski i biljni svijet unutra.i još jedna stvar što se tiče cijevi.vidim razliku između ovih zelenih što dođu s filterom i ovih običnih prozirnih.
na ulazu u filter imam tu zelenu originalnu i ona kad se jednom stavi drži jedanput duže od ove prozirne i to sam primijetio kad mijenjam
spužvu da se oko te prozirne gdje je spojena na izlazni ventil pojavljuju kapljice vode tak da sam izolir trakom tu zalijepio i sad je dobro.ja bih ti preporučio ako te zeza gumica na ventilu (provjeri da li ti nije pukao ventil gdje, kak meni) da ju zamjeniš ili nekako središ za prvu silu a sad ti ide avansna narudža za haqos ventile 25,00kn kod eleg.reefa pa je najbolje da zamjeniš taj ulazni s novim, poz

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #34 u: Listopad 25, 2011, 14:40:35 poslijepodne »
da mjenjat cu ga, nazvat cu blua pa cemo vidjet.. hvala na preporuci! a kad bi ta posiljka trebala stici kod nas?

evo danas kad sam se probudio, nisam obracao pozornost, jer sam imao posla, a prije nekih  pol sata sam dosao i pogledao akvarij i vidio da je iscurilo podosta vode, nekih cca do 10ak litara, sav mi je pod mokar, odmah sam ga iskljucio i moram po novi filter..  :'(

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #35 u: Listopad 25, 2011, 19:57:04 poslijepodne »
evo dosao je tetratec ex700 kao rezerva, nadam se da ce neko vrijeme uspjeti odrađivati svoje, bar priblizno kao predhodni haqos.. haqos cu popraviti, pa cu ga ostaviti sa strane za svaki slucaj, jer nikad se nezna..  :up:

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #36 u: Listopad 26, 2011, 20:01:19 poslijepodne »
evo dosao je tetratec ex700 kao rezerva, nadam se da ce neko vrijeme uspjeti odrađivati svoje, bar priblizno kao predhodni haqos.. haqos cu popraviti, pa cu ga ostaviti sa strane za svaki slucaj, jer nikad se nezna..  :up:
mislim kako sam citao da imaju isti protok, a tetra je meni odlicno radila i odradjivala posao ..tak da nebrines  ;)
btw.ja bi ju ostavio umjesto Hagosa.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #37 u: Listopad 29, 2011, 12:58:59 poslijepodne »
evo nekoliko dana mi radi tetra, nije losa, ali dosta je spora u odrađivanju, haqos je haqos i vjeruj da nebi stavljao tetru umjesto haqosa, on stvarno odrađuje svoje, tek sada vidim dok je drugi filter u pogonu, umjesto njega, velika je razlika.. sinoc sam izmjenio 30ak% vode i dodao ffm-a, probudim se i vidim da je voda jos uvijek malo mutna, sporo odrađuje, a na haqosu sve pocisti i bude bistra u par sati, filter je vrhunski, iako je kineski..  ;)
moram ga sto prije popravit, jer mi vec nedostaje  :'(

ako tko ima viska ovih spojnica za haqosa neka mi se javi na pp, kupujem ih!!  :)
« Zadnja izmjena: Listopad 29, 2011, 13:04:29 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #38 u: Listopad 29, 2011, 16:21:19 poslijepodne »
imas tih spojnica kod blua po 25kn, bas sam jucer gledao  :up:

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #39 u: Listopad 29, 2011, 19:28:47 poslijepodne »
a danas sam s njim pisao, pa je rekao da ima ventila, ali tih spojnica bas i ne, jer su oni dio kape, poklopca filtera, tako da nevjeruje da se moze takav dio nabavit.. osim da se kupi cijela kapa ili novi filter..  -?

