Hm... Sto reci... ja sam pre zadovoljan kako je ispalo... Jest da ga jos moram pofarbat u mat crno i stavit s unutarnje strane foliju ali vec mi je i ovako jako drag i super mi zgleda... Jedva cekam mog ribeka (fossilis) upecat u starom akvariju i prehitit ga o novi.
Danas sam slozio do kraja rasvijetu i isprobao ju. Veliki osmijeh na licu cim je flo cijev proradila i zadovoljstvo gledati ga kako obasjava prazan akvarij. (Jos uvijek radi... Uopce ga ne zelim gasit... )
Da znam... Sve sam ubacio unutra, mozda i nije naj pametnije rijesenje ali estetski je naj prikladnije. Pokuso sam prvo prigusnicu stavit sa zadnje strane i ubrzo odustao... Kad sam vec sve stavio unutra onda sam se i potrudio da sto manje vlage moze doc do kontakata tako da sam sve zalio s onim glu gun-om tj. polu gumenom plastikom.
Sto se kablova tice dao sam si truda pa sam ih lijepo poslozio da kad netko iznutra pogleda da ima sto vidjeti. Vani spojio prekidac, jest da sam ga trebao stavit na fazu i to na pocetku ali posto sam ga naknadno stavio onda je spojen da prekida nulu.

Za napajanje sam uzeo stari konektor iz radija i njegov kabel tako da ga mogu kad ocu istekat, a ne da vucem jos dva metra kabla za sobom kad nosim poklopac...

--------------------------------
Pitanje za znalce: Stricek u ducanu mi je reko da kad cu spajat fluo cijev da fazu stavim da prvo ide na prigusnicu. Do sad sam to postavio tako da kad ukapcam utikac u zid provjerim koja rupa je faza pa ustekam da faza prvo ide na prigusnicu. Sumnjam da cu svaki puta to tako moc postimat... Pitanje je da li to bas mora bit tako?? Sto se moze desit ako ne stavim da prvo faza ide u prigusnicu?? Nisam probao... Ne big zelio da mi nesto crkne... Imam neki osjecaj da ce radit sve u redu ali ipak nisam probao... Na prigusnici je nacrtana shema spoja i na njoj je isto nacrtano da faza prvo ide na prihusnicu pa onda na cijev...
----------------------------------
Evo par slikica gotovog poklopca, tj. rasvijete...