Svibanj 05, 2025, 01:52:03 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: moj kozičnjak  (Posjeta: 10628 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: moj kozičnjak
« Odgovori #25 u: Studeni 21, 2010, 19:40:03 poslijepodne »
Gle, ja koliko pratim ovaj forum a pogotovo rubriku  Beskralješnjaci do sad nisam vidio da itko ima Babaulti kozice osim Fabera a nisam siguran jel ih i on jos ima.

A ovo da slici Amano kozici, od kud sad to pa nitko nije spominjao Amano kozice a kamoli da neke slice njima.

Kad mi das pravu fotku te tvoje kozice di se vidi da je to zelena kozica a ne potamnjela i kamuflirana prozirna ja cu javno napisat tu na forum da sam pogrijesio u prepoznavanju a do sljedeceg zadrzavam pravo na svoje misljenje jer mogu reci da se s pravom kuzim u kozice jer sam ih imao dugo vremena i procitao stranica da te glava zaboli na raznim forumima di sam ujedno i clan

lp, nikola

Offline iglica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin, Zagreb, Rijeka
  • Shrimp Master
« Odgovori #26 u: Studeni 21, 2010, 19:55:57 poslijepodne »
Bilo bi mi drago da imas amano shrimp, ali bojim se da imamo svi mi zajedno premalo znanja o njima i razmnozavanju.. Naime amano nema potomke kao RC vec oni su u stadiju larve.. Da bi iz larve nastala amano potrebno je larvu stavit u SLANU vodu i cekat da dodje do preobrazbe u kozicu koja se vraca u slatkovodni aq..
Bojim se da vecini se ne isplati poradi jedne vrste formirat aq sa slanom vodom uz postivanje svih parametara vode..

Malky jel imas cRS i koji razred?

Lp
Igor

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #27 u: Studeni 21, 2010, 20:16:02 poslijepodne »
Gle, ja koliko pratim ovaj forum a pogotovo rubriku  Beskralješnjaci do sad nisam vidio da itko ima Babaulti kozice osim Fabera a nisam siguran jel ih i on jos ima.

A ovo da slici Amano kozici, od kud sad to pa nitko nije spominjao Amano kozice a kamoli da neke slice njima.

Kad mi das pravu fotku te tvoje kozice di se vidi da je to zelena kozica a ne potamnjela i kamuflirana prozirna ja cu javno napisat tu na forum da sam pogrijesio u prepoznavanju a do sljedeceg zadrzavam pravo na svoje misljenje jer mogu reci da se s pravom kuzim u kozice jer sam ih imao dugo vremena i procitao stranica da te glava zaboli na raznim forumima di sam ujedno i clan

lp, nikola

Nitko nije napadnut pa ni obrana nije potrebna.  :D Ovo su mi prve kozice i kad malac stasa, pokušat ću ga uloviti s makrom - sada je jaaako brz, dapače brži od svih ostalih mada nije najmanji pa mi je to s mojim fotićem nemoguće. Identifikaciju kozice i dokazivanje prepuštam iskusnijem gospodinu, ako ima živce za to. Ponudio mi je betežnu zelenu (citiram) pa ćemo po njoj vidjeti koja je i kakva je, ak' me već tko nije pretekao. Mijenjanje parametara mi za sada nje problem jer ću ih doslovce trebati samo premjestiti - a kako ih uloviti - to je već dr. par rukava. :)

Offline kiss

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Studeni 21, 2010, 21:04:57 poslijepodne »
 = betežna zelena = misli se na ženku "noseća   zelena ", tj ona koja nosi zelena jaja , zato se i zove zelena kozica

kajzerica/zagreb

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Studeni 21, 2010, 21:15:43 poslijepodne »
Kad mi das pravu fotku te tvoje kozice

Daj sad vidi je li potamnjela, kamufllirana ili još premlada za odrediti. Nadam se da je zelena :)

Bolje od ovog makra ne može jer je jako brz, a fotić užasno spor.

http://s1208.photobucket.com/albums/cc369/Iris_Croatica/Akvarij/?action=view&current=58i.jpg
http://s1208.photobucket.com/albums/cc369/Iris_Croatica/Akvarij/?action=view&current=58j.jpg

