Svibanj 05, 2025, 10:21:17 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Zelene kozice - slike  (Posjeta: 3610 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: Zelene kozice - slike
« Odgovori #25 u: Prosinac 02, 2010, 19:24:23 poslijepodne »
Bravo Pravda!
Takve imam i ja,moji imaju zelenu crtu na leđima..

Offline Iris

• Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #26 u: Prosinac 02, 2010, 19:53:58 poslijepodne »
iris javi kad narucujes,da uzmem i ja koju  ;)

Za mjesec dana dolaze - naručila sam po 10 kom od svake-

BT0 - Black Diamond orange eye
BT5 - Black line black tiger
CRS K4
Blue Bee Shrimp Caridina sp.

- al' to su one koje se meni sviđaju.. Vjerojatno su većini bzvz crne i plave.

i javila mu da ću mu roku od 24h potvrditi - za slučaj da tko tu ima kakve želje- da dođe u jednom paketu. Častim poštarinom, platite samo te koze koje hoćete ak' vam se ne da čekat do travnja do kad bi prema mojim planovima trebalo biti kojeg šarenog potomka.  ;) - molim dogovore na PP-
sada narudžba a za mjesec dana čovjek javi kada se treba uplatiti i stižu u roku 2 dana - veli da se nikada nije dogodilo da je ikome ijedna krepala putem- ima posebno pakiranje.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #27 u: Prosinac 02, 2010, 20:13:14 poslijepodne »
Pripremi si akvarije za njih vec od sutra ak mozes, pazi si na parametre vode tak da kad koze stignu imaju zaciklirane i spremne akvarije s uslovima koji njima odgovaraju

a jel znas da se ove vrste mogu krizat pa da ces za svaku vrstu trebat posebni akvarij?

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Prosinac 02, 2010, 20:21:30 poslijepodne »
U pon mi taman stiže akvarij za njih- zacikliranu podlogu imam, vodu također- no sada sređujem filterčić jer nema profilakse. Neće biti aquascape jer mi treba lako održavanje - podloga, mahovina, plutajuće bilje, možda anubias i kripta - bakrožderači, bez hranjive podloge (samo FFM).
  Znam da se mogu križati- razmišljam i o betta boxovima da neke parove ostavim čiste. Križanci me jako mame - plavo-crveni/ ljubičasti, crno-crveni, crno-plavi... Mogućnosti je jako puno.  :heart:

Razmišljam još samo o stavljanju 1 mmg soli po litri i trebam li promijeniti boju podloge (imam bijelu - na njoj su mi najljepše)... Navodno su uzgajane u sličnim uvjetima, s tim da je podloga bila od vulkanita- što mi je malo sumnjivo... Vjerujem da bi bile lijepe i na njemu i da bi se trebao bolje zaciklirati od kvarca jer se ima gdje upiti profilaksa.

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #29 u: Prosinac 02, 2010, 20:37:40 poslijepodne »
ma nemoj ih krizat, pa znas koliko je trebalo da se dobe ovakve ciste vrste?????????

ako ih skrizas ko zna kakve bus na kraju imala, steta tolikih novaca da na kraju imas mjesance, neces ti dobit plavo-crveni/ ljubičasti, crno-crveni, crno-plavi ako ih skrizas

kakve bozje soli?

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Prosinac 02, 2010, 20:44:33 poslijepodne »
- još razmišljam da ih držim odvojene ili ne- crne mogu sa svima- al' njih bih prve odvojene držala da i ostanu takve. Ne bih staklene pregrade stavljala- razmišljam kaj je još izvedivo... mrežica bi trebala biti dovoljno dobra- a na nju mi se i mahovina može naloviti koja njima treba- postaviti mrežice ukoso- tj. zasilikonirati ih da imam zidiće...
Kaj misliš?

-za sol - navodno stavljaju mrvu soli za prevenciju icha, a ja imam osjećaj da su odrasle navikli na slankastu vodu da larve ne moraju vaditi.

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #31 u: Prosinac 02, 2010, 22:15:56 poslijepodne »
- još razmišljam da ih držim odvojene ili ne- crne mogu sa svima- al' njih bih prve odvojene držala da i ostanu takve. Ne bih staklene pregrade stavljala- razmišljam kaj je još izvedivo... mrežica bi trebala biti dovoljno dobra- a na nju mi se i mahovina može naloviti koja njima treba- postaviti mrežice ukoso- tj. zasilikonirati ih da imam zidiće...
Kaj misliš?

-za sol - navodno stavljaju mrvu soli za prevenciju icha, a ja imam osjećaj da su odrasle navikli na slankastu vodu da larve ne moraju vaditi.

ja prvi put cujem za ovo stavljanje soli kod kozica, mozda pise negdje al ja do sad nisam na takav podatak naisao

jedino koliko ja znam stavlja se bocata voda za one kozice kojoj larva nemre prezivit u slatkoj vodi dok je mala

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #32 u: Prosinac 13, 2010, 20:09:21 poslijepodne »
eto da javim,primjetio sam prije par dana,a i jucer,imam malih,Hvala Bogu!jer stvarno sam od ljetos ostao sa 10tak 15,i mali nisu primjecivani nikako.Eto,opet sam happy!
Na velicini su kojoj bi vec trebali prezivit  pa se eto nadam povecanju stada,inace,nije problem kod odraslih,natjeraju se na (kako se zove to kod kozica?mrijest? Lol)ali mali su zajebani jako! :down:
Redovito one nose jaja ali postotak prezivljavanja je jako mali.Steta.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #33 u: Svibanj 28, 2011, 12:19:08 poslijepodne »
U pon mi taman stiže akvarij za njih- zacikliranu podlogu imam, vodu također- no sada sređujem filterčić jer nema profilakse. Neće biti aquascape jer mi treba lako održavanje - podloga, mahovina, plutajuće bilje, možda anubias i kripta - bakrožderači, bez hranjive podloge (samo FFM).
  Znam da se mogu križati- razmišljam i o betta boxovima da neke parove ostavim čiste. Križanci me jako mame - plavo-crveni/ ljubičasti, crno-crveni, crno-plavi... Mogućnosti je jako puno.  :heart:

Razmišljam još samo o stavljanju 1 mmg soli po litri i trebam li promijeniti boju podloge (imam bijelu - na njoj su mi najljepše)... Navodno su uzgajane u sličnim uvjetima, s tim da je podloga bila od vulkanita- što mi je malo sumnjivo... Vjerujem da bi bile lijepe i na njemu i da bi se trebao bolje zaciklirati od kvarca jer se ima gdje upiti profilaksa.
ej,jesu tebi stigle kozice ili si odustala?
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Svibanj 29, 2011, 14:54:59 poslijepodne »
Odustala sam jer imam i malajke i divlje dunavske koje su mi u svim duginim bojama. xD