hej, ooteka je spužvasta tvorevina koja obavija jaja unutra, dakle zaštita od atmosferlija, temperature, predatora i td
lako se skida, kad se skroz osuši samo je laganim lijevo-desnim pokretima isčupaj sa podloge. ona je čvrsta, pogotovo u dijelu gdje su jaja pa se neće potrgati. pazi samo da ne stisneš previše. ostatak sa stakla ostruži žiletom.
moj savjet iz iskustva je da je staviš negdje van na zaštićeno, u autobusnu stanicu na prozor (ako zivis na selu) ili negdje u neku staru štalu (da su temperature vanjske ali ne nimalo više jer postoji mogućnost da se izlegu par dana ranije i jednostavno izginu...(moje iskustvo sa jajima a. yamamai) itd
bogomoljke u sitne kad se izlegu i kanibali su i teško ih je uzgojiti u početku dok same počnu jesti. barem početniku, ipak je uzgoj malo delikatna stvar jer treba poznavati biologiju i ekologiju, a povrh svega, najvažnije je iskustvo ...kojeg nemam ni ja sa bogomoljkama jer mi se neda...
p.s. a to što je bila sva jadna je sasvim ok s obzirom da je kraj 10 mjeseca, one žive jednu godinu i na jesen nakon oplodnje polože jaja i uginu!