Studeni 01, 2024, 01:36:45 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: Kornjače.  (Posjeta: 19348 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mvrlic80

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Kornjače.
« Odgovori #50 u: Veljača 17, 2011, 00:01:11 prijepodne »
Odlične su ove koje ti je Darx preporučio - i ja ih imam, no za sada ti stvarno ne treba kupovanje rasvjete do proljeća. Ne treba joj dok hibernira..

Ako je u kutu, i spava, pusti ju.. Normalno je da se boji, nije navikla na ljude.

Kolika je temp sada u prostoriji (da se ne bi prehladila dok ne hibernira)?

ma vani je izašla u nedilju neće više pod zemlju samo se sčučuri, neznam da li da je malo zatrpam? U kući je toplo stalno je klima inače je oko 22 tokom dana.

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • Turtles before hoes
« Odgovori #51 u: Veljača 17, 2011, 00:05:54 prijepodne »
Obavezno stavi reflektoricu kako sam ti rekao.

22 nije neka temperatura na kojoj ce biti previse aktivna.
A i normalno da nece odmah jesti, jer je bila u zimskom snu.

I dakako posudicu u kojoj ce joj biti voda.

Offline Korna 17

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 25
  • volim kornjače <3
« Odgovori #52 u: Veljača 17, 2011, 14:16:38 poslijepodne »
Imam grijač i lampu (stolnu),kadkad se kornjača popne na školjku koja joj je u akvariju,ali danas kad se popela  jedna noga joj je bila u zraku i uopće se nije micala.   -?    Nadam se da mi netko može pomoći i reći jeli to nešto opasno ili je normalno. Unaprijed hwala.        :inlove:
« Zadnja izmjena: Veljača 18, 2011, 15:26:52 poslijepodne od Korna 17 »

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • Turtles before hoes
« Odgovori #53 u: Ožujak 18, 2011, 16:25:42 poslijepodne »
Evo da malo osvježim temu.
Napokon je krenula vegetacija pa ih mogu na pravu hranu prebaciti.
Kroz idući tjedan idu u vanjski smještaj.

Evo 2 slike:

Offline LUCija98

• Novi član
  • *
« Odgovori #54 u: Travanj 02, 2011, 18:57:43 poslijepodne »
kupili smo kornjaču prije otprilike 1 mjesec. do sada je živjela u terariju (plastičnom), sa palmicom.no kupili smo akvarij. neznam da li bi to njoj bilo u redu. do koliko da ga napunimo? i možemo li staviti dva velika kamena u njega? nemamo filter, i mislimo da bi trebali sve čistiti 2 puta tjedno. i nemamo grijać, pa ja nisam sigurna hoće li sve biti u redu. molim Vas da mi pomognete  :)
kornjača nije velika možda tek 5-10 cm.
Hvala!

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #55 u: Travanj 02, 2011, 19:54:34 poslijepodne »
Nisi napisala koliki je akvarijum. No svejedno, mozes ga slobodno napuniti do "pola".
Kamenje mozes staviti, sto da ne ?
Kornjaca ti mora biti barem u stambenom protoru gdje su opcenito prilagodne temparatrure.
Procitaj koju opremu trebas pa ce ti biti sve u redu.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Korna 17

• Novi član
  • *
  • volim kornjače <3
« Odgovori #56 u: Travanj 05, 2011, 19:55:31 poslijepodne »
Imam jednu žutouhu kornjaču,jednom se popela na kamen i tamo je ostala dosta dugo,kada sam nakon nekog vremena ušla u sobu da ju nahranim ona je još uvijek bila na kamenu a sredina oklopa joj je pobijelila.Čitala sam da su bijele nakupine na oklopu zapravo bakterijske infekcije,ako jesu kako se to izliječi i je li opasno za kornjaču. Kada je moja sestrična došla k meni malo je grebala po toj bijeloj mrlji a ona se počela ljuštiti.
To je izgledalo ovako :
« Zadnja izmjena: Travanj 05, 2011, 20:02:50 poslijepodne od Korna 17 »

Offline scriptazg

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #57 u: Travanj 08, 2011, 19:37:21 poslijepodne »
Ova fleka na kornjačinu oklopu ne izgleda baš lijepo (ovo na slici), dobro je da si stavila sliku i da se brineš za zdravlje životinjice.
Najvjerojatnije se radi o tome da nemaš optimalne uvjete za kornjaču pa sad moraš proštudirati sve o kornjači koju imaš i brzo sve dovest u red, a za ovo bijelo na oklopu bi pomogla slika bolje oštrine  pa nek ti odgovore znalci na forumu.
Kamenac se može nakupljati na oklopu kornjače i nije opasan ali ako kornjača ima sve uvjete onda se neće ni nakupljati puno kamenca.
Ako je neka bolest onda će ti ovdje napisati moderatori samo slika je dosta mutna...

