- Kao što sam rekao, bilo je malog rescape-a.

Dosta stvari je letilo napolje. Očistio sam dno izbacivši kamen sa ricordeama i ispod grebena izvadio jedan kamen tako da cirkulacija i "prozračnost" nikad nije bila bolja. Što je najbitnije, meni se ovaj novi scape sviđa više nego bilo koji prije. Slike scape-a stavim drugi puta, kada napravim poštenu fotku. Scape se dijeli na tri dijela, u desnoj polovici je kolekcija zoa i rock anemona u podnožju, na lijevoj strani su LPS-ovi - 3-4 vrste euphilia (i još bi ih dodao) i duncani (koji će možda letiti napolje kada nabavim još neku vrstu euphilia) a vrh je rezerviran za SPS-ove - 3 vrste montipora i još bi ih dodao...
- Demsel je tu privremeno, dok se ne zaciklira veliki akvarij. Živahna ribica. Možda nekome izgleda kao "zebra-babuška" ali meni je ribica totalno fora izgledom i temperamentom i milina ju gladati kako se provlači kroz rupe u scape-u

-Imam malih problemčića, nitrati su malo veći. Pretpostavljam zato što nikad nisam ususavao pijesak i ispuhivao denitrus iz kamena. Počeću to raditi uskoro pa se nadam da će malo spasti. Ugljem i vodu mijenjam redovito i vrlo malo hranim ribu. Kako još da pokušam smanjiti nitrate?
- Boje koralja su malo manje intezivne.
Mislim da su razlozi:
1. crklo par ledica - i to plavih pa se malo poremetio odnos plave i bijele, tj spektar,
2. nisam dodavao jod mjesec dana jer ga nisam imao pa dok ga nisam nabavio... Evo opet sam ga počeo dodavati.
Neznam šta još može biti uzrok? Imaju li blago povišeni nitrati veze sa bojama koralja?
- Evo da vidite moju kolekciju zoa, u nanu ih ima nekih 20ak vrsta i još 3-4 vrste koje za sada nisam stavio, stavim kasnije dok vidim di ću s njima... Mislim da su nano akvariji fora tek nakon godinu dana kada postane gužva i kombiniraš svaki centimetar kamena da što pametnije potrošiš na nešto što će se ukopiti u cijelu priču, nešto što će napredovati u toj litraži sa to malo tehnike a da idalje imaš neki scape a ne samo na hrpu nabacan kamen obrastao koraljima...