Kolovoz 23, 2025, 01:34:55 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Nano akvarij - kupnja?  (Posjeta: 2349 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deklok

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Nano akvarij - kupnja?
« u: Veljača 20, 2011, 20:42:41 poslijepodne »
Pozdrav svima...!
Planiram si kupit mali nano akvarij (kozicnjak) od 10-15 l
Eh sad me zanima znaci kupit cu si neko staklo mali grijac sa regulatorm i onu svjetiljku sa stipaljkom e sad koji filter uzet Hang on ili onaj sto je unutra mada bi mi taj unutra zauzeo dosta mjesta skupa sa grijacem...
E sad taj akvarij bi mi bio za uzgajat neke biljke a i usputno neke ribe prvenstveno Guppy-e e dali bi oni mogli biti sa kozicama i dali stavit unutra zemlju pa onda kamencice ili stavit samo kamencice jer nebi bile bas neke billjke pretjerano zahtjevne?

Hvala

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Nano akvarij - kupnja?
« Odgovori #1 u: Veljača 21, 2011, 08:13:58 prijepodne »
guppyi će ti se brzo namnožiti i postati će im tjesno u tom akvariju ;), mogu kozice s njima bez problema... ali još najbolje da staviš u tako mali akvarij ili samo kozice ili samo jednog bettana...

za filter uzmi hang on i preporučam ti hang on marke aquaclear jer su tihi, dobri i dugotrajni te malo skuplji od nekih kineza ;)

stavi neki sitni šljunak 1-2mm jer će ti krupniji izgledati bezveze u malom akvariju... ako ćeš stavljati nezahtjevno bilje nemoraš se zezati sa zemljom... ako se ipak odlučiš za zemlju svakako razdvoji sa mrežicom za komarce
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 21, 2011, 15:05:36 poslijepodne »
guppyi će ti se brzo namnožiti i postati će im tjesno u tom akvariju ;), mogu kozice s njima bez problema... ali još najbolje da staviš u tako mali akvarij ili samo kozice ili samo jednog bettana...

za filter uzmi hang on i preporučam ti hang on marke aquaclear jer su tihi, dobri i dugotrajni te malo skuplji od nekih kineza ;)

stavi neki sitni šljunak 1-2mm jer će ti krupniji izgledati bezveze u malom akvariju... ako ćeš stavljati nezahtjevno bilje nemoraš se zezati sa zemljom... ako se ipak odlučiš za zemlju svakako razdvoji sa mrežicom za komarce

E hvala ti puno trebao mi je neki savjet mislio sam guppye kada malo narastu prebacit u drugi veci akvarij a kozice ostavit unutra a biljke nege ljepe kao microsorum i takve neke mahovinu....pa mislim da bi mi trebala zemlja!
Dali bi bilo dobro da uzmem neki tamno sivi sitni sljunak?

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #3 u: Veljača 21, 2011, 15:15:14 poslijepodne »
ako će crvene kozice unutra onda tamno sivi ili crni šljunak je dobar izbor ;) .... mahovine ti ne trebaju zemlju... microsorum meni raste isto zavezan za panj tak da... hrani se iz vodenog stupa preko lišća...  isto ne treba zemlju ;)

pročitaj si malo o biljkama koje hoćeš staviti pa točno vidiš jel trebaš zemlju ili ne... pogledaj na portalu www.akvarij.net  ;)
Trigon190
Cayman 60

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 21, 2011, 15:31:27 poslijepodne »
ako će crvene kozice unutra onda tamno sivi ili crni šljunak je dobar izbor ;) .... mahovine ti ne trebaju zemlju... microsorum meni raste isto zavezan za panj tak da... hrani se iz vodenog stupa preko lišća...  isto ne treba zemlju ;)

pročitaj si malo o biljkama koje hoćeš staviti pa točno vidiš jel trebaš zemlju ili ne... pogledaj na portalu www.akvarij.net  ;)