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Studeni 21, 2010, 21:18:16 poslijepodne »
= betežna zelena = misli se na ženku "noseća   zelena ", tj ona koja nosi zelena jaja , zato se i zove zelena kozica

Striček Mario ja sam trudna već od ove rasprave :)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #31 u: Studeni 21, 2010, 21:32:49 poslijepodne »

lp, nikola
imam ih jos,jes da sam ih desetkovao,ali eto imam dosta odraslih(kao i uvijek,nikako ih prebrojat ali bitno je da vidim da imam i zenki i deckiju),a cekaju se i mlade.
E i Todoru sam dao nekoliko(radi backup-a ukoliko se mojima nesto desi..)e sad,imao je malih ali ne znam sto je sad..stvarno je odrastanje malenih problematicno.

E da,vama ostalima,ako ikad i budem nesto trebao o kozicama,obratit cu se Malkyu,jer covjek zna znanje i ne forsira se.
A sad jos nesto,malac je aktivan i bjezi?hm,kod babaultia ces prije mislit da ih nema kako se zakamufliraju i stoje ne pomicno.tu i tamo prosetaju,ili polude pred mrijest.

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Studeni 21, 2010, 21:42:19 poslijepodne »

A sad jos nesto,malac je aktivan i bjezi?hm,kod babaultia ces prije mislit da ih nema kako se zakamufliraju i stoje ne pomicno.tu i tamo prosetaju,ili polude pred mrijest.

Daj pls i ti pogledaj bolje fotke malca. https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=51783.msg559902#msg559902

Mali zeleni ima 6-7 mm i da, najjaktivniji je. Svi luduju po 6-kutniku, a složila sam ga tako da se svi mogu kretati u krug (to i baš rade), a još je tu i bijeli kvarcni pijesak koji im dosta svijetli.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #33 u: Studeni 21, 2010, 21:50:05 poslijepodne »
Meni to liči na ghost-a  -?

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #34 u: Studeni 21, 2010, 22:13:05 poslijepodne »

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #35 u: Studeni 21, 2010, 22:15:16 poslijepodne »
Bilo bi mi drago da imas amano shrimp, ali bojim se da imamo svi mi zajedno premalo znanja o njima i razmnozavanju.. Naime amano nema potomke kao RC vec oni su u stadiju larve.. Da bi iz larve nastala amano potrebno je larvu stavit u SLANU vodu i cekat da dodje do preobrazbe u kozicu koja se vraca u slatkovodni aq..
Bojim se da vecini se ne isplati poradi jedne vrste formirat aq sa slanom vodom uz postivanje svih parametara vode..

Malky jel imas cRS i koji razred?

Lp
Igor

Imam K2 10 komada, i uz njih imam jos i Yellow Shrimp -  Neocaridina heteropoda var 'Yellow,'

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Studeni 22, 2010, 12:21:50 poslijepodne »
Meni to liči na ghost-a  -?

potvrdno ;)

Pitanjce za shrimp gurua- kamuflaža onda tijekom vremena nestane ili je kakvi se izlegu takvi i ostanu? Mali mi je i dalje sumnjiv jer ima crne oči a ne prozirnkaste kao ghost. Ak' eventualno nije ghost i nije pravi mali zeleni, kao bi mogao onda još biti?

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #37 u: Studeni 22, 2010, 12:56:33 poslijepodne »

potvrdno ;)

Pitanjce za shrimp gurua- kamuflaža onda tijekom vremena nestane ili je kakvi se izlegu takvi i ostanu? Mali mi je i dalje sumnjiv jer ima crne oči a ne prozirnkaste kao ghost. Ak' eventualno nije ghost i nije pravi mali zeleni, kao bi mogao onda još biti?

kamuflaza ovisi od samog akvarija, ja sam ih jednom stavio u posebnu posudu crvene boje i nakon jednog dana nisam mogao skuzit di je koza a imala je samo jedan mali kamencic za skrivanje

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Studeni 22, 2010, 13:37:45 poslijepodne »

potvrdno ;)

kamuflaza ovisi od samog akvarija, ja sam ih jednom stavio u posebnu posudu crvene boje i nakon jednog dana nisam mogao skuzit di je koza a imala je samo jedan mali kamencic za skrivanje

:D :D :D

Ove moje još sve imaju iste boje. CRS se čak i presvukla, pa najela, i sada ne mrda s lista k'o da se jako umorila. Stalno trče po pijesku i kokosu, i stalno u krug, na lijevo. Nisam očekivala da će biti toliko aktivni.

