Studeni 09, 2025, 01:38:41 prijepodneNajnoviji Član: bota

Autor Tema: NOVI AKVARIJ  (Posjeta: 4789 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZDmarinero

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
Odg: NOVI AKVARIJ
« Odgovori #25 u: Veljača 19, 2011, 17:44:19 poslijepodne »
poz svima!

ja sam napisao da mi se AQ svidja! iskreno samo sam pogledao fotke..
Ovo sa konjicem mi je bilo čudno, ali posto se ne kuzim u morsku akvaristiku nisam ni komentirao, nadajuci se da vlasnik akvarija zna sto radi!

sada citajuci raspravu i iskusne morske akvariste, moram se sloziti sa vecinom kritika!

Offline benak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 19, 2011, 18:01:37 poslijepodne »
Ovo ide mene, jel?
ne samo tebi ima tu jos moderatora koji kriju svoje akvarije kao zmija noge,decki pogledajte malo na slo reef ili na elegance reef tamo moderatori predstavljaju svoje akvarije i opremu za primjer drugima a ovdje samo kad idu u oglase.

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #27 u: Veljača 19, 2011, 22:43:23 poslijepodne »
netreba imati 1000 postova da se to uvidi.

Tako ja nebi niti zlatne ribice puko u akvarij nakon 7 dana ali kemen izgleda cikliran pa se mozda i izvuce.

Offline LULU

• Punopravni član
  • **
    • ZG  TREŠNJEVKA
« Odgovori #28 u: Veljača 19, 2011, 23:26:12 poslijepodne »

Tako ja nebi niti zlatne ribice puko u akvarij nakon 7 dana ali kemen izgleda cikliran pa se mozda i izvuce.

Baš sam se slatko nasmijao  :D  :D  :D  :D

Dare a da se malo popiša u akvarij ??   :D  :D  :D  :D

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
« Odgovori #29 u: Veljača 19, 2011, 23:47:10 poslijepodne »

Ovo je stvarno nepotrebna provokacija!!!!
...a primjedba je na mjestu: Ni kuglu sa zlatnom ribicom ne bi pokrenio za 7 dana!

Offline dare

• Punopravni član
  • 091/5892288
« Odgovori #30 u: Veljača 19, 2011, 23:51:11 poslijepodne »
lulu      a koliko je terbi riba riknulo zbog neznanja i svojeglavosti .....  priznaj

Offline GROF

• Administrator
  • Punopravni član
    • Grof - akvarij
« Odgovori #31 u: Veljača 19, 2011, 23:56:12 poslijepodne »
Ovo ide mene, jel?
ne samo tebi ima tu jos moderatora koji kriju svoje akvarije kao zmija noge,decki pogledajte malo na slo reef ili na elegance reef tamo moderatori predstavljaju svoje akvarije i opremu za primjer drugima a ovdje samo kad idu u oglase.

Pošteno!  :up:

Imaš u mom profilu moju temu sa zadnjim slikama mojih akvarija....ali ukratko:

-koralji su trenutno natrpani u pomoćni akvarij
-u glavnom akvariju isto ima koralja koja trenutno leže na dnu...mislim se zalijepiti širi akvarij( mislim oko 70 cm) sada je 50 cm, imam dosta problema sa mjestom. Sad je prava prilika za promjenu jer su mi koralji neposloženi na greben!
- konjići se nalaze u dva manja (75 i 60 litara)...kako sad pišem članak o njima...kad bude gotov...pokazat ću i slike.

To bi bilo otprilike to.

BTW. kad će slike tvoga akvarija...sjećam se samo fotki neke opreme!

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #32 u: Veljača 19, 2011, 23:59:29 poslijepodne »

Neznam, mislim da nisam nikog uvrijedio no valjda se moze komentirati ovakav ulet u morsku akvaristiku. Osobno sam alergičan na ovakve početke. Ako je netko clan foruma ocekuje se da se informirao barem o cikliranju morskog akvarija. Ovo je neozbiljno i neodgovorno... Oni koji brane ovakav pocetak su losi akvaristi.. no istina, zaboli me, bitno da je on zadovoljan...