Neznam odprilike napamet koje biljke prvo bi htjeo nabavit neki akvarij od 10-15 l i hang on filter, svjetiljku i grijac i onda poslje sve postepeno...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Veljača 21, 2011, 15:34:08 poslijepodne »
al slobodno pročitaj prije nabavke sve kaj nađeš o biljkama i ribicama ;) :up:
Trigon190
Cayman 60

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Veljača 21, 2011, 21:04:02 poslijepodne »
  bubni crni sljunak al bi ti preporucia i hranjivu podlogu ispod jer danas sutra mozda odluci neko bilje kojem ce trebat hranjva podloga.neki hang on vanjski filter ja u svom 10l koristim aquaaclear 20 i savrsen je. od nezahtjevnih biljak mos ubaciz microsurum narow mini,anubias nan mini petit,mahovine a savrseno bi bilo od zahtjevnih parvula i HC (ja imam u svom polyspermu,anubias navedeni,microsurum navedeni,parvulu i tenelus imahovinu i jos par vrsta al sad uvodim c02 pa cu vjerojatno prec samo na HC i parvulu)i da ne zaboravim riccia je taodjer lipa za nano :D

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 21, 2011, 21:30:53 poslijepodne »
  bubni crni sljunak al bi ti preporucia i hranjivu podlogu ispod jer danas sutra mozda odluci neko bilje kojem ce trebat hranjva podloga.neki hang on vanjski filter ja u svom 10l koristim aquaaclear 20 i savrsen je. od nezahtjevnih biljak mos ubaciz microsurum narow mini,anubias nan mini petit,mahovine a savrseno bi bilo od zahtjevnih parvula i HC (ja imam u svom polyspermu,anubias navedeni,microsurum navedeni,parvulu i tenelus imahovinu i jos par vrsta al sad uvodim c02 pa cu vjerojatno prec samo na HC i parvulu)i da ne zaboravim riccia je taodjer lipa za nano :D

Bas gledam sad tvoj nano na YE i predivno izgleda... Samo mi molim te reci cijenu sve zajedno znaci filter, grijac, svjetlo i staklo...?
Planiram stavit mahovinu, microsorum, anubias i ricciu a mozda i valisneriu nek manju...

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 22, 2011, 16:30:34 poslijepodne »

Bas gledam sad tvoj nano na YE i predivno izgleda... Samo mi molim te reci cijenu sve zajedno znaci filter, grijac, svjetlo i staklo...?
Planiram stavit mahovinu, microsorum, anubias i ricciu a mozda i valisneriu nek manju...
 HVALA ;pa sad cijene evo sad cu ti rec al mos proc jeftinije :D ja niam pazia na novce bilo mi je vazna kvaliteta   :up:   vanjski hang on filter aquaclear 20 -150 kn,grijac 14cm velik 25 w 109kn visitherm neunistiv :D,podloga crna 5 kg 50kn,staklo pronadjeno neciji visak u savrsenom stanju cijena 0 kn :),rasvjeta zglobna lampa nad akvarijem sa stednom zaruljom od 25w 6500k

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #9 u: Veljača 23, 2011, 10:33:30 prijepodne »
Pozdrav svima...!
Eh sad me zanima znaci kupit cu si neko staklo mali grijac sa regulatorm i onu svjetiljku sa stipaljkom e sad koji filter uzet Hang on ili onaj sto je unutra mada bi mi taj unutra zauzeo dosta mjesta skupa sa grijacem...
E sad taj akvarij bi mi bio za uzgajat neke biljke a i usputno neke ribe prvenstveno Guppy-e e dali bi oni mogli biti sa kozicama i dali stavit unutra zemlju pa onda kamencice ili stavit samo kamencice jer nebi bile bas neke billjke pretjerano zahtjevne?

Hvala
Gupiji ti sa kozicama idealno pašu jel nisu agresivci a ako hoćeš da ti bilje dobro raste moraš staviti i hranjivu podlogu
( zemlju za cvijeće) to ti je najjednostavnije prokuhaš zemlju 15 min  zatim ju očistiš od korjenčića.
Kad si to napravio ohladi ju, i polako složi u akv .
Nazemlju stavi sitnu mrežicu za komarce ( pvc )  i slaži kamenčiće, pijesak po želji.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 23, 2011, 10:42:24 prijepodne »
Pozdrav svima...!

