Srpanj 20, 2025, 22:30:49 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijestilica  (Posjeta: 5248 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FrkaCucka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Mrijestilica
« u: Listopad 04, 2005, 13:57:00 poslijepodne »

Nabavio (posudio) sam mrijestilicu, pa me zanima kako točno odrediti da li je gupica "trudna", molica i ostale.... te kako što točnije odredite vrijeme rađanja ?

Mislim, ova jedna gupica je prilično debela već nekih 4-5 dana....

Htio bi ih staviti u mrijestilicu ono, taman prije, ili što bliže.... Evo recimo konkretno zanima me nači vaša iskustva s gupijima i molijima...

Thanks
Zagreb, Dubrava

Offline Feather

• Punopravni član
  • **
Mrijestilica
« Odgovori #1 u: Listopad 04, 2005, 14:07:00 poslijepodne »

Možeš ju odmah staviti u mrijestilicu,pa ako se za 2 do 3 dana ne izmrijesti znači da nije trudna
Pero
Sisak/Caprag/Hr.

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
Mrijestilica
« Odgovori #2 u: Listopad 04, 2005, 14:13:00 poslijepodne »
Gupijima prvenstveno vidis po tome jer se zdeblja i trbuh joj otraga potamni, a molly u vecini slucajeva izgleda kao da je pojela pikului opcenito znaju biti nemirni prije okota
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Tanja :)

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Mrijestilica
« Odgovori #3 u: Listopad 04, 2005, 14:17:00 poslijepodne »
ja sam prvi puta stavila u mrijestilicu pa sam onda odustala jermi je blmolly pokušala rasčerupat mrijestilicu da dođe do malih...no anyways-kad ćeš vidjet da je ona točkica kod izmet-izlazne rupice(hahahaha e od kud mi ovo??) sve tamnija onda će biti blizu poroda...bar su tak meni rekli...
dosadno mi je!
Travno/N.Zagreb

Offline Angel

• Novi član
  • *
Mrijestilica
« Odgovori #4 u: Listopad 04, 2005, 17:58:00 poslijepodne »
Nemam dobra iskustva s mrijestilicom osobno, stavljala sam gupice 2 x i nisu se htjele mrijestiti- rađati, nego bi čak ugibale. Skrpala sam akvarij od 20 l malo ga sredila i tu ih prebacivala, gupice dobiju trbuh, i blizu analnog otvora se zacrni- okice od bebača, tako je i sa platicom postane duplo deblja kao balon i isto se nazire tamnije blizu otvora. Male hranim prvi tjedan s sera mikron, a poslije im dobro izdrobim hranu u listićima imam ih 30-40 gupija i platija.

Offline msokolov

• Punopravni član
  • **
Mrijestilica
« Odgovori #5 u: Listopad 04, 2005, 22:01:00 poslijepodne »
iz mog osobnog iskustva mogu ti reči da gupije obično stavljam u kotilicu kada im trbuh postane kao malo četvrtast i to kada ih stavim navečer pred jutro se okote. sa tom mrijestilicom imam dobra iskustva jer tako sačuvam gotovo sve male, inače u akvariju mi odrasle sve pojedu. a što se tiče molija radim jednako ali one obično trebaju više vremena da se naviknu na kotilicu pa do okota prođe po nekoliko dana.
maja

Offline bubica78

• Punopravni član
Mrijestilica
« Odgovori #6 u: Listopad 04, 2005, 22:51:00 poslijepodne »

po mom iskustvu moliji duzivljavaju vecim stresom rodiliste, desilo mi se da su nakon stresa poslije stavljanja u rodiliste odmah izlegli..i to bas nije bio lijepi prizor, jer su neke ribice bile sa zumanjcnim vrecicama i krvave..i naravno izdahnule

neki put pocetnici previse kompliciraju pa izdvajaju zivorotke u mrijestilista a da to nije mozda potrebno

ja imam gupije sa tetrama i azijskim staklenim somicima i ne odvajam trudne, i nema nikakvih problema, akvarij ima dosta skrivenih mjesta..a i ribe nisu bas pokazale interes za malce..
Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline korni

