6. dan - Jučer sam krenuo i s artemijom. Zeznuo sam nešto s prvom bocom, tako da se nije razvilo puno artemije ali određena količina ipak je, sasvim dovoljno za početak. Malci su koliko sam vidio ignorirali artemiju čak i kad bi im bila "na dohvat ruke". Koliko sad vidim ukupno ima oko 60-ak malih ramireza.
7. dan - U drugoj boci (u kojoj sam ispravio propuste na koje sam sumnjao kod prve boce) danas se artemija razvila u odličnoj količini, tako da sam malo pojačao količinu artemije za ishranu malaca. Nakon određenog vremena ugledao sam jednog malog ramireza s narančastim trbuhom... prvog koji je uspješno ulovio "morsku neman"!

Na žalost, malo poslije sam našao jednog koji je uginuo pa sam ga uklonio.

Poslije određenog vremena sada već ima 10-ak sitih ramireza, vidio sam i jednog kako poput morskog psa napada i trga malu artemiju. Onda sam opet našao jednog uginulog. Nakon toga sam još detaljnije usisao dno akvarija te nadomjestio vodu novom istih parametara. Cijeli dan buljim u akvarij kad god sam u prilici. Kasno navečer zaključak je slijedeći. Ne znam što se događa jer infuzorija ima dosta u akvariju, a artemiju određeni broj ramireza (nazovimo ih
Bijeli) niti ne pokušava loviti. Doslovno se sudare s njom i prođu pored nje kao da je kamen a na hrana. I dalje nešto kao da traže po dnu, valjda infuzorij!?

S druge strane ekipa koja je "osjetila krv" (nazovimo ih
Narančasti) i koja ima pune, narančaste trbuhe (a rekao bih da ih ima barem 15-ak) je i više nego aktivna, svako toliko ulovi novi plijen i za njih se više bojim da se ne raspuknu koliko jedu!?

Bilo kako bilo, nadam se da će barem
Narančasti preživjeti do kraja te da će određeni broj
Bijelih uspjeti još prijeći u njihove redove... ali do jutra će, kako stvari stoje, biti još žrtava.