Srpanj 22, 2025, 23:21:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mali nigrići - mala POMOČ dobro dođe  (Posjeta: 1541 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Mali nigrići - mala POMOČ dobro dođe
« u: Listopad 18, 2010, 19:53:13 poslijepodne »
Ovako,opet pitanje u vezi mojih nigrića.. Ženka mi je još u kučici i ćuva mlade,ali to vec više od 10 dana,pa mi je čudno,trebala je izaći vanka i male izvesti sa sobom.. Unutra se mali vide i plivaju pomalo,ali koliko sam čitao i dobio odgovore od nekih ovdje,mislio sam da nakon 4,5 dana mali izađu vanka,pa neka i tjedan dana,ali moji su vec jedno 12 dana u kučici i nisu nikako izašli.. Možda to jest u redu,ali me zanima,zašto toliko dugo? A i nigrici se brzo ponovo mrijeste pa me brine da nebi male pojeli,zbog drugog mrijesta.. pa ko zna neka napise štogod,iako sam dobio dosta odg od vas,al dobro dode jos koji! I jos nesto u akvariju su mi samo muski i zenski nigric,sve sam maknuo kako bi bili slobodni, i da nebi imali nikakav problem u akvariju od drugih riba..
hvala svima i pozdrav!

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Odg: Mali nigrići - mala POMOČ dobro dođe
« Odgovori #1 u: Listopad 18, 2010, 22:14:43 poslijepodne »
A ne znam za mrijest ciklida, ali kako je u akvaristici općenito potrebno strpljenja, tako vjerujem da je i ovdje. Valjda će početi izlaziti kad osjete da trebaju. Ja sam isto novi sa nigrićima, pa mi se sakrivaju po kamenju. Nikako da izađu van. Vidim pomake, ali puževim korakom, dakle strpljenja i strpljenja...
Nego ne moraš otvarati za svako pitanje novu temu. Sasvim je dovoljna i jedna u kojoj šibaj sa pitanjima  :up:
« Zadnja izmjena: Listopad 18, 2010, 22:18:21 poslijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline hematoplovac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #2 u: Listopad 19, 2010, 09:28:20 prijepodne »
Upravo tako nestrpliv si siguro ih i ometaš a ženka to envoli baš pa s emožda i plaši izvuč ih van...ostavi ih na miru, hrani i čekaj, ti tu nemoš ništa učiniti pametna da ubrzaš ili pomogneš moš samo uprskat stvar zadirkujuč je i stalno gledat kad če ih izvuč van u šetnju...
bio sam ti več pisao, kad ona osjeti pravi trenutak da je došao izvest če ih i šetat akvarijem a do tada čekaj i be diraj ih niti gledaj previše....nigriči su jako dobri roditelji i oni če obaviti sve sami ne brini se....
znači ostavi ih na miru i guštaj...

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Listopad 19, 2010, 18:56:28 poslijepodne »
aha,okej.. hvala vam za odgovore,imate i pravo,malo sam nestrpljiv,ali i znam ponekad gledati malce u kucici,pa ih ometam,al od sad cu ih pazit i negnjaviti,pa cemo vidjeti.. al samo me brine,cuo sam da do drugog mrijesta brzo dolazi,pa kad dode drugi mrijest da na ove negledaju i nepaze,jel to istina ili? pa bi ih ja onda tad trebao izvadit iz akv..  :roll:
pozz
 :up:

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 19, 2010, 21:31:48 poslijepodne »
samo pusti prirodi da radi svoje jer ma šta bilo ti to nemožeš spriječiti niti promjeniti, ostavi malce na miru i čekaj ih... :up:

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #5 u: Listopad 19, 2010, 21:42:45 poslijepodne »
Kolika ti je temperatura u akvariju?? Ako je preniska temperatura sve se odvija polaganije..Dok sam ja mrijestio nigriće u akvariju je bilo 25 stupnjeva i bilo im je odlićno. Pogledaj kolika je oa ako je znatno manja od 25 onda ju povisi malo.
tom82