Renta  over*out

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #33 u: Veljača 20, 2011, 01:03:41 prijepodne »

Ja sam samo htjeo čuti savjet.Kako možeš u akvarij staviti pjesak, živo kamenje, slanu vodu i onda odlučiti; hoćeš li cikliranje ili nećeš.
« Zadnja izmjena: Veljača 20, 2011, 03:58:16 prijepodne od penzic »

Offline Kizo 2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 62
« Odgovori #34 u: Veljača 20, 2011, 10:34:14 prijepodne »
Želim ti samo da nakon 100 dana (ni vlada za prvi put ne dobije više) pokažeš ponovo slike akvarija i razuvjeriš sve ove nevjerne Tome da  NANO nije bauk.
A što se savjeta tiče oni su ti bili potrebni prije startanja akvarija, sada ti treba samo malo sreće. :up:

Offline NANO 30

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB
« Odgovori #35 u: Veljača 20, 2011, 11:09:18 prijepodne »
Uff..izgleda da si i ti neki pametnjaković. :roll:

Gdje si se ti to raspitao i kod koga da ti je savjetovao ubaciti SVE i RIBE drugi treći dan, možda i prvi?? Daj prišapni nam te znalce.
Jel imaš ti ikakvog iskustva iz slatkovodne akvaristike?? Nisi čuo za cikliranje akvarija nikad? Znaš li koliko traje cikliranje?

I otkud ti koji ne znaš niti ciklirati akvarij znaš da riba iz uzgoja ili divlja nije ista?? Gle, Grof uspješno ima morske konjice ŽIVE već dvije godine tako da to dovoljno govori...

Neznam, ovakvi početci u morskoj su loši za naš forum a još više za organizme koje ti nimalo ne poštuješ. :down:
Ako ti što i preživi bit će samo sreća i priroda koja će izvući tvoje pogreške i brzopletost. Toliko ima na forumu savjeta za početnike u morskoj a ljudi i dalje srljaju ko muhe bez glave...

Prvo  sam razmišljao da li uopće odgovaram ili ne?!!!
ali evo ipak sam odlučio reći koju ako uopće smijem??...jer ja očito nisam dobrodošao na ovaj forum što me je jako iznenadilo da u današnje vrijeme postoje takvi likovi koji uređuju i vode ovakve forume mislim na RENT-u.
Kao prvo, ja nisam novi u akvaristici jer sam već imao razne živorotke a zadnji akvarij je bio sa Afričkim ciklidima.Mali NANO mi je bila želja, a naročito Morski Konjic kojeg je vrlo teško nabaviti i za koji sam se debelo namučio da ga nabavim.
Kao drugo uložio sam dosta financijski i vremenski da sve prikupim kako bi živim organizmima (koje ti kažeš da ja ne poštujem) stvorio najbolje moguće uvjete..
Sve sam nabavio u dobroj namjeri nadajući se da će sve biti uredu, što nakraju vjerujem da će i biti...ali ono što me strahovito iznenadilo je tvoj pristup novim članovima...koliko sam shvatio ovaj forum služi za razmjenu informaciju na temelju čega se uostalom razvijaju različiti pristupi, ideje i eventualna pomoć oko istog. Ja možda nisam neki mag u morskoj akvaristici, ali ne pametujem, već sam želio svoj mali morski svijet podijeliti sa Vama...naravno, ne bježim od grešaka i uvijek su dobrodošle dobronamjerne kritike...
Grof je dobro rekao da je za neke stvari kasno i da nije to dobro a možda ko zna sve prođe ok.
Ukratko....tvoj način komuniciranja više govori o samome tebi i kako doživljaš ovaj FORUM.....uostalom mišljenja sam da čovjek koji na ovakav način pristupa drugome čovjeku (u ovom slučaju novih članovima) najmanje od svega može poštivati druge žive organizme...ali najlakše je drugim lijepiti etikete...treba ipak snage krenuti od samoga sebe......
No, hvala Bogu na drugim članovima foruma koji su evolucijski ipak daleko ispred tebe.....i koji znaju osnove i etiku ljudskog ponašanja te su me na primjeren način prihvatili, pozdravili i bez obzira na dobronamjerne kritike vjerujem da su mi savjetima spremni pomoći ako zatreba.