Hvala
Gupiji ti sa kozicama idealno pašu jel nisu agresivci a ako hoćeš da ti bilje dobro raste moraš staviti i hranjivu podlogu
( zemlju za cvijeće) to ti je najjednostavnije prokuhaš zemlju 15 min  zatim ju očistiš od korjenčića.
Kad si to napravio ohladi ju, i polako složi u akv .
Nazemlju stavi sitnu mrežicu za komarce ( pvc )  i slaži kamenčiće, pijesak po želji.
pa neznam bas kako mu mozete savjetovat gupije s kozicama jer u toj situaciji kozice koda i nemas ,po prirodi su plasljive i u zajednickom tanku se skrivaju u glavnom i ne dolazi do izrazaja njihva ljepota,one su poptuno svoje u kozicnjaku i ne bi mu bas savjetova da u tako mali akvarij nabacuje gupije  to je pramal akvarij za bilo kakvu ribicu naravno osim kozica

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #11 u: Veljača 23, 2011, 11:21:00 prijepodne »
Ma nisam mislio puno par manjih gupija mislim da ne bih bio problem.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 23, 2011, 11:38:53 prijepodne »
   znam al po njegovim postovima zakljucujem on b ida se razmnozavaju sta je nmoguce u tako malom Tanku sad 3 gupija za 20 dana 20 gupija :D   moj osobnisavjer bi mu bia sitnolisno bilje i kozice divnoooooo i ja imam takav  :) i nije mi zal sat sam se odlucia na kozice :)  :up:  al nek razmotri i savjete i odluci  :)

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 23, 2011, 16:33:59 poslijepodne »
   znam al po njegovim postovima zakljucujem on b ida se razmnozavaju sta je nmoguce u tako malom Tanku sad 3 gupija za 20 dana 20 gupija :D   moj osobnisavjer bi mu bia sitnolisno bilje i kozice divnoooooo i ja imam takav  :) i nije mi zal sat sam se odlucia na kozice :)  :up:  al nek razmotri i savjete i odluci  :)

Planiram prvenstveno imat kozicnjak nego guppyi bi mi bili u tom akvariju dok ne narastu i onda bi ih prebacio u zajednici akvarij a taj manji akvarij bih cijeli prepustio kozicama i drzao bih kozice, biljke i panjeve....!

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 23, 2011, 16:40:27 poslijepodne »

Planiram prvenstveno imat kozicnjak nego guppyi bi mi bili u tom akvariju dok ne narastu i onda bi ih prebacio u zajednici akvarij a taj manji akvarij bih cijeli prepustio kozicama i drzao bih kozice, biljke i panjeve....!
to je ok samo payi da mali gupaci ne pojedu jos manje koze mlade :D

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 23, 2011, 18:09:07 poslijepodne »

to je ok samo payi da mali gupaci ne pojedu jos manje koze mlade :D

Evo bas sam se sad prosetao do 2 aqa shopa i sljedeci tjedan ce dobijat hang on filtere eh sad koja marka Atman ili Aqaclear i naso sam mali grijac Atmanov za 95 kn sam jos staklo za nac neko pristupacno i bice super...!

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 23, 2011, 18:21:11 poslijepodne »
aquaclear je dosta skupli duplo ja mislim al i zato duplo kvaliteniji i sta je jako vazno necujan u potpunsoti

Offline div

• Punopravni član
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #17 u: Veljača 26, 2011, 14:52:24 poslijepodne »
Čitao sam tu na forumu ako kozicama napraviš mijesto za skrivanje tipa kokosa ili pećine možeš ih držati sa gupijima???

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 26, 2011, 18:01:30 poslijepodne »
Čitao sam tu na forumu ako kozicama napraviš mijesto za skrivanje tipa kokosa ili pećine možeš ih držati sa gupijima???
mozes ti njih drzat al oces li ih ikad vidit :D