Cekaj, sad si me izgubio.....
Ti u poklopcu vec imas kakvu rasvjetu, koju zelis zamjeniti jacom, boljom? Ili nemas nikakvu pa gledas sto je najbolje da sam napravis?
Ako je prvi slucaj - zasto? Mislim, sto nedostaje toj rasvjeti, i sto ti tocno to zelis drzati od biljaka, pa da sad ides na neke konverzije, nadogradnje i slicno?
Ako je drugi slucaj, 3x25w, obicna t8, i miran si, ukupni trosak oko 100kn. 3 lampe, 6 grla, i 3 stedne od 25w, rastavis, spojis, ugradis u poklopac i miran si.
Ako ides na vodonepropusna grla, trosak je nesto veci, naravno.
Sto se tice obicnih grla iznad vode.....pazi, nije najblistavija ideja, zbog kondenzata i slicnih pojava, ali.....ako je stavis malo vise od vode, a negdje oko lampi (recimo, ja sam to rijesio iza lampe) ostavis jedan otvor, barem pola duzine same lampe, i recimo jos jedan ili dva negdje naprijed na poklopcu.....kondenzata nece biti po grlima..... meni ovo funkcionira, kako rekoh, to i nije najpametnije sto mozes napraviti, ali, ako je bas sila.....
Sto se lampi tice, u principu s nijednom nemozes pogrijesiti. Niti jedna nece stetiti ni ribama ni bilju. Samo biraj onu koja je kvalitetnija, i koja ti daje oku ugodniju svjetlost. Sve ostalo su nijanse, koje uopce i nisu bitne na kraju krajeva....