Srpanj 18, 2025, 23:39:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Molim za savjet  (Posjeta: 956 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nikola555

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Molim za savjet
« u: Siječanj 15, 2011, 15:19:14 poslijepodne »
Ljudi sa ovim se susrecem prvi puta... Imam akvarij jako dugo ali od ljeta se igram sa ciklidima do tada sam imao biljni akvarij.
Radi se o Thorichthys meeki ciklidima. Primjetio sam da su iskopali veliku rupu ispod kamena pa sam isao to zatrpati i ribe su me napale.... malo sam bolje pogledao i vidio puno jajasaca koja su zaljepljena na kamen.
E sad ja imam puno nepoznanica pa molim za pomoc.

Ja cak nisam ni siguran da li u akvariju imam muzjaka i zenku pa me zanima da li ce zenka polozit jajasca ako u akvariju nema muzjaka??? To je osnova biologije al eto zaboravio sam neke stvari...
I sta je sada najbolje napraviti???

Offline Boti

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Molim za savjet
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2011, 15:26:27 poslijepodne »
Ako te je napala onda te voli :heart:,štiti svoja jajašca.To što su iskopali rupu je normalno moji rade kratere,jedan dan rupa ljevo drugi desno.Ako im se približi koja druga ribica jao njoj.Ja ih imam sa drugim ribama i to da vidiš je za krepat šta rade :D

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #2 u: Siječanj 15, 2011, 17:41:28 poslijepodne »
pa sto se tice rupe, po pravilu ciklidi vole kopati inace, ali ako su u rupi i na kamenu jajasca, znaci da bi po meni trebao u aq biti muzjak, jer inace muzjak iskopa rupu za jaja i tako zenska polozi.. a sad neka na tvoje pitanje odgovori netko tko zna vise o tome.. a o kojim se ciklidima radi, moze malo vise detalja?  ;)

Offline Nikola555

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 15, 2011, 20:44:20 poslijepodne »
Radi se o Thorichthys meeki ciklidima.