Teško da ćeš naći baš takav isti akvarij

Biljke ovdje su neka mahovina i čini mi se riccia. Stvarno ne znam što od ribica u 15 litara. To se početniku čini dosta (i meni se činilo, ali vjeruj, to je ništa za ovo što govoriš - mješoviti akv. i pogotovo ciklidni). Za to dvoje 15 litara nije puno bolje od čaše. To ne znači da takav akvarij ne može biti prelijep, samo si jako ograničen po pitanju stanovnika i opreme. U tako malim akvarijima najčešći su betta (ali ona može i u malo manji) ili kozice. Recimo red cherry kozice budu žarko crvene boje, relativno su dostupne i jeftine. Ovakav akvarij bi za njih bio savršen, nisu zahtjevne za držanje, lako se razmnože ako su same u akvariju da male mogu preživiti i u ovakvom akvariju ih možeš imati stvarno brdo. A zanimljive su za gledanje jer uvijek nešto čupkaju i muvaju se okolo.
Za opremu imaš 2 opcije - kupiti komplet koji ima sve potrebno ili kupiti sve odvojeno - staklo (akvarij), grijač i filter.
Ako kupiš komplet, onda je to to, ne možeš birati opremu baš, dobiješ onu koja dolazi s njim.
Filter za ovako mali akv. -hang on, ne gleda se po snazi pumpe, nego po protoku. Ovdje bi bio dobar i neki najosnovniji po meni. Naravno, ako možeš, malo bolji nije na odmet.
Grijač- u epruveti- ako uspiješ naći 25 watta - ovdje je opet problem veličina akvarija, jer grijač u ovoj situaciji zauzima dosta mjesta (po snazi se gleda)
A marka - koja god... neki preferiraju ovo, pa ono... Ako hoćeš neku "bolju" marku, bolja je i cijena. Ma bitno je da radi
Ako ne kupuješ komplet, trebat će ti neka rasvjeta. Dovoljna je i lampa iznad akvarija sa štednom žaruljom. Gledaj samo da nisu one sa žutim svjetlom. Traži one sa približno 6500 K - odnosno da svijetle bijelo.