Kolovoz 05, 2025, 15:57:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Determinacija :)  (Posjeta: 3682 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nature

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Determinacija :)
« Odgovori #25 u: Kolovoz 17, 2005, 11:22:00 prijepodne »

ljudi moji na jednom fakultetu dvije profesorice iz botanike = dvije sistematike

sve je moguce
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline v.ox

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Kolovoz 17, 2005, 11:27:00 prijepodne »

Citat: nature
dvije profesorice iz botanike = dvije sistematike

sve je moguce

Jedna primjenjuje trenutno važeću, a druga stariju sistematizaciju. I naravno da nije sve moguće, jer se taksonomija zasniva na zakonima razvrstavanja Edited by: v.ox
... i jedna zlicica Vegete!

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #27 u: Kolovoz 17, 2005, 11:48:00 prijepodne »
Citat: v.ox
Citat: nature
dvije profesorice iz botanike = dvije sistematike

sve je moguce

Jedna primjenjuje trenutno važeću, a druga stariju sistematizaciju. I naravno da nije sve moguće, jer se taksonomija zasniva na zakonima razvrstavanja

A kaj je najbolje da ostavis te dvije profesorice same u sobi sa nekom biljkom za 5 minuta bi se pocupale oko imena te biljke
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline v.ox

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Kolovoz 17, 2005, 12:18:00 poslijepodne »
Aha, kako da ne ;) Baš su te profesorice glupe. I ništa ne znaju, za razliku od nas pametnih u ovom threadu   One su krive za sve!!!

Offline v.ox

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Kolovoz 17, 2005, 12:25:00 poslijepodne »
Upotreba stare sistematizacije nije greška, jer i zastarjeli nazivi gotovo uvijek nedvosmisleno upućuju na istu biljku ili taksonomsku skupinu.
Bez obzira govorila 'profesorica' Compositae ili Asteraceae, njihovim bi učenicima trebalo biti jasno da se radi o Glavočikama. I tu nikakve dvojbe nema.

Ispričavam se svim prisutnim znanstvenicima na krajnjoj banalizaciji ovog problema  

Edited by: v.ox

Offline nature

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Kolovoz 17, 2005, 12:42:00 poslijepodne »

ma nemoras se ispricavat... svaka cast njima ne kazem ja nista protiv njih.. ali mislim da nije bas pametno pogotovo u znanstvenom krugu takve raznolikosti.... mislim pogle samo na netu.. za istu biljku mozes dobiti i po nekoliko naziva.. i sada ko nadrapa, ljudi koji traze informacije a nisu bas informirani u tom podrucju (obrazovani) mislim nije bed ali evo ovo je hobi kojim se bavi raznoliki ljudi i ima dosta stvari koje bi olaksalo, odnosno da se stvori nekakva medjunarodno priznata sistematika.. naravno znanost svakim danom otkriva nesto novo ali onda treba davati info o onome u sta je sigurna... odnosno po meni znanost gubi znacaj ako botanicar u japanu i botanicar u americi ne dolaze do istog rezultata... no i o tome bi se dalo filozofirat

ko u glazbi cijelom svijetu ton "H" je ton "H" , e sad amerikancima je to ton "B" mislim totalna glupost, ali opet neupucenima se na trenutak sve pobrka... kuzis, cisto usporedbe radi

Offline nature

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Kolovoz 17, 2005, 12:50:00 poslijepodne »
neznam ja nekako i dalje imam utpijsko misljenje da znanost postoji u svrhu nekakvog napretka, rjesavanja problema odnosno pitanja, a ne stvaranja kaosa.. no svemir tezi kaosu kazu pa... ma ja bi uveo filozofiju kao temelj svake znanostipa nek si oni misle onda...