Ja sam jedino primjetila sa sigurnošću da ti je dosta slaba kornjača, to se vidi po oklopu i po tome koliko je živahna.
I mislim da možda sipaš preplitku vodu kornjači, mora biti duboka voda da može roniti pa se i kamenac neće baš skupljati.
Trebaš joj dati male komadiće sirovog mesa (piletine npr.) da jede , ne samo suhu hranu, ali možda već jesi?

Trebala bi odmah poraditi na uvjetima za kornjaču i promatrati dalje kako je.
Provjeri da li ti je temperatura vode na 25, sa termometrom jer neki grijači mogu grijati i previše.
Provjeri da li ti kornjača pliva na stranu i vidi da li jede.
Sretno

« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2011, 20:06:45 poslijepodne od scriptazg »

Offline Korna 17

• Novi član
  • *
  • volim kornjače <3
« Odgovori #58 u: Travanj 09, 2011, 20:53:18 poslijepodne »
Ova fleka na kornjačinu oklopu ne izgleda baš lijepo (ovo na slici), dobro je da si stavila sliku i da se brineš za zdravlje životinjice.
Najvjerojatnije se radi o tome da nemaš optimalne uvjete za kornjaču pa sad moraš proštudirati sve o kornjači koju imaš i brzo sve dovest u red, a za ovo bijelo na oklopu bi pomogla slika bolje oštrine  pa nek ti odgovore znalci na forumu.
Kamenac se može nakupljati na oklopu kornjače i nije opasan ali ako kornjača ima sve uvjete onda se neće ni nakupljati puno kamenca.
Ako je neka bolest onda će ti ovdje napisati moderatori samo slika je dosta mutna...

Ja sam jedino primjetila sa sigurnošću da ti je dosta slaba kornjača, to se vidi po oklopu i po tome koliko je živahna.
I mislim da možda sipaš preplitku vodu kornjači, mora biti duboka voda da može roniti pa se i kamenac neće baš skupljati.
Trebaš joj dati male komadiće sirovog mesa (piletine npr.) da jede , ne samo suhu hranu, ali možda već jesi?

Trebala bi odmah poraditi na uvjetima za kornjaču i promatrati dalje kako je.
Provjeri da li ti je temperatura vode na 25, sa termometrom jer neki grijači mogu grijati i previše.
Provjeri da li ti kornjača pliva na stranu i vidi da li jede.
Sretno

Hvala na odgovoru,stavit ću joj više vode.Jede izvrsno i jako je živahna.Te slike su slikane prije nekog vremena.Fleka je sada malo manja jer sam joj to malo strugala,ali ne znam trebali to raditi ili samo ostaviti da nestane.

Offline Korna 17

• Novi član
  • *
  • volim kornjače <3
« Odgovori #59 u: Travanj 11, 2011, 14:46:39 poslijepodne »
Htjela bih pitati kako se može znati koliko je kornjača stara.Neki kažu da se to prepoznaje po točkicama na donjem djelu oklopa.Ne znam je li to istina,moja kornjača ima 2 manje točke. :heart:

Offline scriptazg

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #60 u: Travanj 20, 2011, 13:53:27 poslijepodne »
Htjela bih pitati kako se može znati koliko je kornjača stara.Neki kažu da se to prepoznaje po točkicama na donjem djelu oklopa.Ne znam je li to istina,moja kornjača ima 2 manje točke. :heart:

Ne znam za prepoznavanje po točkicama ali od oka se može po izgledu kornjače procjeniti koliko je stara. Mislim da je tvoja kornjača dosta mlada, oko 1 godinu ili manje, a ova vrsta u prirodi živi  oko 50 god.

Dobro da ti kornjača jede, tako mlade kornjače mislim da možeš hraniti svaki dan.

Bijela mrlja na oklopu je možda samo kamenac koji se tu skupio jer je voda bila plitka.
Mislim da trebaš kupiti u zoo-shopu termometar, imaš po 10 kn termometar naljepnicu koji zalijepiš na akvarij jer možda ti i grijač previše grije. Isto tako moraš kornjačin akvarij držati na mjestu gdje ti u sobu direktno padaju sunčeve zrake, to ti kornjače najviše vole uz hranu, sunčanje. Znači, sasvim otvoriti prozor, podići roletne i onda stol sa akvarijem staviti bliže prozoru, bez poklopca. Tako če se kornjača moći sunčati i stvarati D vitamin koji joj je važan za zdravlje. Za kopno ti je najbolje koristiti veliki komad drveta koje je kornjači lijepo jer je prirodni materijal (imaš u pet shopu po 40 kn ili jednostavno uzmeš iz prirode)
Pozdrav  :)
« Zadnja izmjena: Travanj 28, 2011, 01:14:53 prijepodne od scriptazg »