Offline Malky

• Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #39 u: Studeni 22, 2010, 14:18:40 poslijepodne »

potvrdno ;)

Ove moje još sve imaju iste boje. CRS se čak i presvukla, pa najela, i sada ne mrda s lista k'o da se jako umorila. Stalno trče po pijesku i kokosu, i stalno u krug, na lijevo. Nisam očekivala da će biti toliko aktivni.

daj mi reci jel ti imas

CRS - Crystal Red Shrimp ili

RCS - Red Cherry Shrimp

puno ljudi se zezne na ovim kraticama

Offline koraljka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #40 u: Studeni 22, 2010, 16:16:26 poslijepodne »
može li mi netko reči gdje kod nas nabaviti CRS, mislim na ZG i bližu okolicu

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Studeni 22, 2010, 17:55:00 poslijepodne »

potvrdno ;)

daj mi reci jel ti imas

CRS - Crystal Red Shrimp ili

RCS - Red Cherry Shrimp

puno ljudi se zezne na ovim kraticama

Svaka je drugačija - jedna mi izgleda ko CRS - c razred, a drugu crvenu ne mogu odrediti nikak', mada ima neke bijele prugice- mala je... Nemam iskustva s njima. Da me pitaš za guppy, mam' bih znala. :)

Za Koraljku - nisam NIGDJE vidjela kozice uopće kao ni otocincluse, ali moguće da će dobiti Zoo City uskoro. Danas ću pitati jesu li dobili neke info, i ja bih te. :)

Offline Ribba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #42 u: Studeni 22, 2010, 18:05:16 poslijepodne »
Bilo ih je u Viliju i jednih i drugih čini mi se, a oteka možda i sad ima.

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #43 u: Studeni 22, 2010, 18:39:00 poslijepodne »
može li mi netko reči gdje kod nas nabaviti CRS, mislim na ZG i bližu okolicu

moje su CRS-ovke trudne tako da bit će potomci ;))

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Studeni 22, 2010, 21:29:33 poslijepodne »
Ok Iglica, stavi me na listu i PP-aj kad da nabavim kubanku  :a024: :smile35:

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Studeni 22, 2010, 21:31:39 poslijepodne »

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #46 u: Studeni 23, 2010, 08:55:27 prijepodne »

Hehe nema problema :):zagrljaj:

Offline iglica

• Punopravni član
  • Shrimp Master
« Odgovori #47 u: Studeni 29, 2010, 23:39:36 poslijepodne »
Iris kako napreduju kozice? :P

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Studeni 30, 2010, 00:05:56 prijepodne »
Iris kako napreduju kozice? :P

Dobila još kozica od Tanit i Hologram :) a jedna me danas baš jako zbunjivala... K'o da se luftala - s nogicama pod zatkom - i mahala s nekim zastorčićima...

daj vidi ovo (nije video, al'...)

Par njih se poduplalo u veličini, zelenko je još uvijek zelen, a crvene su sve crvenije.

Kozičnjak mi je čak bio blago prenatrpan pa sam 4 pustila u veliki akvarij - snašle su se, vidim ih tu i tamo da trče po šljunku  :o

Još nemam trudnica, al' vole tamaniti potopljenu hranu za ribice i pelete za kornjače k'o da su trudne  :D

Kol'ko kakaju, moram dno usisavati svaki 3. dan da ostane bijelo  :rolleyes:

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #49 u: Studeni 30, 2010, 07:41:27 prijepodne »
Jer vidim da ste imali u ovoj debati nešto problema sa:
 Crystal red (Caridina cf cantonensis)  i  sa Red chery (Neocaridina heteropoda) koje mogu živjeti zajedno bez opasnosti medjusobnog križanja,priložiču tabelu klasifikacij za Crystal red kozice.