Ova fleka na kornjačinu oklopu ne izgleda baš lijepo (ovo na slici), dobro je da si stavila sliku i da se brineš za zdravlje životinjice.
Najvjerojatnije se radi o tome da nemaš optimalne uvjete za kornjaču pa sad moraš proštudirati sve o kornjači koju imaš i brzo sve dovest u red, a za ovo bijelo na oklopu bi pomogla slika bolje oštrine pa nek ti odgovore znalci na forumu.
Kamenac se može nakupljati na oklopu kornjače i nije opasan ali ako kornjača ima sve uvjete onda se neće ni nakupljati puno kamenca.
Ako je neka bolest onda će ti ovdje napisati moderatori samo slika je dosta mutna...
Ja sam jedino primjetila sa sigurnošću da ti je dosta slaba kornjača, to se vidi po oklopu i po tome koliko je živahna.
I mislim da možda sipaš preplitku vodu kornjači, mora biti duboka voda da može roniti pa se i kamenac neće baš skupljati.
Trebaš joj dati male komadiće sirovog mesa (piletine npr.) da jede , ne samo suhu hranu, ali možda već jesi?
Trebala bi odmah poraditi na uvjetima za kornjaču i promatrati dalje kako je.
Provjeri da li ti je temperatura vode na 25, sa termometrom jer neki grijači mogu grijati i previše.
Provjeri da li ti kornjača pliva na stranu i vidi da li jede.
Sretno