Prvo da pozdravim sve akvariste na forumu ! Vec dugo pratim diskusije na forumu ali nikako da se nakanem da predstavim svoj reef tank. Da napomenem da mi je ovo prvo iskustvo sa slanom vodom i da jos imam mnogo stvari da ucim i mnogo toga ne znam ( ali na moju (ne)srecu kad god mi je zatrebala neka pomoc tu mi je bio IIgor clan foruma da mi pomogne sa savetima a i u izradi akvarijuma, hvala na tome ovako zvanicno

). Akvarijum je skockan i pusten u rad prosle godine u decembru medjutim desio mi se jedan peh da mi je pukla jedna strana od akvarijuma tako da sam morao sve iz pocetka.
Dimenzije akvarijuma su 100x52x55 stim sto mi je nivo vode na nekih 52 pa mu to dodje oko 240 litara bez sumpa. Sump je dimenzija 80x40x40. Od opreme tu je ATI Bubble Master 200 skimer, povratna pumpa Atman 3000 l/h(mada realno ne znam ni da li vraca 1500 l/h nisam merio), dve kineske stream pumpe 5000 l/h, rasveta 2x39w sylvania coralstar 2x39w aquastar, top off DIY sistem za automatsko dolivanje vode, grejac i oko 22kg zivog kamenja.
Od organizama 2 ocelarisa, zoanthuse, xeniu, malecnu montiporu i galaxeu. Akvarijum je formiran tacno pre 3 meseca.