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #6 u: Listopad 20, 2010, 17:51:12 poslijepodne »
Kolika ti je temperatura u akvariju?? Ako je preniska temperatura sve se odvija polaganije..Dok sam ja mrijestio nigriće u akvariju je bilo 25 stupnjeva i bilo im je odlićno. Pogledaj kolika je oa ako je znatno manja od 25 onda ju povisi malo.
temperatura je sada i uvijek je tako izmedju 24 i 25.. Ali evo da se pohvalim,upravo su jutros izasli iz kucice u jatu i kruze oko svojih roditelja,super scena.. nadam se da ce im bit sve okej,za sada imaju sve sto im treba,pa cemo cekati njihovu sudbinu.. a znas li mozda ako si ih mrijestio,koliko treba odprilike da dodu do koji 2 cm velicine? pozz i thx

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #7 u: Listopad 20, 2010, 18:09:26 poslijepodne »
Nigrici ti brzo napreduju,iako neki ce biti napredniji a neki ce sporije rasti,ali do dva cm trebat ce im mjesec i pol

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2010, 18:20:54 poslijepodne »
Nigrici ti brzo napreduju,iako neki ce biti napredniji a neki ce sporije rasti,ali do dva cm trebat ce im mjesec i pol
aha,aj super, ja sam mislio duze,jer kako sam do nedavno imao samo gupije i tako te,njima stvarno treba dugo da dorastu svoju rast. a daj mi reci,nakon koliko ih mogu odvojiti od roditelja,da nebi prerano ili mozda zakasnio,da ih slucajno nepojedu? velik pozz  :up:

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2010, 07:48:09 prijepodne »
ako su ti u kokosu ili nekoj drugoj spilji uzmi gumu kao da mjenjaš vodu u akvarija .....i usisaj ih van ...... :up:....na taj način ti je najbolje i najbezbolnije i tako češ ih najlakše sve skupiti van i smisti ih u neki manji akvarijič s istom vodom kao i onom di su bili...al kažem ako si ih odvojio s roditeljima same u akvariju pusti ih da sve sami i obave.......

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #10 u: Listopad 24, 2010, 17:43:48 poslijepodne »
ako su ti u kokosu ili nekoj drugoj spilji uzmi gumu kao da mjenjaš vodu u akvarija .....i usisaj ih van ...... :up:....na taj način ti je najbolje i najbezbolnije i tako češ ih najlakše sve skupiti van i smisti ih u neki manji akvarijič s istom vodom kao i onom di su bili...al kažem ako si ih odvojio s roditeljima same u akvariju pusti ih da sve sami i obave.......
aha,a gle nisam ih jos odvoio,trenutno razmisljam o tome,al me zanima,oni su izasli iz jaja,tj poceli su plivat u kucici prvi put koliko znam,bio je odprilike 12.10.2010 :) a danas je vec proslo 12-ak dana odkad ih cuvaju,u akvariju su samo s roditeljima,pa se bojim da ih roditelji nebi poceli jesti,koliko sam cuo kad dolazi drugi mrijest onda to cine.. a moji su se vec poceli udvarat jedno drugome,pa ono,ako sto znas reci mi dobro mi dodje..
hvala na svemu.. pozz

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #11 u: Listopad 24, 2010, 18:23:33 poslijepodne »
Napravi ovo što ti je hematoplovac rekao i riješio si problem..
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Listopad 24, 2010, 21:33:16 poslijepodne »
ponavljam ti  ostavi prirodi da učini svoje, važno da su živi, roditelji če ih pojest i ako su van legla ako im to dođe ako ne neče odgojit če ih i dalje a novo leglo neče raduiti dok ove ne odgoje, tako ej bilo u mene ma kako oni djelovali da se udvaraju za nov okot...
strpi se ili kad si navalio odvoji ih s gumom u drugi akvarij u drži odvojeno ako misliš da ti je to bolje i skini dilemu oko toga...

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #13 u: Listopad 29, 2010, 00:26:57 prijepodne »
Eto da se malo pohvalim,mali nigrici dosli na svijet,i to vec prije koji dva i pol tjedna,za sada su svi okej,ima ih oko 150 kom,odvojeni su od rodtelja i ostalih riba,sami su u akvariju od 100 L.. nadam se da ce ubrzo narasti. Cuo sam da im do 2-3 cm treba kojih mjesec i pol,pa me zanima dal je to istina.. pa ko zna neka kaze stogod..
velik pozz za sve dugo se nismo culi..  :up: :P