znaš da papir sve trpi

velim ti probaj na suho prije nego bilo šta ideš bušiti i rezati, jer evo ja sam tek šest dana u moru i ovo malo kaj moram po sumpu rovariti skužil sam da sam postolje trebal napraviti više (sada mi je 70cm otvor) skimer mi je 60cm visok i da mu skinem čašu trebam još 4cm, ali da vidiš muke kad trebaš promijeniti filter vrečicu koja je iza skimera, da je još minimalno 10cm viši otvor i širi sump možda bi išlo jednostavno. Ovo kaj ti je rekao klanjo o preljevu i količini vode je naime točno, odnosno zavisi da li če ti biti sump samo samo jedan prostor ili češ stavljati pregrade ( refugium i RO voda) naime nemoj zaboraviti da za rad skimera trebaš imati određen nivo vode u sumpu cca 18-22cm zavisi o skimeru i ako sam dobro shvatio tebi će visina sumpa biti 35cm dakle samo 10-15cm imaš slobodno za preljev vode kad nestane struje. Još jedna stvar u sump češ sigurno staviti osim skimera i neke reaktore kalcij-kalkwaser-rowa-ugljen-biopelletsi za koje sve treba i pumpica, zatim grijač, povratnu pumpu, filter vrečicu i to ti sve zauzima prostor i volumen a nebi vjerovao koliko ti prostora za manipulaciju oduzmu sve cijevi i kablovi

a rekao si da ćeš staviti i ventilatore za izbacivanje vlage iz ormarića, a po ljeti češ trebat staviti i ventilatore za hlađenje . Ja bi na tvom mjestu ipak rasmislio o izradi novog postolja