Za sve nove koji su pitali KAKO. 
1. obrijati kokos od SVIH dlačica oštrim nožem i svih mekih dijelova na vanjskom oklopu
2. mrežicom za suđe ga dobro oribati sa deterdžentom/ soli / vodom
3. naći na kokosu 3 oka- jedno je lažno(tvrdo koje se ne da 'zbušiti- ispupčenije je) a 2 su prava- vrhom noža ga ubodi u pravo oko, raširi nožem rupicu i izlij kokosovu vodu u čašu i popij s guštom, fino je
evo slika oka 
4. odluči želiš li umjetan ili prirodan izgled- za umjetan trebaš prepiliti kokos pa su polovine ravno rezane, a za prirodan uzmi krpu kojom ćeš uloviti kokos i kresni ga čekićem po šavu blizu oka najjače što možeš.
5. meso kokosa možeš vaditi tako da ćeš uz rub slomljene/spiljene polovine kokosa rezati trokutiće- nožem dubokim rezovima DO KRAJA. I tako trokut po trokut dok kokos nije čist.
evo kak' bi to trebalo izgledati:
6. iskuhavaj ljuske 2 sata da se dezinficiraju i ispere čim više pigmenta da voda u akvariju ne bi postala prebrzo smeđa od njih
7. dok kuhaš, papaš kokos 
Dobar tek želim uz lijepi pogled na akvarij
evo i ja sam, po ovoj uputi krenuo o pripremu kokosa, pa sam napravio male preinake

dakle prvo ribanje, za koje sam koristio brusni papir. trajanje 2 min, sve glatko

onda pilanje na pola, rucna pila, izabrao neki svoj sablon i napravio dvi polovice. jednu manju i jednu vecu. ideja, mala skroviste za kozice, veca pecina za anciie.

posto mi je plan, kokose presvuc u mahovinu, ricciu, fissidens, ovisi cega bude priruci, t rebalo je smisliti ideju za fixiranje mrezice preko tih trava, jer, jelte imaju tendenciju otplivati. jedna je opcija bila cijeli kokos zatvoriti mrezicom, ali bi ipak dno stavio otvoreno, iz neznam kojih razloga.
onda je stupio na scenu teski alat, stvrdlo 3mm i busio rupice svakih 2-3cm cijelim rubom , odn rezom. usput, probio par rupica na vrhu, da se ne skuplja zrak u kokosu, neka ima kakva-takva cirkulacija.
clijedili su otvori u pecine, opet busilica, glodalo 15mm i 20mm, ovim 15 sam busio manji kokos, dvije rupe, jedna gdje je bilo oko, druga sa suprotne strane, a na vecem dvije rupe jedna preko druge, da se malo prosiri ulaz za ancie.
sada slijedi kuhanje i presvlacenej u mahovinu velikoga, a mali ce cekat kozice

i nadam se fissidens fontanus

zivjeli!