• Punopravni član
Mrijestilica
« Odgovori #7 u: Listopad 04, 2005, 23:54:00 poslijepodne »

primjetio sam zanimljivost kod okota black molija:

neke se ribice rode sa otvorenim trbuhom namjesto kojeg se nalazi zumanjcana vrecica. takve ribice obicno nisu pokretljive i potonu na dno kotilice i nakon desetak minuta im se zatvori trbusna supljina a zumanjka nestane. nevjerojatan proces! ako se takva ribica ne uspije provuci kroz resetku na kotilici obicno je rodilja sama proguta jer ocito ima jako privlacan"miris".

cesto moram dezurati kod okota molija i kad koji izadje uhvatiti ga mrezicom i premjestiti u drugu kotilicu gdje nema velikih riba.

zakljucak: mozda je bolje prepustiti kocenje u akvariju na otvorenom, pa pohvatati male ribice i premjestiti u kotilicu na dohranuu par tjedana dok ne ojacaju. tako ce prezivjele ribice biti uvijek one najsnaznije i naravno najljepse.

Zagreb

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Mrijestilica
« Odgovori #8 u: Listopad 05, 2005, 00:12:00 prijepodne »
ma ostavi ih da se kote u glavnom aq, a one koje prezive samo pokupi mrezicom... ostavi neku cabombastu biljku da pluta i maleni ce se u njoj skrivati i onda ih samo pokupis mrezicom... najbolji je natural odabir, najjaci i najizdrzljiviji opstaju, i nema deformiranih...
i kasnije ih prebacis u manji aq ili kotilicu-bolje aq...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Angel

• Novi član
  • *
Mrijestilica
« Odgovori #9 u: Listopad 05, 2005, 19:35:00 poslijepodne »
Ako sam ostavljala gupice u akvariju s drugim ribicama na žalost okotila bi se ali ne bi vidjela ni jednu mladu ribicu, očito su bile hrana.

Offline chap

• Punopravni član
Mrijestilica
« Odgovori #10 u: Listopad 06, 2005, 21:33:00 poslijepodne »
Citat: Angel
Ako sam ostavljala gupice u akvariju s drugim ribicama na
žalost okotila bi se ali ne bi vidjela ni jednu mladu ribicu, oèito su
bile hrana.

to je taj prirodni hranidbeni lanac

male pojedu veći, pa njih još veći, pa njih mi

>>>>svaka budala ima svoje veselje<<<<<<<

Offline FrkaCucka

• Punopravni član
  • **
Mrijestilica
« Odgovori #11 u: Listopad 13, 2005, 09:07:00 prijepodne »

Evo kasnim, ali da se pohvalim da sam prvi put postao tata

Znam da to i nije neko čudo i naukas gupijima, ali prvi put je prvi put Devet ih je, i za sada se odlično drže. Međutim imam jedan kveščn.... Idem na put 7 dana, namjeravam ostalim ribama bubnut onu "vikend" hranu.... Zanima me da li i u mrijestilicu mogu ubacit manji komad te kuglice.....
Zagreb, Dubrava

Offline FrkaCucka

• Punopravni član
  • **
Mrijestilica
« Odgovori #12 u: Listopad 13, 2005, 12:36:00 poslijepodne »

Anybody.....?
Zagreb, Dubrava

Offline bubica78

• Punopravni član
Mrijestilica
« Odgovori #13 u: Listopad 13, 2005, 12:44:00 poslijepodne »

pa one su jako male.., da im das neki komad.. ne znam meni se bas pametno, posebice ako imas onu plasticnu..

pa one se hrane isto tako algama koje su se zaljepile za rodiliste.

Začin  mora teći.

Rijeka/Kozala

Offline FrkaCucka

• Punopravni član
  • **
Mrijestilica
« Odgovori #14 u: Listopad 13, 2005, 12:50:00 poslijepodne »
Pa ta kuglica se topi, polagano, i ispušta te hranjive sastojke....nisu to neki ogromni komadi.....
Zagreb, Dubrava