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #40 u: Prosinac 06, 2011, 18:47:57 poslijepodne »
a danas sam s njim pisao, pa je rekao da ima ventila, ali tih spojnica bas i ne, jer su oni dio kape, poklopca filtera, tako da nevjeruje da se moze takav dio nabavit.. osim da se kupi cijela kapa ili novi filter..  -?
Bas sam maloprije narucio taj filter,citajuci vase rici uplasio sam se  da nije dobar,ali na kraju citanja zakljucujem da radi vrhunski.Zanima me samo nakon koliko vremena (nadam se godina) je poceo curiti i zajebavati.Pozdrav
Totalna Steta

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #41 u: Prosinac 06, 2011, 19:03:01 poslijepodne »
gledao sam dal je dobro zatvoren, cak sam ga cijelog morao otvoriti i poslagati u njemu sve materijale ponovno. stisnuo sam na njemu za punjenje vode i kak nije bio ukljucen u struju cuo sam kako ispusta neki zrak sa strane taman ondje gdje se zatvara, culo se kao ispustanje gume, onak lagano i pomalo su se vidjeli mjehurici.. Kad malo razmislim kao da nije dobro zatvoren, sad koji je uzrok, stvarno neznam tocno.. dal je tko imao slican slucaj na bilo kojem filteru?  :
imao sam na flualu isto,promjenio sam brtvu glave (gumicu) i sve uredu.Citajuci vidim da cesto ima problema s tim dugmetom za pumpanje vode...ja jednostavno stavim usne na rupu od izlaza (aut), usisam, cekam koji minut da se filter napuni i ukljucim u struju.
« Zadnja izmjena: Prosinac 06, 2011, 19:16:49 poslijepodne od dzems »
Totalna Steta

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #42 u: Prosinac 06, 2011, 20:05:06 poslijepodne »
Filter je super - ne brini nisi pogresio!
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #43 u: Prosinac 06, 2011, 21:52:20 poslijepodne »
sad nemam pojma koliko je proslo od mog prvog kaj sam uzeo( do tada nitko nije ni znao za njega, bio je vise za test) ima negdje tema, pa pogledas datum startanja teme

uglavnom taj filter jos uvijek radi kod mene na 330L od prvog dana i nikad nisam imao zaheb s njim do sad

jedino kaj cu ja sad napravit je to da keramika i valjcici idu van a na njihovo mjesto dolazi originalne njegove crne spuzve, ta spuzva je u prvoj komori a ja cu stavit da sve 4 komore imaju tu spuzvu

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #44 u: Prosinac 06, 2011, 22:01:08 poslijepodne »
Mislim da je ovo sa spuzvama OK ideja. Ja sam isto tako ubacio jednu grublju spuzvu prije onih njegovih (pa valjcici pa substrat pro) i voda mi je bila bolja.

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #45 u: Prosinac 06, 2011, 22:05:01 poslijepodne »
Mislim da je ovo sa spuzvama OK ideja. Ja sam isto tako ubacio jednu grublju spuzvu prije onih njegovih (pa valjcici pa substrat pro) i voda mi je bila bolja.

ja imam one spuzva filtere s powerheadom i voda je bistrija nego u akvariju di je expro s keramikom i svime te jednom spuzvom tak da ja definitivno stavljam spuzve dok stignu

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #46 u: Prosinac 06, 2011, 22:12:48 poslijepodne »
Stavljas bas u sve korpe ili ostavljas bar jednu sa nekim bio-medijem?
Ja sam planirao staviti tu grubu spuzvu-2 korpe njegove-eheim substrat pro/symbiont.

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #47 u: Prosinac 06, 2011, 23:05:32 poslijepodne »
Stavljas bas u sve korpe ili ostavljas bar jednu sa nekim bio-medijem?
Ja sam planirao staviti tu grubu spuzvu-2 korpe njegove-eheim substrat pro/symbiont.

bas u sve, s tim da ne stavljam onu plavu jer mi je presitna pa se odmah zastopa. znaci u sve 4 pretince ide onakva crna koja je najgornja