Kolovoz 11, 2025, 01:01:33 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prvi akvarij  (Posjeta: 3327 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dhoraso

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: Prvi akvarij
« Odgovori #25 u: Kolovoz 23, 2011, 09:13:09 prijepodne »
Uf nova pitanja...
prvo vezano za mrijesni akvarij: da li mi je dovoljno samo filter i grijac bubnut unutra, bez podloge, kamenja i biljaka? Da li mogu iskoristiti vodu iz glavnog akvarija kad mijenjam vodu i dio prebaciti u taj mrijesni? Kada se filter zaciklira, a u akvariju nema stanovnika, mogu li ugasiti filter? ili je pozeljno da radi non-stop bez obzira ima li koga unutra..

drugo ili mozda bolje nulto pitanje: kako skuziti da se Sajice mrijeste? Jedan par mi je okupirao cosak akvarija, nikom ne da blizu, kopaju rupe, trljaju se jadan u drugog, pa "leprsaju" naizmjenicno iznad te najvece rupe koju su iskopali. Prema svemu sto sam procitao zakljucio sam da se mrijeste. Ima netko iskustva? Pokusao sam ih snimiti, ali cim se priblizim akvariju sve igre prestaju, i u ocekivanju hrane svi pohrle na povrsinu   :D :D

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #26 u: Kolovoz 23, 2011, 10:09:24 prijepodne »

drugo ili mozda bolje nulto pitanje: kako skuziti da se Sajice mrijeste? Jedan par mi je okupirao cosak akvarija, nikom ne da blizu, kopaju rupe, trljaju se jadan u drugog, pa "leprsaju" naizmjenicno iznad te najvece rupe koju su iskopali. Prema svemu sto sam procitao zakljucio sam da se mrijeste. Ima netko iskustva? Pokusao sam ih snimiti, ali cim se priblizim akvariju sve igre prestaju, i u ocekivanju hrane svi pohrle na povrsinu   :D :D
[/quote]

da mrijeste se, samo ih pusti na miru dok zenka ne polozi jaja i muzjak ne oplodi. Kasnije ona cuva gnjezdo i nakon par dana malci budu proprivali, muzjak se isto ukljuci u cuvanju mladji. Mozes ih jedno vrijeme ostaviti sa roditeljima
a kasnije povaditi u mrijesni aq, najbolje posisati sa crijevom i hraniti sa artemijom. 

Offline Dhoraso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #27 u: Kolovoz 23, 2011, 10:54:55 prijepodne »
Kako znam da su jaja oplođena? mislim da sam negdje procitao da pocrvene... ili?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Kolovoz 23, 2011, 21:18:51 poslijepodne »
Filter gasis samo, jedino i iskljucivo kad krepa, kad ga mjenjas za novi/bolji, i kad ga cistis. Neprolazak vode kroz filter=jako lose za bakterije naseljene tamo=nista od filtracije. Dakle, kad vec jednom zacikliras taj filter, vise ga ne gasi, bilo ista u akvariju ili ne.

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Kolovoz 23, 2011, 23:06:38 poslijepodne »
Kako znam da su jaja oplođena? mislim da sam negdje procitao da pocrvene... ili?
bez brige zenka se pobrine oko svega ..nisu pre zahtjevni sto se tice mrijesta, barem meni nisu bili.

nisam primjetio da su jaja dobila neku crvenu boju, mozda jer su se cijelo vrijeme mrijestili ispod panja ali mislim da ne.