Molim da se Grof očituje o mom ostanku na forumu jer ako smatra da ja nisam dobrodošao ok. sorry a030 a030

Offline GROF

• Administrator
  • Punopravni član
    • Grof - akvarij
« Odgovori #36 u: Veljača 20, 2011, 11:39:18 prijepodne »
Ajme ljudi pa šta vam je ...  vidite li vi di ode ova tema!  :o

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #37 u: Veljača 20, 2011, 11:55:49 prijepodne »
Konjić bi trebao veći i visoki akvarij, bez anemone koja će ga spržiti-pogotovo u ovako malom akvariju , bez brzih riba koje će pojesti svu hranu prije njega- pogotovo u malom akvariju, bez kozica koje su vrlo efikasne u tamanjenju zive hrane kao i druge, u ovom akvariju 99,99 % konjić će uginuti vrlo brzo, potrošiće svoju rezervu  energije i tada je gotov.

Pijesak je precist, uskoro će se početi razvijati smeđe i slične alge koje su toksične, konjići su vrlo osjetljivi na bakterijske infekcije te je velika šansa da dobije bakterijsku infekciju repa od koje ugiba veliki broj konjića, ima samo jedan koralj tj visinu za koju se može uloviti a akvarij za konjiće zahtijeva više visokih razgranatih predmeta za kjoe se može uloviti i oni su obično od plastike jer koralji imaju nematocistise/žarnjake koji ih prže, mekani koralji imaju vrlo slabe žarnjake ali ih ipak imaju, živi visoki koralji se ne stavljaju u akvarije za konjiće da bi se oni ulovili za njih jer konjići iritiraju koralj a koralj iritira rep konjića.

Takoder konjići su zaštićeni CITES konvencijom te treba imati CITES dokumentaciju za uvoz istih. Jadranski konjići su zaštićeni i ne smiju se držati u akvarijima niti loviti.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #38 u: Veljača 20, 2011, 12:37:41 poslijepodne »
NANO 30
evo blue ti je napisao jedan jednostavan post na koji ti je lijepo ukazao na sve nedostatke tvojeg nano akvarija i u čemu si pogriješio u startu i sad bi trebao prihvatit ovaj dobronamjeran savjet na forumu i krenuti u realizaciju da se osiguraju uvjeti za držanje takvih oragnizama... :up:

Taj nano je premali za par ocelarisa i držanje istih u toj litraži je mučenje, a da ne govorimo o konjiću koji će ubrzo uginuti jer to nisu uvjeti u kojim će on opstati šteta organizma i novaca.

Udomi organizme kod kolega sa foruma da ti ih pričuvaju, a onda ponovno počni razmišljati da li češ praviti biotop samo za držanje konjića ili češ pravit akvarij za ocelarise i anemone... nije kasno još uvijek da ispraviš  :up:

Offline GROF

• Administrator
  • Punopravni član
    • Grof - akvarij
« Odgovori #39 u: Veljača 20, 2011, 12:54:46 poslijepodne »
To veco!  :up:

Nastavimo ovu temu savjetima i kvalitetnom raspravom ... bez off topica, a pogotovo bez svađanja!  X-(

Offline LULU

• Punopravni član
  • **
    • ZG  TREŠNJEVKA
« Odgovori #40 u: Veljača 20, 2011, 13:11:21 poslijepodne »

Ovo je stvarno nepotrebna provokacija!!!!
...a primjedba je na mjestu: Ni kuglu sa zlatnom ribicom ne bi pokrenio za 7 dana!

To nije provokacija !!!

Dare je sam rekao da on piša u akvarij. :roll:  :roll:
(to su njegove riječi. Toliko o zlatnoj ribici)

Offline LULU

• Punopravni član
  • **
    • ZG  TREŠNJEVKA
« Odgovori #41 u: Veljača 20, 2011, 13:16:39 poslijepodne »
lulu      a koliko je terbi riba riknulo zbog neznanja i svojeglavosti .....  priznaj

To je točno,riknulo je dosta  -?

To se desilo i puno iskusnijim.(gotovo pa svima je riknulo što riba što koralja)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #42 u: Veljača 20, 2011, 13:37:55 poslijepodne »

Tema zaključana. Zbog prepucavanja.

Samo zbog ove rečenice NANO 30:

"No, hvala Bogu na drugim članovima foruma koji su evolucijski ipak daleko ispred tebe....."

imaš ban na 10 dana zbog javnog vrijeđanja što je protivno pravilima foruma.

Da, ja sam tebi između ostalog napisao da si pametnjaković i da ne poštuješ organizme. Ako i to spada pod vrijeđanje molim da me nadležni administrator sankcionira također.

lp, Renta

« Zadnja izmjena: Veljača 20, 2011, 14:32:20 poslijepodne od Renta »